1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Neşe Restaurant
Neşe Restaurant

Neşe Restaurant

Neşe Restaurant

A+A-

Deniz, balık, rakı ve lezzetin birlikteliği

Zekai Altan



Neşe plajı

Neşe plajı İskele Boğazı’nda. Sürekli çalışan bir mekan. Ancak işletmecileri değişerek... Boğaz Hotel’e gitmeden Lemar supermarketin hemen karşısında. Deniz kenarında. Girişinde geniş bir araç park alanı ve karşınıza çıkan restorant binası. Arkasında da Akdeniz. Dar ve uzun mekanın iki tarafı cam pencere. Dış alanı rahat görebilirisiniz. Deniz tarafındaki alan ise oldukça geniş. Rahat bir ortam. Mekanın iç dizaynı da oldukça iyi düşünüldü. Ve dekorasyonu sıkmıyor. Tipik bir kıyı mekanı. Sıcak bir ortam yaratıldı. Hijyenik. Ancak bu ortamı daha da sıcak kılan işletmeciler. Genelde de böyledir. Bir işletmeyi sevdiren her zaman işletmeciler ve ekibi olan personelidir. Burada da bu ekibi görebilirsiniz. Neşe restorantın yeni işletmecisi Ayşe Işgın. Ve mutfak şefi Cemal. Oldukça güleryüzlüler. Şef ahçı Cemal oldukça başarılı. Çok eskiden tanıyorum. Bir gün Kıbrıslı lezzet ustaları dizisini yazacak olursam Cemal usta yazacaklarımdan bir tanesi. Personeli de güleryüzlü. Kapıdan girdiğimizde bizi karşılayan personel üniformalı ve hijyenik bir görüntü sergiledi. Yani, Neşe plajına girdiğimiz zaman ilk izlenim oldukça olumlu. Bir işletmeye girdiğiniz zaman elde edeceğiniz ilk izlenim veya imaj oldukça önemli. O izlenim sizin mekan hakkındaki düşüncelerinizi etkiler. İşletmeci ve personelin sizi birlikte karşılaması daha da etkili olur. Burada en önemli iki sürprizi bir anda yaşadım. Biri dostum Cemal usta. Diğeri de daha büyük bir sürpriz Ayşegül. Çok yakın dostum Fatih’in kızkardeşi. Yaklaşık 30 yıldır görmediğim biri. Ayşegül’ü burada görünce çok şaşırdım. Ve sevindim. İşletmeciliği çok başarılı. Cemal usta bileği ile lezzetlerini Ayşegül de işletmeciliğini birleitirince işte o zaman lezzet ve konukseverliği burada yaşayabilirsiniz.
 
Mönü ve lezzet
Ve deniz ürünleri mönüsü ön planda. Böyle bir kıyı mekanında deniz ürünleri çok doğal olarak ön planda olmalıdır. Mönüler fiyatlandırılmış. Mönü kartını inceledikten sonra verdiğimiz ve sizin vermenizi önereceğim sipariş set mönü. Deniz ürünlerinden. Uzun süre oturacaksınız ve özellikle akşam yemeği veya güzel bir hafta sonu için.  Deniz kenarında. Set mönü dışında kısa süreli a la carte olarak seçebileceğiniz mönüler de ayrı. Her ne kadar deniz ürünleri ağırlıklı olsa da et ve tavuk mönüleri de sunulmaktadır. Verdiğimiz set mönü siparişi de süratle başladı. Nefis ve lezzetli bir şarap veya alışılagelmiş rakı ile bu mezelere başlayabilirsiniz. Servis edilmeye başlanan mezelere sırası ile közde patlıcan zeytinyağlı, acılı ezme, tahın, karışık salata, çakızdez, yağda kızartma midye ve  soya soslu midye. İki farklı tat.  Şarap ile tatlandırıldı. Ahtabot yağda kızartma. Karides kızartma. Güveç kabında. Nefis ve gerçekten damak tadı girişler. Bu mezelerden sonra ana yemeği alamayacak duruma gelirsiniz. Yani lezzetin yanında doyurucu. Servis de bu lezzetlere paralel kuralına uygun yapıldı. Servisi Ayşegül yaptı ve o yönetti. Güleryüzlü konukseverliği ile. Servis personelini de kutlamak isterim. İşletmecisi ile birlikte. Her ne kadar da doyurucu olsa da yine de tadımlık olarak ana yemek siparişini balık olarak seçtik. Levrek. Foil kağıtta nefis buğulanmış bir balık. Çok hafif. Sosu ve pişirilme kıvamı çok ideal: Kıvamında. Cemal ustayı ne kadar kutlasam az. Başarılı. Bu tatları mutlaka tadın. Öneririm. Yolunuz Karpaz’a düşerse buraya uğrayın. Denizin dalga sesleri içerisinde bu lezzetleri tadın.

Mönü fiyatları da makul. Girişler balık yemekleri 25,00-40,00 TL. Soğuk mezeler 4,00-10,00 TL, sıcak mezeler 10,00-30,00 TL, standart fix mönü, 40,00 TL kişi başına. Mönüde 12 soğuk meze, 6 ara sıcak, ana yemek ızgara veya balık çeşitlerimeyve vetya tatlı da final. Balık fix mönü ise 50,00 TL. Yalnız balık meze kişi başına 40.00 TL. Et ve kebaplar da 25,00-40,00 TL arası. Uğrayın ve tadın. Burada aynı zamanda grup yemekleri de verilmektedir.

Standart fix mönü
Giriş
Soğuk meze 12 çeşit
Sıcak meze 6 çeşit
Ana yemek
Çupra-fillet balık veya karışık ızgara
Ücret: 40.00 tl
Mutfak: Deniz ürünleri
İçecekler:
Meşrubat: 4,00 tl
Bira: 6.00 tl
Yeni rakı şişe 75 cl. 50.00 tl
Yeni rakı şişe 35 cl. 30.00 tl
Şarap şişe: 20.00 – 60.00 tl arası

TEL: 371 26 41 – 0533 874 62 26
Adres: Boğaz İskele
Kapasite:
İç alan: 250
Dış alan: 300  (Deniz kenarı)
Servis saatleri: 21.00- 24.00
Kapalı gün: Her gün açık

Bu haber toplam 8021 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 120. Sayısı

Adres Kıbrıs 120. Sayısı