1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Saçlar ve Kadın
Saçlar ve Kadın

Saçlar ve Kadın

Saçlar ve Kadın

A+A-

 

Filiz Uzun
Fotoğraflar: Mehmet Koru

Yaptığı işi sanat yapar gibi yapan insanlara saygı duyarım her zaman. İşi ne olursa olsun aşkla yapan insanlar fark yaratıyorlar. Günümüzde iş hayatında mutsuz olan ne kadar çok insan var hepimiz biliyoruz.  Hemen hemen her gün karşılaşıyoruz işinde mutsuz olan bu insanlarla. Mutsuz memurlar, mutsuz öğretmenler, mutsuz doktorlar, mutsuz hemşireler.

Mesleği, insan hayatında çok önemlidir. Hatta istatistiklerle kanıtlanmıştır işinde mutlu olanların daha sağlıklı ve uzun yaşadıkları. İş seçimi çok önemlidir, eğer mutsuzsanız işinizde hemen değiştirmelisiniz keyifle yapacağınız başka bir işle.
Bu hafta konuğum 11 yaşından beri kendini işine vermiş, bu işte fark yaratmak için uğraşan bir bayan kuaförü. Ayşe Yamak.  Başkasının yanında çırak olarak başladığı meslek hayatına, önce kendi küçük yerini açarak daha sonra da hayalindeki salonu yaparak devam ediyor. Ben bir bayan olarak o kadar çok görüyorum ki her gün bir köşede açılan ve 3-5 ay sonra kapanan kuaför salonlarını. Ne iş olursa olsun kendinizden bir şey katmıyorsanız. Yaratıcı değilseniz yok olursunuz. Bir adım ileri gidemezsiniz.
Yeni yıla girerken hanımların seçtikleri kıyafetleri en önemli tamamlayıcıları saçları ve makyajdır biliyorsunuz. İyi yapılmış bir saç ve makyajla ne kadar mutlu hisseder kendini kadınlar.  Çok fazla kuaföre giden biri olmamakla beraber özel günlerimde, aile düğünlerinde nerede olursam olayım kuaför için Güzelyurt’a gidiyorum. Özellikle de saçım için topuz planlamışsam. Her defasında da şaşırtır beni Ayşe Kuaför yaptığı modellerle.

Yaratıcı biri kuafördür Ayşe, 20-30 kişi toplanıp salonuna gidiniz ve topuz yaptırmak isteyiniz, 30’unuzu da inanamayacağınız kısa bir sürede, her birinizin modeli farklı ve mutlu bir şekilde ayrılırsınız Gölge Kuaförden.
Bence ziyaret ediniz özel bir gününüzde Gölge Kuaförü. Oturun Ayşe’nin önüne ve sizi baştan yaratmasına izin verin. Her kadın hak ediyor bazen şımartılmayı. Siz de yeni yıla girerken şımartın kendinizi. Ayrıca değişen saç rengi enerji değişimiymiş benden söylemesi. Ben bu hafta sonu kendimi Ayşe’nin ellerine bırakıyorum. 2014’e kim bilir nasıl gireceğim. Ben de merak içindeyim…

EĞİTİM VE EL BECERİSİ

F.U:Kendini tanıtır mısın?
A.Y:
1979 yılında doğdum. Güzelyurt’ta ikamet ediyorum. Biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk annesiyim. 11 yaşından beri bu işi yapmaktayım. Bu işe olan ilgim beni bu mesleğe yöneltti. İlk seneler okul eğitimimle birlikte, okul sonrası bir kuaför yanında çıraklıkla başladım. Daha sonra kendimi geliştirerek yurtdışı eğitimleriyle birlikte kendimi geliştirdim ve 1998 yılından beridir de kendi iş yerimi çalıştırıyorum ve kendime olan güvenim ve yeteneğimle birlikte çok iyi bir yerde olduğuma inanıyorum.

F.U: Salonun kendine mi ait?
Evet.
1998 yılından beri kendi salonumu çalıştırmaktayım.

F.U: Yanında kaç kişi çalışıyor?
A.Y:
Şu anda yanımda çalışan 6 arkadaşım var. Bir de stajyer öğrencilerimle birlikte çalışıyoruz.

F.U: Salonunda ne tür işlemler yapılıyor?
A.Y:
Salonumuzda, her türlü saç ve güzellikle ilgili her türlü ihtiyacı karşılıyoruz. Tırnak, makyaj ağda yapılmaktadır. Saçta ise fön, kesim, keratin uygulaması, postiş, gölgelendirme, ışıklandırma, kaynak saç kısaca saçla ilgili her detay salonumuzda yapılmaktadır.

F.U: Bu işi kimden öğrendin? Hala işinle ilgili kurslara ya da kendini geliştirmek için eğitim alıyor musun?
A.Y:
Kuaförlük mesleğine okul eğitimiyle başladım. Bunun yanında okulla paralel olarak yürüttüğüm iş hayatımın buna büyük katkısı olmuştur. İşimle ilgili tüm kursları ve eğitimleri aktif olarak takip etmekteyim. Aynı zamanda yanımda çalışanların da her türlü eğitim ve kurstan yararlanması için elimden gelen her türlü desteği veriyorum. Ama bu mesleğin eğitimle birlikte kesinlikle bir el yeteneği olduğuna inanıyorum.

GELİN BAŞI

F.U: En çok saçta ne yapmaktan zevk alıyorsun? Topuz iddialı olduğun bir alan sanırım. Topuzda çok model biliyor musun?
A.Y
: Evet topuzda iddialı olduğuma inanıyorum ve en çok da yapmaktan hoşlandığım model topuz. Çünkü yaratıcılığın esas olarak bu modelde ortaya çıktığına inanıyorum.

F.U: Gelin başı ayrıcalıklıdır. Şu an yeni tasarımlar var mı gelin modellerinde? Senin tasarladığın özel modellerin var mı?
A.Y:
Sizin de dediğiniz gibi gelin başı ayrıcalıktır. Bu özel günlerine insanların mutlu ve huzurlu ayrılması benim için çok önemlidir. Buna katkı koymak benim için büyük bir zevk. Klasik modellerden çok kendimin özel tasarladığım modelleri uygulamayı tercih ediyorum. Bunları yaparken de kişilerin saç ve yüz şeklini ön planda tutuyorum. Kişilere de bu yönde yönlendirme yapıyorum. Bunun için de mutlaka bir ön prova yapmayı tercih ediyorum. Saçın makyajla da birleşmesi sonucu da ortaya çok güzel sonuçlar çıkarıyoruz.

F.U: Fiyatlarınız nasıl?
A.Y:
Genel ortalama piyasa fiyatlarıyla paralel çalışıyoruz.

F.U: Çok özel ve şık bir salon açtın çok para harcadın mı?
A.Y:
Evet harcadım ama bunu severek ve isteyerek yaptım. Müşterilerime en iyi hizmeti sunmayı tercih ediyorum ve bundan da büyük bir mutluluk duymaktayım. Çünkü kuaför salonları özellikle bayanların kendine zaman ayırmayı tercih ettikleri ve kendilerini özel hissettikleri mekanlar olduğunu düşündüğümden onlar için elimden gelen hizmetin en iyisini vermek için çaba gösteriyorum.

KADIN VE MEKAN

F.U: Devamlı senden vazgeçmeyen müşterilerin var. Kadınlarla çalışmak zor mu? Memnun kalıyorlar mı?
A.Y:
Devamlı hizmet verdiğim, beni destekleyen müşterilerim var. Onlara hizmet vermekten çok mutluyum. Kendim de bir bayan olduğum için onların nelere ihtiyaç duyabileceklerini tahmin ettiğimden onlarla birlikte çalışmak bir yük değil, benim için bir mutluluktur. Desteklerini benden esirgememelerini,  benden ve salonumdan memnun kaldıklarının göstergesi olduğunu düşünüyorum.

F.U: Güzelyurtlu hanımlar bakımlı mı?
A.Y:
Güzelyurtlu hanımlar hem kendilerine değer veren hem de özgüvenleri yüksek olan kişiler olduğundan, kendileri için her türlü bakımı yaptırmaktan kaçınmıyorlar.

F.U: Şu an saçta moda ne? Düz saç mı, kıvırcık mı? Hala postiş taktıran var mı?
A.Y:
Şu anki gündemde düz ve küt kesimli saçların ön planda olup, renklerde ise düz renkler (örn. kahve ve kızıl) tercih edilmektedir. Postiş değil de kaynak saç uygulaması daha ön plandadır. Bunların yanında da kişilerin özel istekleri de göz ardı edilmemektedir.

F.U: Son olarak söylemek istediklerin var mı? Kadınlara vermek istediğin bir mesaj?
A.Y:
Kadınların hepsinin özel olduklarını ve her şeyin en iyisini hak ettiklerini düşünüyorum. Onlar için çalışmak ve onların mutluluğuna katkı koymak benim için büyük bir gurur. Bakımlı kadının kendini, özel ve iyi hissetmesinin özgüven açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. Her kadın bakımı hakediyor.

Bu haber toplam 4384 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 139. Sayısı

Adres Kıbrıs 139. Sayısı