1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Süper Lig’in Girne ekibi Doğan Türk Birliği’nin parlayan yıldızı Kenan Oshan
Süper Lig’in Girne ekibi Doğan Türk Birliği’nin parlayan yıldızı Kenan Oshan

Süper Lig’in Girne ekibi Doğan Türk Birliği’nin parlayan yıldızı Kenan Oshan

Süper Lig’in Girne ekibi Doğan Türk Birliği’nin parlayan yıldızı Kenan Oshan

A+A-

Çağın Plevne

Geride bıraktığımız sezon Süper Lig’e veda eden Girne ekiplerinden sonra Doğan Türk Birliği, 2013 -2014 futbol sezonunun tek Girne takımı. Yetenekli ve tecrübeli isimlerin takımdan ayrılmasının ardından genç isimlerin çokluğu ile dikkat çeken Sarı lacivertli ekipte yıllardır görev alan Kenan Oshan, bu yıl daha fazla sorumluluk alacak. Henüz 1995 doğumlu olmasına rağmen, oynadığı futbolla beğeni toplayan Kenan Oshan ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

“KOLAY SORU”

Bize kendinden bahseder misin?
Ben Kenan Oshan, 27 Şubat 1995 yılında Girne’de doğdum. İlkokulu Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda ortaokul ve liseyi Girne Amerikan Koleji’nde okudum. Şu anda Girne Amerikan Üniversitesi’nde beden eğitimi yüksek okulu birinci sınıf öğrencisiyim. Karaoğlanoğlu’nda ailemle birlikte yaşıyorum.

Neden futbol?
Evet, bu sorunun cevabı benim için çok kolay olacak çünkü çocukluğumdan beri futbolun içinde büyüdüm. Doğduğumdan beri futbol sevgisi bana aşılandı. Babam Caner Oshan o yıllarda Doğan Türk Birliği’nde hem futbolculuk hem de teknik direktörlük yaptığı için sürekli antrenmanlara beni de götürüyordu. Bu nedenle ister istemez bende de bir futbol sevdası oluştu. O zamandan sonra hayatımın her döneminde futbol oldu.

Futbolda kazandığın başarılar nelerdir?
Futbolda çok genç olmama rağmen birçok başarı elde etmeyi başardım ancak bana göre en büyük başarı Doğan Türk Birliği’nde genç yaşımda A takımda görev yapmaktı. Bunun dışında 15 yaşımda A takımdaki ilk sezonumda Daikin Kıbrıs Kupası kazandım. O maçlarda birçok kez ilk 11’de yer aldım. Yine o yıl Yenidüzen Gazetesi’nin düzenlediği yılın genç yeteneği yarışmasına katıldım. 16 yaşımda yılın futbolcusuna aday oldum, 17 yaşımda yılın futbolcusunda ikinci oldum.

İDOLÜM AVRUPA’DAN DEĞİL, BİZDEN…

Futbolda idolün diyebileceğin kişi veya kişiler var mı?
Aslında benim çok büyük idollerim yok yani diğer arkadaşlarım gibi Avrupa’daki büyük isimleri kendime idol olarak görmüyorum. Çünkü onlar gibi olmak tamamen bir hayal… Tabii ki oyun stilini beğendiğim bir sürü futbolcu var ama idol diyebileceğim iki kişi var. Bu isimler de bizlere yabancı olan isimler değil. Biri A takıma ilk çıktığım senelerde kaptanlığımı yapan Sabri Selden abim ve Raif Selden abim. Bu iki abimden çok şey öğrendim bana gerek hayatta, gerekse futbol yaşantımda birçok şey gösterdiler, öğrettiler. Bu nedenle onları kendime örnek alıyorum.

Futbolda ve hayatının ilerleyen dönemindeki hedeflerin nelerdir?
Benim en büyük hedefim Kıbrıs’ın en büyük kulüplerinden biri olan Doğan Türk Birliği’nde başarılar yaşamak ve bu takımda kaptanlık bandını koluma takmak. Bunu başarmak en büyük hedeflerim arasında… Bunun yanında geçtiğimiz senelerde iki defa yurt dışından teklif aldım ve denenmek için Türkiye’ye gittim. 14 yaşındayken Beşiktaş alt yapısında sezon başı antrenmanlarına çıktım, onlardan olumlu yanıt aldım ancak ailevi konulardan dolayı geri döndüm. Geçtiğimiz yıl Antalyaspor PAF takımında denenmeye gittim, onlar da beni çok beğendiler ve orada bir hafta antrenmanlara katıldım. Ailem de bana her türlü desteği sağladı, orada kalmamı istediler. Babam ve ben konuşup kendim açısından Kıbrıs’a döndüm ilerleyen zamanda tekrar gelmemi söylediler. 20 yaşında Türkiye’den gelen teklifleri değerlendireceğim ve belki de ilerde Türkiye’de futbol oynayıp hedeflerimi noktalayacağım.

Bu haber toplam 2427 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 128. Sayısı

Adres Kıbrıs 128. Sayısı