1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. NİAZİ’S /LEFKOŞA
NİAZİ’S /LEFKOŞA

NİAZİ’S /LEFKOŞA

NİAZİ’S /LEFKOŞA

A+A-

Zekai Altan


Baba’dan oğula geçen bir emanet ve tanıtılan bir full-kebap. “Niazi’s” Kebap. 69 yıl önce Limasol’da küçük bir kebapçı lokantası olarak hizmete açılan ve zaman içerisinde başta Limasol yöresine, sonradan Ada genelinde ve Avrupa’da lezzetini spesifik olarak full-kebabını tescil ettirmiştir. Niazi’s restaurant denince akla hemen full-kebap gelir. İşte bu bir imajdır ve lezzetteki kalitedir. Lezzetindeki kalite ise müşterileri tarafından word of mouth communication (müşterinin kendi ağzı ile yaptığı tantım) yolu ile yapılıp bu günlere gelinmiştir. Full- kebabı her zaman öneririm. Niazi’s Restaurantı bu günlere taşıyan ve aynı zamanda Kıbrıs Türk restaurantçılık sektörünün, lezzetinin tanıtılmasında ve en önemlisi standartlaştırılmasındaki katkısı çok büyüktür. Lezzetlerdeki standartlaşmada bir ilk başarılmıştır. Niyazi dayı tarafından standartlaştırılan Niazi’s Kebap bugün oğlu Ahmet Aydeniz tarafından daha da geliştirilerek büyümeye başladı. Adeta bir zincir işletmeler yaratıldı. Ve Niazi’s Restorant zincir işletmelerinin bir tanesi de Başkent Lefkoşa’ya açıldı.

NİAZİ’S RESTORANT
Eski Mirage Restorantın olduğu yerde. Kermiya’da, Öğretmenler evlerinin bölgesinde. Yedi ay once hizmete girdi. Başkent Lefkoşa’ya yakışan ve alternatif bir mekan olarak yerini de bulmuş olması gerekir. Özellikle bu tadı bilen Lefkoşalıların Girne’ye gitmesi gerekmez. Niazi’s Restorant ayaklarına geldi. Mekan oldukça geniş. İki katlı. Alt kat geniş bir salon ve salonda bekleme oturma grubları. Burası daha çok fast-food, take away olarak hizmet veriyor. Bu salonda tatlı ve salat büfesi de self servis hizmetini sağlıyor. Mangal ve döner ocaklarının da bulunduğu salonda adeta bir a la carte mutfak havası yaşanıyor. Sağlıklı ve hijyenik bir ortam içerisinde hazırlanan kebapları görme olanağınız vardır. Temiz ve hijyenik bir ortama sahip mekanda personel de aynı. Hijyenik ve üniformalı. Güleryüzlü ve hizmet etmeye istekli. İşletmeci Ahmet Aydeniz’in başarısı. Üst kat ise a la carte ve set mönü yemek salonu.

MÖNÜ VE LEZZET
Burada tabii ki Niazi’s kebabı tatmanızı öneririm. 57 yıllık bir tat. Mönü kartı oldukça muazzam bir biçimde düzenlenen kartta hem set mönü hem de a la carte mönü seçenekleriniz vardır. Siparişleri AKSA Müdürü Murat Çaptuğ’a bıraktım. Damak tadı biftek. Ben rokfor peynirli  Murat bey de baharatlı ve iyi pişmiş siparişini verdi. Servis görevlisi İbrahim oldukça başarılı. Üniformalı ve hijyenik. Güleryüzlü ve oldukça da başarılı. Giriş olarak sarmısaklı tereyağ, normal tereyağ, siyah zeytin ve pide. Vaktimiz fazla olmadığı için biftek yanında salata büfesinden de basit birer salata aldık. Rendelenmiş havuç salatası ve üzerine de zeytinyağı. Çok hoşuma giden biftek kuverinde normal bıçak ile biftek bıçağının bulunması. Bazı restorantlarda biftek bıçağı kuveri atılmıyor. Normal bıçak kullandırılıyor. Biftekler gerçekten kıvamında sipariş verildiği gibi pişirildi. Vaktimiz olmadığı için yalnızca biftek yedik. Evet Başkentin ayağına gelen bir tarihi isim. Buradaki tadları tatmanızı öneririm. İşletmeciliğin ve lezzet ustalarının lezzetlerinin sunulduğu bir mekan.

ESTABLİSHED 1949 LİMASOL
SEÇME MÖNÜLER
SPECİAL MIX: 16 TL
FULL KEBAP: 25 TL
TAVUK ŞİŞ PİDEDE: 12 TL
TAVUK KÖFTE: 12 TL
IZGARA ÇİPURA: 20 TL
IZGARA LEVREK: 22 TL


TELEFON: 223 27 30
ADRES: KERMİYA, GÖNYELİ  YOLU-LEFKOŞA
KAPASİTE:
ALT KAT: 60
ÜST KAT: 160
DIŞ ALAN: 40
SERVİS SAATLERİ: 11.00-22.30
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK

Bu haber toplam 2609 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 159. Sayısı

Adres Kıbrıs 159. Sayısı