1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Neyzen Balıkçı Meyhanesi
Neyzen Balıkçı Meyhanesi

Neyzen Balıkçı Meyhanesi

Neyzen Balıkçı Meyhanesi

A+A-

 

MÖNÜ
FULL MEZE
SOĞUK VE SICAK MEZELER
ANA YEMEKLER
MEYVE VEYA TATLI
KİŞİ BAŞINA: 50.00 TL

Bol mezeli bir mekân

Zekai Altan

Kış akşamları bir başkadır benim için. Kış mevsimini severim. Soğuk havalardaki sıcak ortamların sohbeti bir başkadır. Şömine olursa tadı farklı. Balık ve rakı veya şarap ile sohbetler daha da çok tatlanır. Yani şömine, şarap, balık ve sohbet. Biraz romantik oldu ama herneyse. Böyle olması gerekir. Doğrusu da, güzeli de budur. Kıbrıs’ın iklimi çok güzeldir. Türkiye ve Avrupa ülkeleri gibi değil. Yani şöyle söyleyim. Bizim iklim ılıman iklimdir. Kış mevsimi çok ama çok sert değildir.  Sertliği kadar tatlıdır. Hatta ben kış mevsiminde giymek istediğim kışlık kıyafeti bile giyemem. Yurt dışına çıktığımda Kıbrıs’ta giyemediğim kıyafeti giydiğim için de çok hoşuma gidiyor. Örneğin pardesümü ne zaman giydiğimi unuttum. İşte bizim kışımız bu kadar. Belki kışın sırf kışlık elbise giymek için bile yurt dışına gidilebilir. İşte böyle bir kış mevsiminde şömineli, şaraplı ve balık mönülü bir mekânda sohbet ederek kış mevsimini yaşamak için bir öneri üzerine Girne’ye gittik. SİM TV’de Turizm Meclisi programını sunan Orhan Tolun hocamız ile birlikte program sonrası çevre yolu üzerinde bir mekâna gittik. Ahşap bir yapı. Hava bize göre soğuk. İçeride şöminenin yandığını görünce çok hoşumuza gitti. Restorantın adı Neyzen Balıkçı Meyhanesi.

NEYZEN BALIKÇI MEYHANESİ
Neyzen Restorantın konumu hoşuma gitti. Sıcak bir ortam, salonun çok geniş olmasına rağmen. Ahşap masalara farklı bir anlayış ile renkli sandalyeler serpiştirildi. Müzik platformu ve şömine yan yana. Personel de üniformalı. Neyzen bize ait bir sözcük değil. Neyzen farsça bir sözcük. Ney çalan kişiye denir. Bizim müzik kültürümüzde ney pek kullanılmadı. Kullanıldı ise de yaygın ve bilinen bir müzik aleti değildir. Neyzen Balıkçı Meyhanesinin özelliği de müzikli bir meyhane ortamı yaratmak. Ancak burada bir de Ney çalan biri olsaydı yanılmıyorsam adına daha da yaraşır bir ortamı güçlendirirdi.

MÖNÜ VE LEZZET
Neyzen Balıkçı Meyhanesinin mönü listesi oldukça geniş. Deniz ürünlerinden tutun da et menüsüne kadar oldukça zengin. Neyzen spesiyallerden deniz ürünleri mezeleri ve ana yemekleri ve soğuk sıcak mezelere kadar zengin bir mönü. Set mönü de alabilirsiniz. Uzun soluklu bir mönü. Sohbeti ve eğlencesi daha uzun süreye yayılmış bir mönü olur. Biz full balık mezeleri bir mönü siparişi verdik. Yanında da bir şişe şarap. Servisimiz sırası ile tahın ile başladı. Çakızdez, cacık yani talatur olarak da bilinir. Smoked salmon, humus, midye limonlu, beyaz peynir, ahtabot turşusu, limonlu haşlanmış filet balık, haşlanmış patates, patlıcan közde, yengeç bacağı, közde kırmızı biber, ahtabot haşlama, karışık mevsim salatası. Serpme mezeler soğuk ve sıcak mezeleri ile oldukça çok. Ana yemek olarak da balık ve karışık ızgara. Bu arada seyyar müzik grubu da masaları dolaşarak müziklerini icra ediyorlar. Onların çalıp söylediği şarkıları bir de istek üzerine söylüyorlar. Sonuçta masanıza geliyorlar. Bir adettir, gelenektir. Veya bu tür mekanlarda usüldendir. Bizim de yanımıza geldiler. Şarkı söylediler. Esasında hoş ve farklı bir eğlence. Türkiye’deki bu tür mekanlarda oldukça yaygındır. Veya kültürüdür desek daha doğru olur. Bizim meyhane ve eğlence mekânlarımıza sonradan geldi.  Güzel bir müzik olayı. Meyhane türü mekanlara yakışır. Böyle bir gecede ödeyeceğiniz kişi başına ücret 50.00 TL. İçki hariç. Müzik de içerisinde. Ancak yanınıza gelen gruba yapacağınız gönülden ödeme de ücretin dışında. Size kalan bir miktardır. Evet Neyzen Balıkçı Meyhanesi farklı bir ortama sahiptir. Bol mezeli ve farklı tatları içeren mönüsü genelde bilinen bir mönü olmasına rağmen tadılacak lezzetleri sunmaktadır. Kıbrıs ve Türk mutfağının harmanlanmış bir tat mönüsü. Gidip tadabilirsiniz. Müziği ve atmosferi ile.

TEL. 0548 830 05 20 – 0548 830 05 21
ADRES: YENİ ÇEVREYOLU- GİRNE

Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 96. Sayısı

Adres Kıbrıs 96. Sayısı