1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Öğretmenleri ile Aynı Sahneyi Paylaştılar
Öğretmenleri ile Aynı Sahneyi Paylaştılar

Öğretmenleri ile Aynı Sahneyi Paylaştılar

4. sınıf öğrencileri sahnede yalnız değillerdi. Bay ve bayan öğretmenlerden oluşan halk dansları ekibi, seyirciler tarafından bol bol alkışlandı. Kostümleriyle ve oyunlarıyla, öğrencileri ile bir sahneyi paylaşmaları çok güzel bir davranış oldu.

A+A-

Ersin Kaşif

Haziran ayı çok yoğun geçer. En yoğun etkinlikler okullarda yaşanır. Kimisi sergiler açar, kimisi tiyatro sahneler. Orkestralar kurulur, birçok çeşit dans türünüsahnede izleyebilirsiniz. Bu haftayı, bu etkinliklerden birine ayıralım. Özellikle okullarda yaşanan güzel saatleri buralara taşıyalım ve tatlı yorgunluklarına ortak olalım. Kalabalık okullar için işler biraz daha ağırdır. Kalabalık okulların bazıları etkinlikleri bir haftaya yayar ki, en mantıklısı da budur. İşte,bu okullardan biri de, Lefkoşa’da adından sıkça bahsettiren okulların başında gelen, 9 Eylül İlkokulu’dur. Okulun sene sonu etkinlikleri çerçevesinde 3. gün Kıbrıs Kültürü’ne ayrıldı. 4. sınıf öğrencilerinin tümünün 7 Haziran akşamı sahnede olması heyecan yaratıyordu. Tüm öğrenciler, Kıbrıs kültürünü yansıtan kıyafetlerleydiler. 4. sınıflardan oluşan orkestra, yine 4. sınıflardan oluşan kocaman bir koroya eşlik etti. Böyle bir akşamda söylenen şarkılar da Kıbrıs kokuyordu tabii. Erkek öğrencilerin ‘Kartal’ oyunu ve ellerindeki tüfeklerle av sahnesi canlandırmaları bir yana, hasatı canlandıran öğrencileri ve oynadıkları orak oyununu izlemek çok keyif vericiydi.

ÖĞRENCİ-ÖĞRETMEN KOLKOLA

4. sınıf öğrencileri sahnede yalnız değillerdi. Bay ve bayan öğretmenlerden oluşan halk dansları ekibi, seyirciler tarafından bol bol alkışlandı. Kostümleriyle ve oyunlarıyla, öğrencileri ile bir sahneyi paylaşmaları çok güzel bir davranış oldu. Eski gelinlik modelleriyle öne çıkan öğrenciler ise, sahneye apayrı bir güzellik kattılar. Sahnedeki yürüyüşleri çok etkileyiciydi. 7 Haziran akşamı çok güzel geçti. Sadece öğretmen ve öğrencilerin performansları yoktu 7 Haziran’da. 4. sınıf öğrencilerinin aileleri de gecenin finalini yaptı diyebiliriz. Evlerinde hazırladıkları ve yine Kıbrıs kültürüne özgü yiyecekler, geceye katılan herkese ikram edildi. Okul, öğretmen, öğrenci ve ailelerin farklı şekillerde performanslarını izledik. Bizler çok çok beğendik. Kuzey Kıbrıs’taki bütün öğrencilere, güzel geçirecekleri bir tatil diliyoruz. Kalın sağlıcakla.

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 319 Sayısı

Adres Kıbrıs 319 Sayısı