1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. SOS Çocukköyü Derneği Ramazan ayında halkın desteğini bekliyor
SOS Çocukköyü Derneği Ramazan ayında halkın desteğini bekliyor

SOS Çocukköyü Derneği Ramazan ayında halkın desteğini bekliyor

SOS Çocukköyü Derneği Ramazan ayında halkın desteğini bekliyor

A+A-

 

Hasan SADIKOĞLU-Derman PAÇA

 

***


KKTC SOS Çocukköyü kısa tarihçesi
KKTC SOS Çocukköyü Derneği 1991 yılında bakıma muhtaç çocuklara aile tipi bakım vermek ve onları uzun vadede, aşamalı destek programlarıyla kendine güvenli, bağımsız bireyler olarak yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. 6 aile evi, 1 teyze evi, 1 misafir evi, 3 personel lojmanı, yönetim binası, açık hava tiyatrosu, çok amaçlı bir salon, oyun alanı ve 100 çocuk kapasiteli anaokulu olarak inşa edilmiş daha sonra inşa edilen 5 aile eviyle kapasite arttırılmıştır. Faliyetlerine 1993 yılında başlayan derneğimiz, 1994 yılında Uluslararası SOS Çocuk Köyleri Birliği’ne üye olarak kabul edilmiştir. SOS Çocukköyü Derneği KKTC, dünyadaki bütün SOS Çocuk Köyleriyle ayni statüye sahiptir. 2006 senesinde başlattığımız Aile Güçlendirme Projesi ile faaliyetlerimizi artırarak proje sayesinde bugün daha çok çocuğa ulaşabilmekteyiz. Aile Güçlendirme Projesi ile aileyi güçlendirecek çalışmalar yapıp çocukların biyolojik ailelerinin yanında kalması hedeflenmektedir.
Derneğimiz faaliyetlerini Sosyal Hizmetler Dairesiyle işbirliği çerçevesinde yürütmektedir. SOS Çocukköyü Derneği varlığını hayırseverlerin yaptığı bağışlar, yurtiçi ve yurtdışı sponsorların katkılarıyla korumaktadır.

***

SOS Çocukköyü Derneği, “Okulum yok(sa), Geleceğin yok sloganı” ile SOS çocuklarının iyi bir eğitim alarak yaşama tutunabilmeleri için Ramazan Ayında fitrelerinizle onlara destek olmanızı bekliyor. Fitrelerinizle onlara bir şans tanımak için tüm operatörlerden 4120’ye boş mesaj göndererek 15 TL yardımda bulunabilirsiniz. Ülkemizde yardıma muhtaç çocukların sayısı her geçen yıl artmakta, bugün SOS Çocukköyü Derneği sayesinde 236 çocuğa bakım ve destek sağlanmaktadır.
Siz de, toplumsal dayanışmanın yaşandığı Ramazan Ayında halkımıza çağrıda bulunan SOS Çocukköyü’ne yapacağınız küçücük bir yardım ile çocukların eğitim masraflarını karşılayıp onların daha güvenli bir geleceğe adım atmalarını sağlayabilirsiniz.

Çerkez: “Çocuk Köyü sponsor desteği bekliyor”
SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez, Ramazan ayında halkın yardımlarını beklediğini dile getirdi. Ramazan Ayında halka çağrıda bulunan Çerkez, yarınları emanet edeceğimiz çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi için Ramazan Ayında halkımızdan gelecek yardımlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Özellikle çocukların eğitim ihtiyaçları dışında SOS Çocukköyü’ndeki evlerin kapı ve pencere, çocuk oyun alanlarının onarılması bakımı ve yenilenmesi için yardıma ihtiyaç duyulduğunu aktaran Çerkez, “Çocuk Köyü sponsor desteği bekliyor” dedi. Dr. Hacer Çerkez, yardımlarla ayakta duran bir yer olan SOS’un yirmi yıldır hizmet vermekte olduğunu ifade etti.

Dr. Hacer Çerkez şöyle konuştu: “Ramazan Ayının gelmesiyle fitre yardımında bulunmaları için halkımıza sesleniyoruz. Özellikle fitrelere Eylül ayında eğitime başlayacak olan çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını karşılamak adına ihtiyacımız var. Her geçen gün çocuk sayımız artmakta. 0 ile 15 yaş arasındaki çocuklarımız Sos Çocukköyü Lefkoşa’da uzun süreli aile tipi bakım görmekteler. Her evde bir anne ve teyze bulunmaktadır. Her evde 5 çocuğumuz yaşamakta ve tıpkı bir aile gibi her evde ayrı yemek pişirilmektedir. 16 yaşını dolduran çocuklarımızın ihtiyaçlarının değişmesiyle Çocukköyü’nden Girne’de olan Gençlik Evleri’ne geçiş yapıyorlar. Gençlik Evlerinde, bakımı üstlenen anne ve teyzenin yerini yaşam koçluğu yapan Gençlik Danışmanları alıyor. Tabii geçiş yapmadan önce yeni ortama alışmaları ve gençlerimize travma yaşatmamak için bir senelik bir süreçten geçiriyorlar. Daha sonra ise Yarı Bağımsız Yaşam ile kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyoruz. Eğitimlerini tamamlayan gençlerimiz kendi ayakları üzerinde durabilmek için sorumluluklarından bazılarını üstlendikleri Yarı-Bağımsız Yaşam programına dahil edilirler. Çeşitli nedenlerden dolayı çocukların bakımında zorluk çeken ailelere de Aile Güçlendirme Projesi adı altında destekte bulunuyoruz.

“Merkezden gelen bağışlar kesildi”
Ayrıca SOS Çocukköyü Derneği’nin bünyesindeki okul öncesi eğitim veren özel okulunda SOS çocukları ile Çocukköyü dışından gelen çocuklara kaynaşmaları için beraber eğitim veriyoruz. Okumak isteyen gençlerimizi okutuyoruz, okumak istemeyen gençlerimizi de meslek sahibi yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar bakımını üstlendiğimiz çocuklarımızın %80’i üniversite eğitimi aldı ve almaya da devam ediyor. Özellikle Ağustos 2012’den itibaren merkezden gelen bağışlar kesildi. Her geçen yıl azalan bağışlar 2020 yılında kesilecek. Kendi ayaklarımızın üstünde durmamızı istiyorlar. SOS Çocukköyü yardımlarla ayakta duran bir yer. Çocuk haklarının koruyucu olan SOS’in Kıbrıs Türk Toplumu tarafından daha çok sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bina ve tesisatların yenilenmesini erteliyebiliyoruz fakat çocuklarımızın ihtiyaçları bizim için çok önemli. Her ailede olan ihtiyaçlar gibi bizim ihtiyaçlarımız da aynıları. Çocuklarımızın eğitimleri için gelecek yardımlar bizim için birinci sırada. Toplumu en temelden destekleyen SOS, çocukların kaybettiği yuvayı sağlıyor. SOS Çocukköyü'nün eskiyen kapı pencere ve oyun alanlarının onarılması için sponsor olmak isteyen kişilere de buradan çağrıda bulunuyoruz.”

SOS Çocuk Köyü Derneğindeki çocuklara nasıl bağışta bulunabiliriz?

Çocuk Sponsorluğu
SOS Çocukköyü Derneği’nde çocuk sponsoru olmak istiyorsanız bakım gören çocukların bir yıllık eğitim, sağlık, kıyafet ve sosyal aktivite ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Yıllık Çocuk sponsorluğu ise sadece 150 EURO.

Aile Evi Sponsorluğu
Aile evi sponsoru olmak istiyorsanız SOS aile evlerinin bir yıllık gıda, temizlik, tamirat ve benzeri diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı koyabilirsiniz. Yıllık Aile Evi Sponsorluğu ise 750 EURO.

Aile Güçlendirme Projesi Sponsorluğu
Aile Güçlendirme Projesine sponsor olmak istiyorsanız ise sosyal-ekonomik yönden desteğe ihtiyaç duyan ailelerin çocuklarından kopmaması için onlara katkıda bulunabilirsiniz. Yıllık Aile Güçlendirme Projesi Sponsorluğu ise 200 EURO.

Peki, nasıl sponsor olabilirsiniz?
SOS Çocukköyü’ne gitme imkânınız varsa sponsorluk işlemlerini yaparken, SOS Çocucukköyü Ailesi sizlerle tanışmaktan mutluluk duyacaktır. Eğer gitme imkanınız yoksa söz konusu sponsorluğun miktarını çek veya nakit olarak SOS Çocukköyü Derneği adına adreslerine gönderebilirsiniz. Veya size en yakın Türk Bankası, K.T Kooperatif Merkez Bankası veya Limasol Türk Kooperatif Bankası Şubelerine giderek seçmiş olduğunuz sponsor bedeli kadar bağışta bulunabilirsiniz.


***

SOS Çocukköyleri Misyonu

SOS Çocukköyleri’nin 60 yıla aşkın bir geçmişleri bulunuyor. 133 ülkede 500’den fazla kurumu ile faaliyette bulunan SOS, Aile Güçlendirme Programları ile çocukların kopmamasını önleyen ve bunun mümkün olmadığı durumlarda bakıma muhtaç çocuklara uzun süreli aile bakımı veren, bağımsız bir sivil toplum örgütüdür. SOS Çocukköyü Derneği’nin tüm çocuklar için hedefi her çocuğun bir ailede sevgi, saygı ve güvenlik içinde büyümesidir çünkü her çocuğun mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır.


SOS Çocukköyü Derneğine yardımlarınız için;

• Türk Bankası, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası veya Limasol Türk Kooperatif Bankası şubesinden SOS Çocukköyü hesaplarına bağış yapılabilir.
• Tüm Operatörlerden 4120’ ye BOŞ MESAJ göndererek 15 TL yardım yapılabilir. Daha fazla bağış yapmak için birden fazla mesaj gönderilebilir.
• SOS Çocukköyü Derneği’nin resmi internet sayfası www.soscocukkoyu.org adresinden ziyaret ederek anında ONLINE BAĞIŞ yapılabilir.

Bu haber toplam 3635 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 118. Sayısı

Adres Kıbrıs 118. Sayısı