Okuyorum

Okuyorum

Okuyorum

A+A-

 

Yurdagül Akcansoy

Bu hafta sizlere bir seçki sunuyorum. Bunun yanında O Muhteşem Hayatınız isimli Oya Baydar’ın kitabını okuyorum. Baskın Oran’ın Türk Dış Politikası kitabının ya da ansiklopedisinin demem gerekir,  üçüncü cildi yayımlandı. Mutlu haftalar…

 

Yeni Çıkanlar


Türk Dış Politikası III: 2001-2012
Baskın Oran, İletişim Yayınları

“Bu üçüncü cilt, Türkiye’de çok ihtiyaç duyulan bir ansiklopedik kitap:Son on yılı 360° fotoğraflayan bir “İzahlı-İçtihatlı Almanak”. 11 Eylül kargaşası içinde filizlenen yeni küresel dünyanın doğuşuyla başlıyor.Sonra uzun uzadıya tahlil ettiği AKP’nin Türkiye’yi dönüştürmesini masaya yatırıyor; asker, demokrasi, yargı, Kürt, Ermeni meselelerini apayrı bir kitap oluşturacak boyut ve nitelikte veriyor. Nihayet Türkiye’nin bölgesel hatta küresel güç olma iddiasını, “sıfır sorun” politikasının gelişimini ve son durumunu, çevredeki bütün bölge, komşu ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerini ayrıntılı biçimde anlatıyor. Kısaca, son on yılda Türkiye’de ne yaşanmışsa hepsi rahat anlaşılır bir dille bir arada…”


Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü

Aimee Bender, Can Yayınları

Bir gün, mutsuzluğu, acıları ve arzuları, en derindeki sırları görme yeteneğin olduğunu keşfetseydin...
Bir gün, sana gülümseyen yüzlerin ardını görüp sana en yakın kişinin yüreğinde kilitlediği kapıları aralasaydın, ne yapardın?..
Büyümenin eşiğindeki Rose için hayat, bir sabah geri dönülmezcesine değişir. Zira annesinin yaptığı limonlu pastadan aldığı bir lokmayla, sadece yemeği değil, onu pişiren kişinin duygularını da tatmakta olduğunu anlar...

Artizler Kahvesi

Mesut Kara, Agora Kitaplığı

Mesut Kara, bu kitabında sinemanın horlanan, acı çektirilen, unutulan ve yıldızların altında sönük bıraktırılan emekçilerini, Sami Hazinses'i, Hüseyin Baradan'ı, Kazım Kartal'ı, Behçet Nacar'ı, Önder Somer'i anlatıyor...


Bütün Eserleri

Behçet Necatigil, Yapı Kredi Yayınları

Behçet Necatigil’in bütün eserleri, Yapı Kredi Yayınları’nın bilgiyi tek kaynaktan sunmayı hedefleyen Delta dizisinde Bütün Eserleri adıyla bir araya getirildi.
Yazarın toplam on kitaptan oluşan şiirleri, radyo oyunları, yazıları ve mektupları bu baskıda tek cilde sığdırıldı.

 

Feminist Tarihin Peşinde
Joan Wallach Scott, Bgst Yayınları

“Feminist Tarihin Peşinde Joan W, Scott’un son yirmi beş yıl içinde toplummsal cinsiyet, feminist tarihyazımı, farklılık ve deneyim gibi konular bağlamında tartıştığı kavramları ve kuramları içeren bazı önemli makalelerinden oluşuyor. Yazar, kuramla siyaset arasındaki gerilimli fakat üretken ilişkiyi ustalıkla irdelerken, bu ilişkinin kendi hayatındaki yansımalarını da samimi bir dille paylaşıyor. Judith Butler’ın “zekası ve tutkusuyla zamanımızın en etkileyici feminist tarihçisi” olarak tasvir ettiği Joan W. Scott, Feminist Tarihin Peşinde’de kendi deneyimiyle “kurtarılmış bir gelecek için sabit bir plan” sunmak yerine eleştirel düşüncenin özgürleştirici gücünün altını çiziyor.”

Her Şey Geçip Gider

Vasili Grossman, Can Yayınları

Her Şey Geçip Gider, Rusya tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan zorunlu çalışma kampları döneminin sonrasını anlatıyor. O kamplarda otuz yıl geçirdikten sonra Moskova’ya dönen İvan Grigoryeviç, artık tamamen yabancısı olduğu bir toplumda yerini aramakta, geçmişiyle hesaplaşmaktadır. İvan’ın hikayesi, vicdanı ile kariyeri arasında bir seçim yapmak zorunda kalan bilimadamı Nikolay, utanç içinde yaşamını sürdürmeye çalışan ihbarcı muhbirler ve son olarak da, sevgilisi Anna Sergevya’nın yaşadığı derin acılarla kesişerek, bu eski mahkumu tarihin en büyük trajedilerinden birinin simgesi haline getirecektir…


Aşkta Kaybeden Büyük Filozoflar

Andrew Shaffer, NTV Yayınları

Çok az insan filozoflar kadar aşk acısı çekmiştir. Bilgeliklerine ne kadar hayranlık duysak da, tarih dünyanın en akıllı insanlarının aşk hayatlarındaki hayal kırıklıklarıyla doludur.
Fikirlerine saygı duyduğumuz, ancak romantik tercihlerinden kesinlikle uzak durmamız gereken filozoflar…

Kitap Dünyası…

Hollanda’da bulunan Delft Teknoloji Üniversitesi yangında kaybettikleri kütüphaneleri yerine 1997 yılından itibaren yeraltında yaptıkları kütüphaneyi kullanıyorlar.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Bursa 11. Kitap Fuarı 9-17 Mart 2013 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını okurlara açmaya hazırlanıyor.

Bu haber toplam 967 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 97. Sayısı

Adres Kıbrıs 97. Sayısı