1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ovalı Konya Mutfağı
Ovalı Konya Mutfağı

Ovalı Konya Mutfağı

Ovalı Konya Mutfağı

A+A-

Zekai Altan

İstanbul’da yöresel bir lezzet tufanı

Bir İstanbul seyahati. Ve İstanbul’da farklı bir damak tadı tatmak. Yurt dışı seyahtlerimde  en çok  sevdiğim farklı ülke ve yöre mutfaklarını tatmak. Bu gidişimde Kartal’da sabahleyin kahvaltıyı dışarıda yapmak için arkadaşlar bizi bir retoranta götürdü.  Restorant Kartal’da yol üzerinde. Oldukça gösterişli bir yapı. Betonarme. Yoldan geçerken mekanda kahvaltı veya yemek alanları çok rahat görebilirsiniz. Binanın yola bakan yüzü tamamen cam. Burada otururken çevreyi çok rahat izleyebilirsiniz. Doğrusu dikkatimi çeken bir mekan oldu. Sloganı da “Ovalı, Herkesin tercih ettiği”. Mekan oldukça geniş. İki katlı. İçeri girince imajının olumlu olduğunu fark edersiniz. Girişte karşılama çok mükemmel. Personel ünformalı ve hijyenik. Mekan çok temiz. Bu tür temiz ve özellikle çağdaş bir anlayış ile yapılan binaların sunduğu otantik ve geleneksel tadlar bilrleşince farklı bir tad alırsınız. Salondaki masaların kuverleri hazır. A la carte servise hazır. Personel bizimle çok içten ve bana göre tam bir Türk konukseverliği gösterdi. Mekanın tabelasında da Konya Konya Mutfağı yazısını görebilirsiniz. Mekan etkileyici. Bu tür mekanlara girdiğinizde ilk imaj çok önemli. Restorant hakkında önyargılı bile olsa karar verirsiniz. Benim kararlarım ilk adımdan itibaren çok olumlu oldu.

KAHVALTI
Kahvaltıyı da doğrusu çok merak ettim. Ve heycanlandım. Çünkü burada bir yöre kahvaltısından söz ediliyordu. Bazı restorantlarda yanılırsınız. Burada bu yanılgı yok. Tam anlamı ile bir yöre kahvaltısı ve mutfağı sunuluyor. Üst katta oturmayı tercih ettik. Bu arada restorant da oldukça hareketli. Personel sürekli gelen misafirler ile ilgileniyor.  Bu temiz ve güven verici mekanda kahvaltının bir zevk olduğunu söyleyebilirim. Servis çok hızlı bir biçimde başladı. Kurallara uygun bir biçimde. Servis personeli ile misafir diyaloğu ve ilişkisi de olumlu.

TATLAR
Tam anlamı ile 33 (otuz üç ) çeşit kahvaltı yiyeceği sunuldu.  Tipik bir yöre mutfağı. Yiyecekler patates çips, sıkmalar, peynirli-kıymalı-patatesli. Rulo biçiminde kesilerek servis edildi. Yapılan servisi gördükç bu yöre zenginliğinin verdiği mutluluğu da tattım. Tahinli pide. Biz tahine, tahın deriz. Sündürme. Daha tatmadığım bir tad. Salam. Salam herhalde Konya’ya ait değil. Biraz farklı oldu. Reçellerin rengi ve tadı ise daha farklı. Kiraz reçeli, kayısı, karpuz, ceviz, turunç kabuğu, limon kabuğu, vişne, böğürtlen, incir ve çilek reçeli. Tümünün de servisi ayrı kaplarda servis edildi. Tahın ve betmez ile bal-kaymak ayrıca servis edilenler arasında. Çörek otundan divle peyniri, örgü peynir, çeçil peynir ve tulum peynirine kadar olduğundan zengin ve muhteşem tadlar. Konya’ya gitmiş kadar oldum. Peynir çeşitleri yalnız dokuz çeşit. Zeytinler ise siyah, biberli ve iri yeşil zeytin. Sahanda sucuk, menemen, omlet, peynirli yumurta da extra olarak servis ediliyor. Bu temiz ve hijyenik mekanda servis yapan peronel ile mekanın tadlarının özdeşletiğini söyleyebilirim. Serpme yöntemle yapılan bu kahvaltıya ödeyeceğiniz kişi başına ücret 24,00 TL. Tabii Konya Mutfağı restorantta lezzet rüzgarı bitmez. Burada günün herhangi bir saatinde yemek de alabilirsiniz. Ben yemek alamadım. Tatamadım. Ancak burada yöresel otantik tadları tadabilirsiniz. Pide çeşitleri. Ara sıcaklar arasında mantıdan çiğ köfteye kadar. Konya fırın kebabı. Tatmak isterdim. Vaktim olmadı. Konya tirit kebabı, saç kavurma ve tavuk şiş fırında. Farklı isimler ve pişirme yöntemleri de farklı gibi. Tatlılarda künefeden kadayife kadar zengin. Doğrusu bu mutfağı yakından incelemek isterdim. Bir gün bu mutfağın araştırmasını yapıp tadını alacağım. Etkilendim. Dilediğim gibi bir çalışma olmadı. Yolunuz İstanbul Kartal’a düşerse bu mutfağı tadın. Öneririm. Çok büyük bir keyif alacağınızı söyleyebilirim. Pişman olmazsınız. Daha çok şey yazmak isterdim ancak sayfa yetmez. Bu kadar çok tad sunuldu ki bunları bile yorumlama şansını bulamadım.  Giderseniz tadın.

TELEFON: 0216 488 79 79 – 389 00 49- 0554 534 35 47
ADRES:TOPSELVİ D-100 GÜNEY YANYOL CD. 12 KARTAL-İST

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 128. Sayısı

Adres Kıbrıs 128. Sayısı