1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “SENKRON” Konseri, 13 Haziran Cuma 1984 Bahçe’de!
“SENKRON” Konseri, 13 Haziran Cuma 1984 Bahçe’de!

“SENKRON” Konseri, 13 Haziran Cuma 1984 Bahçe’de!

“SENKRON” Konseri, 13 Haziran Cuma 1984 Bahçe’de!

A+A-

Ersin Kaşif

Bu hafta Adres Dergimizin konuğu, üniversiteli gençlerin oluşturduğu bir grup. Kuzey Kıbrıs müziğine yepyeni bir soluk getirecek olan SENKRON’u Adres okuyucuları için tanıtmak istiyorum. Senkron grubu 2013'ün Ekim ayında kuruldu. Grup, yılların verdiği arkadaşlıktan doğmuş oldu. Herkesin çocukluktan beri müzikle ilgili özgeçmişi olduğundan dolayı, grup kurulduğunda herhangi bir aksilik yaşanmadı diyebiliriz. Senkron’u oluşturan müzisyenler; Zeki Karahanoğlu (Solist/Gitarist), Batuhan Refikoğulları (Bateri) Doğukan Saygınlı (Elektro Gitar) Yenal Eligön (Bass Gitar). Grup üyelerinin yaş aralıkları ise, 18-20’li yaşlar. Grup üyelerinin enstrüman çalma merakı çocukluktan başlayarak bugünlere kadar gelmiş. Artık hayallerini gerçekleştiren grup üyelerinin en büyük heyecanı ise önümüzdeki günlerde verecekleri konser. Grup üyeleri,  farklı gruplarda yer alıp farklı mekanlarda tecrübe sahibi olduğu için bu konsere de hazırlanmaları zor olmayacak diyebilirim. Senkron isminin nereden geldiğini sorduğumda ise;

SENKRON: EŞ ZAMANLI HAREKET

“Senkronun anlamı eş zamanlı hareket etmektir. Grub içinde sürekli birbirimizle uyumlu olduğumuzdan dolayı ve her zaman eş zamanlı hareket ettiğimizden dolayı bu ismi belirledik. Grubumuzun tarzı güncel pop/rock şarkılardır. Bu tarz şarkıları Senkron olarak düzenleyip çeşitli konserlerde insanlara sunmak en büyük zevkimizdir. 2 ay önce grup solisti Zeki'nin yazdığı ve Senkron olarak düzenlediğimiz Melek Yüzlüm isimli şarkımızın kaydına ilk kez Opus Record'da girdik. İlk kayıttan sonra güzel tepkiler ve duyumlar aldık. Ardından 2. şarkının hazırlıkları başladı. Son olarak geçen haftalarda gerçekleşen engellilerin yararına düzenlenen etkinlikte ve YDÜ 'nün 25.yıl şenliğinde gönüllü olarak tüm müzik severlerle buluştuk.” Cevabını aldım.  Şimdiki hedefleri ise; Modal Interchange Organization and Management (M.I.O.M) organizatörlüğünde 13 Haziran'da 1984 Bar'da gerçekleşecek olan konserde bütün güzel insanlara hitap etmek. Bundan önceki konserlerinde olduğu gibi, bütün insanlarla birlikte şarkı söylemek ve bütün yürekleri müzikte toplamaktır. Senkron grubu üyelerinden sahnede ciddi anlamda pozitif enerji alındıgını söylemek istiyorum.

SENKRON ÜYELERİNİ TANIYALIM

Zeki Karahanoğlu (Solist,Gitar): 18 yaşındayım. Yakın Doğu Kolejinden mezun olup Yakın Doğu Universitesine başlamak üzereyim. 8 yaşımdan beri dolu dolu bir müzik hayatım var. 8 yaşımdan beri elimden gitar, dilimden şarkı düşmedi.10 yıl gitar üstüne eğitim aldım. Müzik aşığı bir insanım. Tek hedefim bütün insanlara müziği sevdirmek, grubumla birlikte bütün insanlara hitap edip müziğin nasıl bir dünya olduğunu, ne tür duygular  içerdiğni göstermektir. Enstrüman merakım 8 yaşımda gitarla başladı ve 10 senedir elimden hiç düşmedi. Müzik yapma sebebim müzikte hissetmediğim güzel duyguları hissetmem, sürekli müzik yaparken bana mutluluk vermesi ve o sahneye çıktığımda karşımdaki insanların bağırarak bizimle şarkı söylemlerinin verdiği anlam bunların hepsi birer nedendir. Müzik hissin uğultusudur.
 

Doğukan Saygınlı(Elektro Gitar): 19 yaşındayım. Near East Universitesi’nde bilgisayar enformatik okumaktayım. Enstrüman merakım 5. sınıfta flüt ile başladı ve 5. sınıfın sonunda bu merağım gitara dönüştü. Bu gitar merağımın ardından ailemden gitar almalarnı talep ettim ve gitar bana alındı. Daha sonra gitar dersleri alarak gitar çalmayı ilerlettim ve yavaş yavaş müzik grubu kurmaya başladım. Çeşitli gruplarda yer aldım. O günlerden bugünlere bütün elde ettiğim deneyimlerle şu anda Senkron'dayım.
 

Batuhan Refikoğulları(Bateri): 19 yaşındayım. Yakın Doğu Üniversitesin'de işletme okumaktayım. Enstrüman merakıma gelince; yaklaşık 5 sene gitar ile devam ettim ama küçüklüğümden beri içimde hep bir bateri isteği vardı. 14. yaşımda ailem bana sürpriz yaparak bir bateri aldı ve hayalimi gerçekleştirdi. 5 senedir bateri çalmaktayım, ve şu anda Senkron'dayım. Müzik yapma sebebim müzik yaparken kendimi iyi hissetmem ayrıca müziğimi sahnede insanlar ile paylaşırken o insanların hep bir ağızdan şarkı söyleyip eşlik etmelerinin verdiği his ve duygu olduğundan dolayı müzik.
 

Yenal Eligön(Bas Gitar): 20 yaşındayım. Yakın Doğu Universitesinde Hukuk Bölümünde okuyorum. Müzik hayatına küçük yaşta keman ile başladım. Daha sonrasında merağım bass gitara doğru yöneldi ve bas gitar çalmaya başladım. Müzik yapmamın sebebi müzik yaparken güzel duygular ve mutluluk hissettiğimden dolayı bir Senkron üyesiyim.

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 162. Sayısı

Adres Kıbrıs 162. Sayısı