1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Önce Karpaz, Sonra Çatalköy
Önce Karpaz, Sonra Çatalköy

Önce Karpaz, Sonra Çatalköy

Önce Karpaz, Sonra Çatalköy

A+A-

 

Ali Yüksek   

Bu haftaki motorlu grup gezimiz, önce Karpaz, sonra Çatalköy, “Beşparmaklar Kültür Sanat Festivali” idi.
    Her Pazar bir gezi kapsamında 20 motosikletli küçük bir grupla çıktığımız gezi Girne’de başlayıp Tatlısu Zambak Tatilköyü’nde verdiğimiz kahve molası ile devam etti.
    Karpaz bölgesindeki yol yapım çalışmaları nedeniyle bir süre bozuk satıhlı bir zeminde yol alıp öğlen yemeği için Yenierenköy’ün çıkışındaki Yannagis Restaurant’ta vardık. Bol sohbet ve eğlenceli geçen yemeğin ardından dönüş için harekete geçtik. Bu kez istikametimiz Çatalköy’deki Beşparmaklar Kültür Sanat Festivali idi.
    Ancak dönüş yolunda yol kenarında yer alan Endonezya stili evlerin yer aldığı ve aynı yerde bulunan ilginç bir müzeyi de gezme imkanı  bulduk. Endonezya usulü tahta oymacılık sanatları ile üretilmiş sergi oldukça ilginçti. Bölgeyi ziyaret edenlere tavsiye ederiz.
    Çatalköy’de ise, birkaç resim sergisi ve el santlarının da sergilendiği festivalde en ilgi çekici yerlerden biri kuşkusuz,  yıllara meydan okumuş eski zeytin değirmeniydi. Çeşitli standların kurulduğu Çatalköy meydanında gösteriler için hazırlanmış özel bir tiyatro sahnesi ile dev bir müzik sahnesi de yer aldı.
    Bölgeye canlılık katan yöresel yiyeceklerin yer aldığı Festivalde kebap, şamişi ve lokma kokuları arasında dolaşırken bazı yiyeceklerin tadına bakmadan geçemedik.
Başka gezi etkinliklerde buluşmak dileğiyle…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 126. Sayısı

Adres Kıbrıs 126. Sayısı