Okuyorum

Okuyorum

Okuyorum

A+A-

 

Yurdagül Akcansoy

Minik ve genç okurlar için tatil başlayınca bu hafta onlar için bir seçki hazırladım. Minik ve genç okurların, tatilde kitap okumaları çok önemli... Okumak hayal dünyalarını, sözcük haznelerini zenginleştirir ve dünyaya bakış açılarını farklılaştırır. Bu yüzden çocukları teknolojik aletler ile oyun oynamak yerine kitap okumaya teşvik etmek çok önemlidir. Okumalarınız bol olsun. Mutlu haftalar…


YENİ ÇIKANLAR


Şekercini Patyos
Nermin Ferhan Karamuti, Can Yayınları

Yeni bir kasabaya taşınan Ceren yeni arkadaşlar edinir. Bir gün arkadaşlarıyla okul çıkışında gittikleri şekerci dükkânında Şekercini Patyos'un tuzağına düşerler.
Yeraltındaki maceraları da böyle başlar.


Okyanuslar ve Nehirler
Sorular ve Cevaplar
Barbara Taylor, TÜBİTAK Yayınları

Hiç merak ettiniz mi... Dünya'nın en yüksek şelalesi nerededir? Buz dağları niçin tatlı sudan oluşur?
Dünya'nın en büyük gölü hangisidir?"Kara baca" nedir? Okyanusun en derin kısmı nerededir?
Buna benzer daha pek çok heyecan verici sorunun cevabını Sorular ve Cevaplar: Okyanuslar ve Nehirler'de bulabilirsiniz.


Sabah Kahvaltısı
Bıcırık Kitaplar: 5

Kahvaltıda zeytin, peynir, yumurta, reçel, süt vardı. Ama Ceren'in canı bunların hiçbirini yemek istemiyordu. Babaannesi Ceren'e, pencerenin önüne konan serçeleri gösterdi. Birlikte serçelere ekmek kırıntısı verdiler. Ceren, kırıntıları yiyen serçeleri ilgiyle izledi... Sonra ne oldu dersiniz?


Beter İkizler
Sirkin Cambazı
Charles Ogden, Günışığı Kitaplığı

Kasabaya çıkagelen esrarengiz sirk, beraberinde şatafatlı gösteriler ve cambazlar da getirir. Nod Kasabası’nın “sevimli” durgunluğundan sıkılan yaramaz ikizler için gün doğmuştur; sirkten iyi oyun yeri mi olur! Sirk çalışanlarının arasındaki sıradışı bağı keşfeden Edgar ve Ellen, evlerinin karanlık kâhyası hakkındaki gizemi de öğrenirler. Ve yine başlarını büyük bir derde sokarlar. Üstelik bu sefer, derdi yaratan hiç ummadıkları biridir!..

Keşfedin- Mezopotamya
Lorna Oakes, İş Bankası Kültür Yayınları

Zaman içerisinde geriye gidip en eski uygarlıklardan birisi olan Mezopotamya’yı, iki nehir arasındaki yeri keşfe çıkarıyor. Sümerleri, Asurları, Babilleri öğrenirken,  yazının nasıl ortaya çıktığı ve yayıldığı konusunda bilgi sahibi oluyorsunuz.


Karikatür Kitabı
Behiç Ak, Günışığı Kitaplığı

“Karikatürcü, yazar Behiç Ak, 30 yıllık karikatür birikimini taçlandıran özel bir albümle Günışığı Kitaplığı’nda. Öncelikle çocuklar düşünülerek her yaş için hazırlanan bu özel albümde yer alan 120 karikatür, sanatçının 1982’den beri günlük gazetede yayımlanan binlerce bant karikatürü arasından seçildi. Gündelik yaşamdan ufak tefek ama önemli ayrıntılara dikkat çekerek çocukluğu yücelten karikatürler, okul yaşamından arkadaşlığa, çevre duyarlılığından hak ve özgürlüklere, büyümekten meslek seçimine birçok farklı temada mizahla harmanlanmış bir felsefe sunuyor. İnsanı ve toplumu derinlemesine yorumlayan kitap, mizahın hınzır diliyle eleştiriyor.”


Sevgili Salak Günlük
Hayattaki En Kötü Şeyler Hep Bedavadır
Jim Benton, Altın Kitaplar

“Sevgili Salak Günlük, Bugün Isabella annesinden para istedi ama Isabella’nın annesinin Üç çocuğu var, yani tek çocuğu olan bir anneden üç kat daha acımasız. Bu yüzden hayır, dedi. Annesinin ağzından yetişkin bilgeliği dökülmeye başladığını fark ettiğimiz an odadan tüymeye çalıştık ama o, bizden hızlı davranıp, “Biliyor musunuz kızlar, hayattaki en güzel şeyler bedava olanlardır.” diyerek lafı yapıştırdı. Isabella, “Para gibi mi?” diye sordu. “Yani, havadan gelen para gibi... Hayattaki en güzel şey, hiç emek harcamadan kazanılan paradır, öyle değil mi?” Isabella bu tarz sorular sormakta gerçekten çok başarılıdır, annesi de bu sorulara cevap vermekte.Annesi hemen, “Dışarı!” diye karşılık verdi.”


Benim Adım Kristof Kolomb
Fernando Garces, Altın Kitaplar

“Benim adım... Kristof Kolomb
Benim, Yeni Dünya’yı keşfimle birlikte büyük Okyanus İmparatorlukları dönemi başladı. Yeni Dünya ile yapılan ticaretlere bağlı olarak, İspanya ve İngiltere gibi bazı Avrupa ülkeleri ekonomik açıdan büyük bir gelişme gösterdi ve uluslararası güç hâline geldi. O zamandan beri, dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşen bir olay diğer tüm bölgeleri etkiliyor. Benim seyahatlerim olmasaydı, yaşadığınız dünyaya ilişkin bilgileriniz bugün bildiklerinizden çok farklı olacaktı.”

***

KİTAP DÜNYASI

Sümerolog, yazar Muazzez İlmiye Çığ, 100. doğum gününü ilk kez düzenlenen Karya Bereket Bayramı’nda kutladı.

Genç yazar Alex T. Smith’in kaleme aldığı Kocakulak dizisi, Altın Kitaplar Yayınevi‘nce yayımlandı.

Kısa öyküleriyle dünya edebiyatına önemli katkıda bulunan 81 yaşındaki Alice Munro,  yazmayı bırakma kararını Kanada’da çıkan National Post‘a açıkladı.

Hamdullah Köseoğlu’nun yazdığı, Nuran Balcı Özekçin’in resimlediği Kendini Arayan Çocuk, 9 ve üzeri yaştaki çocuklar için Tudem Yayınları’nca yayımlandı.

Bu haber toplam 1135 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 113. Sayısı

Adres Kıbrıs 113. Sayısı