1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Süper Lig’in gençleri
Süper Lig’in gençleri

Süper Lig’in gençleri

Süper Lig’in gençleri

A+A-

 

Geride bırakılan 2012 – 2013 futbol sezonunda Süper Lig’de yer aldıkları takımlarda elde ettikleri şansı iyi değerlendiren genç futbolcular çoğu zaman izleyenlere keyif verdi. Birçok genç oyuncu arasında dikkat çeken 18 futbolcunun birçoğu kendini ıspatlarken, birçoğu da gelecek için umut verdi

Süper Lig’de bir sezon geride bırakılırken, yeni sezon hazırlıkları için takımlar yavaş yavaş salon çalışmalarına ağırlık veriyor. Geride bırakılan sezonda elde edilen başarıların yanında, genç futbolcular da izleyenlere keyif verdi. Şampiyonluk yaşayanlar, lige son anda tutunanlar ve Süper Lig’e veda eden takımlar içinde ilerleyen yıllar için umut verenler yanında kendini ıspatlayanlar da var. Oluşturduğumuz 18 kişilik 23 yaş ve altında yer alan isimler şöyle:

File bekçileri
Süper Lig’de kalecilere bakıldığında Küçük Kaymaklı’nın genç kalecisi Ufuk Şimşek dikkat çekerken, 1994 doğumlu bu isim sezonun büyük bir bölümünde kaleyi korudu. Ufuk’un yanı sıra her ne kadar deneyimli bir isim olan Ali Duvarcı’dan sonra ikinci kaleci konumunda yer alsa da 1991 doğumlu Yusuf Yontar gelecek için umut vaad ediyor.

Savunmacılar
Savunmalarda görev yapan isimlere bakıldığında 1990 ile 1995 yılları arasında doğan isimler bulunuyor. Çetinkaya’nın şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Tunç Özgürgün ve Lapta savunmacısı Şahin Şeker, henüz 1990 doğumlu olmalarına rağmen takımlarında düzenli olarak forma giydiler. 1992 doğumlu Taner Bingöllü, önceki sezon kiralık olarak Tatlısu forması giydikten sonra Küçük Kaymaklı’da birçok maçta forma şansı buldu. Bu isimlerin arasında 1992 doğumlu Hamitköy savunmacısı Hamza Ekşi ve 1995 doğumlu Gençlik Gücü sol beki Ahmet Tokmak, elde ettikleri şansları iyi değerlendirerek gelişim anlamında iyi birer sezon geçirdiler.

Orta sahalar
Süper Lig’de orta saha ve kanatların yükünü çeken gerek ofansif gerekse defansif anlamda takımlarına katkı koyan genç isimlere bakıldığında, bir çok oyuncu mevcut. 1990 doğumlu Cihangir orta saha oyuncusu Sezer Yücel, sezon içerisinde oynadığı futbolla beğeni topladı. 1194 doğumlu Bostancı Bağcıl sağ kanatı Berkem Korbay ve 1990 doğumlu Mağusa Türk Gücü sol kanat oyuncusu Uğur Gök, sezon içerisinde takdir toplayan isimler oldular. Yaşadığı sakatlık ve askerlik dönemine rağmen iyi bir sezon geçiren 1994 doğumlu Yenicami oyuncusu Hascan Kırmaz ile Doğan Türk Birliği’nde sol tarafta görev yapan 1995 doğumlu Kenan Oshan, ligin dikkat çeken isimleri arasında yer aldı. Lige veda eden Türk Ocağı’nda 1992 doğumlu Deniz Kurtay, takımı adına kanatlarda iyi iş yaparken, bu sezon Süper Lig’e ilk kez yükselen Serdarlı’da 1990 doğumlu Mete Sağır ofansa yönelik oynadığı futbol ile beğeni topladı.

Golcüler
Süper Lig’de genç bir oyuncu olarak gol yollarında görev almak gerçekten zor bir durum ancak bu konunun üstesinden fazlası ile gelen isimler mevcut. Çetinkaya’nın şampiyonluğundan önemli pay sahibi isimlerden 1990 doğumlu Esin Sonay, hem ligde hem de kupada kaydettiği 30 golle gol krallığı ünvanını kazandı. Esin’in yanı sıra genç olmasına rağmen son birkaç sezonda Lefke adına iyi işler yapan 1992 doğumlu Kasım Tağman, sezonu kupa ve ligde kaydettiği 15 golle tamamladı. Yenicami akademisinin yetiştirdiği ve bu sezon hatırı sayılır bir süre şans bulmasına rağmen Süper Lig’de ve kupada 5 golle listenin 1996 yılı ile en genç ismi konumunda. Lige son sırada veda eden Göçmenköy’ün 1991 doğumlu golcü futbolcusu Sabri Uskanbaş da 6 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 114. Sayısı

Adres Kıbrıs 114. Sayısı