1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Şampiyonlar Ligi Müzesi
Şampiyonlar Ligi Müzesi

Şampiyonlar Ligi Müzesi

Şampiyonlar Ligi Müzesi

A+A-

Burhan Gürkan

UEFA Şampiyonlar Ligi finali Lizbon’da iki İspanyol ekibi ve aynı zamanda iki Madrid ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak. 24 Mayıs’taki maç öncesinde finali Estadio de Luz Stadı’nda görmek için taraftarlar biletlere büyük ilgi göstermiş durumda. Bunun yanı sıra UEFA, Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu için Lizbon’da futbolseverlere Şampiyonlar Ligi Festivali düzenledi. Ayrıca taraftarları “Şampiyonlar Ligi Müzesi”nde final maçının atmosferine hazırlamayı ihmal etmedi.
UEFA Müzesi Salı günü Lizbon’da düzenlenen törenle futbolseverlerin ziyaretine açıldı. Açılışa Portekiz Futbol Federasyonu’ndan UEFA yetkililerine kadar futbol dünyasından birçok isim katıldı. Müzede bugüne kadar oynanmış finallerden derlemeler yer alıyor. 1960’lı yıllardan günümüze kadar birçok ekipman ve fotoğraf 6 Mayıs’ta açılan müzeyi gezenler tarafından ilgi ile takip ediliyor.

NELER YOK Kİ?

Müzede futbolseverlerin ilgisini çekebilecek birçok unsur yer alıyor. Bunlardan bir tanesi 1999 yılında Manchester United’ın Bayern Münih karşısında maçın son dakikalarında kaydettiği 2 golle kupaya uzandığı maçın topu. Top o gece gol atan isimler tarafından, Mario Basler, Teddy Sheringham ve Ole Gunner Solksjaer imzası taşıyor. Ayrıca organizasyonda bugüne kadar ikon olmuş 150’ye yakın fotoğraf yer alıyor.

COLLİNA’NIN KARTLARI

Şampiyonlar Ligi’nde birçok maç yönetmiş dünyaca ünlü İtalyan hakem Pierluigi Collina’nın kullandığı ve kendisi tarafından imzalanan sarı ve kırmızı kartları, müzede ilgi çeken materyallerden. Her final öncesi hazırlanan maç programları ayrı bir bölümde sergileniyor. 1963 yılında Portekiz’in efsane futbolcusu Eusebio’nun finalde giydiği forma, 2004 yılında kupaya uzanan Porto’nun kalecisi Vitor Baia’nın giydiği eldivenler ev sahibi ülkeyi onurlandıran ve müzede yer alan unsurlar.

MESSİ’NİN KRAMPONLARI, ZİDANE’IN GOLÜ

Müzede futbolseverler tarafından ilgi gören diğer görseller Messi’nin kramponları ve Zidane’ın akıllarda her zaman yer edecek golü. 2009 yılında Roma’da oynanan final maçında Manchester United’a karşı kupayı kazanan Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Messi’nin forması ve kramponu müzede yerini alıyor. Bunun yanı sıra 2002 yılında Zinedine Zidane’ın Real Madrid forması ile Leverkusen’e kaydettiği şık vole golü, ayrı bir bölümde canlandırılıyor.

VE ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI

25 Mayıs’a kadar açık olacak olan müzenin son bölümlerinde bu sezon kupada mücadele eden 32 takımın formaları yer alıyor. Hiç kuşkusuz müzenin en büyük ilgi gören noktası ise Şampiyonlar Ligi kupasının sergilendiği bölüm. Final maçına kadar yolunuz Lizbon’a düşerse, bir futbol sever olarak mutlaka ziyaret etmeniz geren bir yer UEFA Şampiyonlar Ligi Müzesi.

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 158. Sayısı

Adres Kıbrıs 158. Sayısı