1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Şampiyonlar Çanakkale ve Erenköy
Şampiyonlar Çanakkale ve Erenköy

Şampiyonlar Çanakkale ve Erenköy

Şampiyonlar Çanakkale ve Erenköy

A+A-

 


Okullararası spor müsabakalarında şampiyonlar belirlenmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen şampiyonalar kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde Ortaokullu Yıldızlar Voleybol Şampiyonası tamamlandı. Salı günü yarı finaller, Çarşamba günü üçüncülük ve final maçları ardından dereceye giren okullar belli oldu. Kızlarda Çanakkale Ortaokulu önemli bir başarıya imza atarak finalde güçlü rakibi Erenköy Lisesi’ni mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti. Kızlar finalini kaybeden Erenköy Lisesi, erkeklerde işini şansa bırakmayarak rakibi Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nu mağlup etti ve şampiyonluk ipini göğüsledi.

YARI FİNALLER
Akademik dönem içerisinde oynanan karşılaşmaların ardından yarı finallere kalan ekiplerin belli olması sonrası dikkat çeken nokta, kızlar ve erkeklerde çoğunlukla Mağusa bölgesi okullarının son dört takım arasında olması oldu. Salı günü oynanan karşılaşmalarda kızlarda Çanakkale Ortaokulu rakibi Esentepe’yi 3-0 mağlup ederek finale yükselirken, Erenköy Lisesi rakibi Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji’ni 3-1’lik set sayıları ile yenerek finalde Çanakkale’nin rakibi oldu. Erkeklerde ilk finalist kızlarda olduğu gibi Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji’ni 3-0 mağlup eden Erenköy Lisesi oldu. Finalde Erenköy’ün rakibi Çanakkale Ortaokulu erkek takımını mağlup eden Canbulat Özgürlük Ortaokulu oldu.

GAZİ MAĞUSA TMK’DAN ÜÇÜNCÜLÜKLER
Çarşamba günü Necati Taşkın Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmalar sonrasında dereceler belirlendi. Erkeklerde Çanakkale Ortaokulu’nu 3-1 mağlup eden Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı. Kızlarda da Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji üstünlüğü söz konusu oldu. TMK kızları rakibi Esentepe Ortaokulu’nu 3-1’lik set sayıları ile yenerek üçüncülüğünü ilan etti.

ÇEKİŞMELİ FİNALLER
Üçüncülük maçlarına göre final karşılaşmaları daha büyük bir çekişmeye sahne oldu. Kızlar finalinde karşılaşan Çanakkale Ortaokulu ile Erenköy Lisesi takımları 2-2’lik eşitlikle son sete girdiler. Bu sette rakibine üstünlük sağlayan Çanakkale Ortaokulu 3-2’lik set sayıları ile şampiyonluğunu ilan ederken gerek sporcular gerekse antrenörleri göz yaşlarına hakim olamadı. Erkekler finali de kızlar finali gibi çekişmeli geçti. Erenköy Lisesi ile Canbulat Özgürlük Ortaokulu arasındaki mücadelede 2-2’lik eşitlike son sete girilirken rakibini bu sette yenmeyi başaran Erenköy Lisesi mutlu sona ulaşan taraf oldu. Final karşılaşmaları sonrasında düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Ortaokul şampiyonlarına Voleybol Federasyonu tarafından ayrı bir kupa daha verildi.

Bu haber toplam 1166 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 148. Sayısı

Adres Kıbrıs 148. Sayısı