1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sabah Şekerleri
Sabah Şekerleri

Sabah Şekerleri

Sabah Şekerleri

A+A-

 

 

Yurdagül Akcansoy

 

Bu hafta minik okurlar için bir seçki hazırladım. Yarıyıl tatili yaklaşırken minik okurlar için kitaplar seçtim. Bunun yanında İnönü İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin yayımladığı Sabah Şekerleri Gazetesi’ni tanıtıyorum. 3. sınıf öğrencilerinin seslerini duyurmak, etkinliklerini duyurmak için kendi gazetelerini çıkarıyorlar. Bu minik okur ve yazarların diğerlerine örnek olmasını diliyorum.
Okumalarınız bol olsun… Mutlu haftalar…

 


HAFTANIN KİTABI

Sabah Şekerleri
3. sınıf Gazetesi -İnönü İlkokulu

Bu hafta sizlere bir kitap değil bir gazete tanıtacağım. Hem de İnönü İlkokulu’nun 3. Sınıf öğrencilerinin yayımladığı bir gazete…  Sabah Şekerleri…
    Gazetelerinin adını sınıfta yaptıkları oylama sonucu koyduklarını ve gazeteyi çıkarmak için görev dağılımı yaptıklarını, gazetenin ilk sayısında anlatıyorlar. Gazetenin ilk sayfasında okullarının tarihçesine  yer veriyorlar. İkinci ve üçüncü  sayfada yeni yıl kutlamaları ve eğlenceleri yer alıyor. Dördüncü sayfada trafik eğitimi ile ilgili bilgiler veriliyor.Beşinci sayfada okul etkinlikleri var. İnönü İlkokulu’nun öğrencilerinin Genç TV’de canlı yayına çıkmaları ve İllizyonistdenniz Apathe’nin okulda yaptığı gösteri yer alıyor. Fotoğrafçılık kolunun etkinlikleri, üçüncü sınıf öğrencilerinin kendilerini tanımlamaları, fıkralar, Aksel’in Penceresinden bölümleri… Eğlence köşesi, bulmacalar, yerli malı haftası, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Anma Haftası etkinlikleri, dersimiz müzik, sağlık, spor gibi birçok bölüm yer alıyor.
  3. sınıf öğrencileri bu gazetede kendilerini, etkinliklerini anlatıp, çeşitli konularda bilgiler veriyorlar. Çıkardıkları gazetede minikler kadar kuşkusuz öğretmenlerinin ve okul yönetiminin büyük emeği var… Sabah Şekerleri 3. Sınıf Gazetesi’nin daha nice sayılara ulaşmasını dilerken minik okur, yazarları kutluyorum…

YENİ ÇIKANLAR

Kanatlı Kirpiyle Uçan Kaplumbağa
Bilgin Adalı, Yapı Kredi Yayınları

Kirpicik ile kaplumbağa uçan kuşlara baktıkça onlara özeniyor, "Ah! Keşke biz de uçabilsek!" diyorlarmış. Sihirli pınar onların bu isteğini duyup hemen kanat takmış gövdelerine. Peki, mutlu olmuşlar mı?


Odd ve Ayaz Devleri
Brett Helquist, Neil Gaiman, İthaki Yayınları

Vikingler döneminde, Norveç’te bir kasabada Odd isimli bir çocuk yaşar. Odd hep çok şanssız bir çocuk olmuştur. Küçük yaşta babasını kaybeder, ağaç keserken bir ayağını sakatlar… Üstelik bir türlü bitmeyen kış Odd’un kasabasında yaşayan herkesin aksileşmesine neden olur.
Odd kasabadan ormana gittiği bir gün ayı, tilki ve kartalla karşılaşır. Bu üç sıradışı hayvanın Odd’a anlatacakları bir hikâyeleri vardır.
Odd, bu üç hayvanla karşılaştıktan sonra kendini hayal edebileceğinden çok daha tuhaf bir maceranın içinde bulur: Şimdi Odd, Tanrılar şehri Asgard’ı Ayaz Devleri’nden ve kendi kasabasını bitmek bilmeyen kıştan kurtarmak zorunda…


Mavi Karaca
Işıl Özgentürk, Aya Yayıncılık

Küçük  bir çocuk Salih. Umut  dolu küçük bir çocuk.  Küçük  ailesiyle mutlu küçük bir çocuk. Bir gün babası küçük ailenin umutlarına can katmak için çıktı yola. Almanya'ya gitti. Küçük Salih babasını özledi her gün. Masalların içine özlemini kattı bekledi.
Babaannesi anlattı o dinledi. Beklediler her gün gurbetçi babanın yollarını.
Merak, endişe ve özlemle günler geçti. Bir gün haber geldi babadan. Umut yeşeriyor muydu yoksa...

KİTAP DÜNYASI…

Dünyaca ünlü Amerikalı yazar Dan Brown'ın son kitabı 'Inferno' Mayıs ayında piyasa çıkacak.

İletişim Yayınları 30. yılını Yılmaz Aysan’ın Afişe Çıkmak, 1963-1980: Solun Görsel Serüveni adlı kitabı ile kutluyor.

Yazar Pınar Kür'ün annesi, şair ve öğretmen Halide Nusret Zorlutuna'nın kardeşi olan İsmet Kür, 96 yaşında hayatını kaybetti…

Online kitap satış sitesi ilknokta.com , 5. Kış Kitap Günleri ile kitap fuarını okuyucunun ayağına getiriyor.

 

 

 

Bu haber toplam 925 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 91. Sayısı

Adres Kıbrıs 91. Sayısı