1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Süper Lig’in baba, oğul, kardeşleri
Süper Lig’in baba, oğul, kardeşleri

Süper Lig’in baba, oğul, kardeşleri

Süper Lig’in baba, oğul, kardeşleri

A+A-

Burhan Gürkan

Ülke futbol liglerinde 2013 – 2014 sezonunun tamamlanmasına sayılı haftalar kalırken gerek şampiyonluk gerekse ligde kalma mücadelesi tüm hızı ile devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Süper Lig’in ayrı bir özelliği var. Müsabakalarda kardeşler aynı takımda yer alıyor ya da birbirlerine rakip oluyorlar. Bunun yanında baba ve oğul mücadelesi de Süper Lig’e renk katan enstantaneler oluyor.

BABA – OĞUL KARŞI KARŞIYA
Ülke futboluna uzun yıllar gerek futbolcu gerekse antrenör olarak hizmet eden teknik direktör Mehmetali Özgürgün bu sezon Cihangir’in başarısı için çabalıyor. Ligde birkaç hafta önce Çetinkaya alt yapısından yükselen ve A takımda artık önemli isimlerden bir tanesi olan oğlu Tunç ile rakip olan Özgürgün maç öncesi objektifimize böyle poz verdi. Bir dönem Çetinkaya için mesai harcayan Özgürgünlerin buluşmasında gülen taraf tek golle oğul Özgürgün oldu.

BARKINAY KARDEŞLER
Geçtiğimiz futbol sezonunda şampiyon olarak Süper Lig’e dönüş yapan Yeniboğaziçi’nde bu sezon kardeşler rakip oldu. Tabii Süper Lig öncesi geçtiğimiz sezonu Kupada eşleşen iki takımın arasındaki maç Erdoğ’un takımı Yenicami lehine sonuçlanmış, bu maçla başlayan serüven kupa şampiyonluğuna gitmişti. Doğu bölgesi ekibi için ter döken Mehmet Barkınay, eskiden Y.Boğaziçi forması giymiş şimdilerde Yenicami forması giyen abisi Erdoğ Barkınay ile karşı karşıya geldi bu sezonda. Ligin ilk yarısında Lefkoşa’da oynanan karşılaşmada her ne kadar abi Erdoğ forma giymese de takımı 5-0’lık farklı bir galibiyet elde etti.

DELİDENİZ KARDEŞLER
Süper Lig’de buluşan diğer kardeşler Delideniz kardeşler oldu. Mağusa Türk Gücü’nün ligin ilk yarısında Küçük Kaymaklı’ya konuk olduğu maçta Kaymaklı kalecisi Türkkan Delideniz ile MTG savunma oyuncusu Ayer Delideniz maç öncesinde objektiflere böyle poz verirken maç sonunda gülen taraf 2-0’lık skorla Türkkan’ın takımı K.Kaymaklı oldu. Ligin ikinci yarısında geçtiğimiz hafta Mağusa’da oynanan maçta MTG futbolcuların eylemi nedeni ile sahada sadece Türkkan vardı.

TAKIM ARKADAŞI KARDEŞLER
Süper Lig mücadelesinde kardeşler sadece rakip olarak değil aynı takım futbolcusu olarak da yeşil çimlerde mücadele ediyor. Bunlara en güzel örneklerden bir tanesi Sercan ve Doğukan Demirman kardeşler. Gençleştirmeye giden Çetinkaya’da alt yapıdan çıkan bu iki isim takımın yakaladığı çıkışta önemli rol oynuyor. Bunun yanında ligin ilk yarısında K.Kaymaklı forması giyen Sabri – Raif Selden kardeşlerin de uzun yıllar birlikte mücadele ettiklerini belirtmekte fayda var. Bu örneklerin yanında Doğan Türk Birliği’nin önemli oyuncusu Ahmet Saygı da A takıma yükselen kardeşi Selim Saygı ile forma giymeye başladı. Onların bir diğer kardeşi Özcan Saygı da Gençlik Gücü için Süper Lig’de mücadele veren bir diğer futbolcu.

YÖNETİCİ FUTBOLCU KARDEŞLİĞİ
Süper Lig yönetici futbolcu kardeşliğine de ev sahipliği yapıyor. Yeniboğaziçi’nde Yaşar İshak Ertem kulüp başkanlığı görevini yürütürken kardeşi Adem Ertem de yeşil sahada takımın başarısı için top koşturuyor. Ülkemizde sadece Süper Lig’de değil alt liglerde de beraber oynayan  ya da rakip olan kardeşler-babalar var. Süper Lig’deki ailelerin futbol çatısı altında buluşmasından birkaç örnek bunlar.

Bu haber toplam 1768 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 151. Sayısı

Adres Kıbrıs 151. Sayısı