1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Şark Kebap House
Şark Kebap House

Şark Kebap House

Şark Kebap House

A+A-

 

Zekai Altan


ZİYAMETTE BİR LEZZET MEKANI “ADAYI”

Kırsal alan mekanları çok farklıdır. Burada  çok kaliteli bir ortam bulamazsınız. Kendi doğası içerisinde bir ortam olur. Mekanın kendisi de çehresi de farklı olur. Bu mekanları çalıştıranlar çok samimi. Duygusal ve mekanına gelen insanları kendi olanakları içerisinde mutlu etmeye çalışırlar. Misafirlerini mutlu eden işletmecilerin gözlerindeki mutluluk ve başarı ışıltısını görürsünüz. Bu tür mekanların çok büyük beklentileri ve hedefleri yoktur. Onlar için köyde ürettiklerini, onların kültürel anlayışlarına göre sunmaları önemli. Çok büyük kazanç değil. Ama kazançları hizmetleri karşılığında sunduklarının karşılığını teşekkürle almak. Bu tür mekanların dekorları çok sade olur. Ellerindeki malzemeyi kullanırlar. Halıdır, çanaktır, çömlektir ve benzeri malzemeler. Ortamları çok sıcak ve samimi olur. Servislerinden güleryüzlerine kadar. Sizi memnun etmek için inanılmaz çaba harcarlar. Hatta şunu söyleyeyim bu işletmeciler çok temiz, saf ve yardımsever olurlar. Sizi kırmamak için veya üzmemek için ciddi çaba harcarlar. Tipik birer kırsal alan işletmecisidirler. Bu hafta sizlere Karpaz Yarımadasında bir restoranttan bahsedeceğim; Şark Kebap house.

ŞARK KEBAP HOUSE

Ziyamet köyünde. Kaleburnu Köyüne  dönen kavşağın üzerinde. Taş bir yapı. Önü oldukça geniş. Burada sıralı dükkanlar ve market vardır. Kahvehane ve restorant olarak işletiliyor. Restorant işletme hayatına yeni başladı. Özellikle yaz mevsimine doğru ciddi yatırımlar ve anlayışlar ile hazırlıklara başladı. İşletmecisi Cesim bey, ancak esas patron oğlu Hakan. Omuzunda peşkiri ile olanakları çerçevesinde restorantı işletmek için çabalar harcar. İç alan oldukça geniş. Mutfak ayrı. Masalar ahşap ve örtüleri de mekana uygun. Buraya gittiğinizde sıcak bir ortam ile karşılaşırsınız. Restorant olma yolunda olan Şark Kebap House’a üstad yazar-şair ve gazeteci dostum İlter Veziroğlu ile  gittim. Mutfak bölümünde oturduk. Mekan kalabalık. Bir taraftan kahvehane diğer taraftan da restorant. Farklı ve hoş bir ortam. Bizi Cesim bey ve oğlu karşıladı. Mutfak kısmında oturmayı tercih ettik. Farklı olması için.

MÖNÜ VE LEZZET

Burada mönü listesi yok. Sade ve set bir mönü servis ediliyor. Mangal mutfakta. Mangal paket servis olarak da çalışıyor. Hakan’ın omuzunda peşkir gelen paket servislerini yetiştirmeye çalışıyor. Cesim bey de burada dolaşıyor. Hem Hakan’a yardım eder hem de buradakiler ile ilgileniyor. Mönüsü şu an için belli. Daha çok ızgara kebap üzerine. Et şiş, şeftali, tavuk şiş ve tavuk ciğeri. Salata, yoğurt, biber, cacık, hellim ızgara, Kıbrıs bidesi beraber. Tabii şunun altını çizeyim, kulağınıza küpe olsun yaz sezonuna girerken burada çok nefis Doğu Anadolu mutfağına özgü tatların sunulacağı çalışmaları yapılmaktadır. Burada şu anda karışık kebaplar ve az sayıda mezeler ile tatlar alırsınız. Yolunuz düşerse burada kahve molası bile verebilirsiniz. Hatta küçük grublar için önceden rezervasyon da yaptırabilirsiniz. Biz burada çok nefis tatlar aldık. Ortam çok güzel idi. Samimi. Hoş sohbet. Akşam yemeğimizi, ince belli bardakta çayımızı ve kahvemizi içtik. Hava soğuk ancak içerisi sıcak. Yolunuz bu tarafa düşerse burada bir kahve içiniz. Veya telefon açarak kebap siparişinizi paket olarak da verebilirsiniz. Cesim bey ile Hakan’ın konukseverliğini yaşayın. Kırsal alan mekanlarının desteğe ihtiyacı vardır. Ancak burada çok lüks ve çok kaliteli bir ortam beklemeyin. Lezzetli bir ızgara mönüsü ve hizmet ön planda.

TEL: 0533 832 3781 - 0542 851 3314
ADRES: ZİYAMET-YENİ ERENKÖY
KAPASİTE:
İÇALAN: 40
DIŞ ALAN: 100
SERVİS SAATLERİ: 09.00-24.00   

MÖNÜ
ET ŞİŞ MEZE İLE BİRLİKTE: 25 TL
TAVUK KANAT MEZE İLE BİRLİKTE: 25 TL
TAVUK ŞİŞ MEZE İLE BİRLİKTE: 25 TL
ADANA KEBAP MEZE İLE BİRLİKTE: 25 TL
FULL KARIŞIK KEBAP MEZE İLE BİRLİKTE: 30 TL
İÇECEKLER
MEŞRUBAT: 2,5 TL
BİRA: 4 TL
VİSKİ DUBLE: 5 TL
RAKI DUBLE: 5 TL
ŞARAP BARDAK: 6 TL

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 141. Sayısı

Adres Kıbrıs 141. Sayısı