1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Naturland-Summerfes, Büyükkonuk ve Nergizli Gezisi… Festivalden Festivale…
Naturland-Summerfes, Büyükkonuk ve Nergizli Gezisi… Festivalden Festivale…

Naturland-Summerfes, Büyükkonuk ve Nergizli Gezisi… Festivalden Festivale…

Naturland-Summerfes, Büyükkonuk ve Nergizli Gezisi… Festivalden Festivale…

A+A-

 

Ali Yüksek

4 Mayıs 2014 Pazar günü müthiş bir organizasyonun başlangıcında yerimizi alabilmek için her zamankinden daha erken bir sürede hazırlanıp yola koyulduk.
   Özok Oto ve Klasik Otomobil Derneğinin işbirliği ile organize edilen “Naturland-Summerfest” yaz festivali, küçük büyük, eski, yeni çeşitli  motosikletler ile klasik otomobiller ve bu gibi etkinliklere ilgi duyan müthiş bir katılımla gerçekleşti.
   Özok Oto’nun Haspolat’taki tesislerinde toplanarak harekete geçen ve yüzlerce motosiklet ile otomobilden oluşan devasa boyuttaki konvoy, İskele Boğazı’nda toparlanmak üzere bir süre mola verdi. Daha sonra polis kontrolünde Büyükkonuk yönüne doğru harekete geçen konvoya, arıza veya kaza durumu göz önünde bulundurularak ilk yardım ekibi ile teknik yardım ekibi festival alanına kadar eşlik etti.

FESTİVAL VE ÇAM KOKULARI

   Festival kapsamında profesyonel fotoğrafçılık dalında da katılım sağlanırken, Grup Frekans’ın müzik performansı katılımcılara mükemmel bir gün yaşattı.
Festival alanının orman bölgesinde olması, çam kokuları arasında ve müzik eşliğinde yapılan sohbet, katılımcıların uzun süre unutamayacakları bir gün yaşamasını sağlarken bölge insanının da bir şekilde bu kültürle kaynaşmasını sağlamış oldu.
   Naturland Summerfest’in Geleneksel Büyükkonuk Eko-Gün Festivali ile aynı güne denk gelmesi sonucu, dönüşte ziyaret etmeyi düşündüğümüz Büyükkonuk’a izdiham dolayısıyla demiratlarımızla dahi giremedik.

DÖNÜŞ YOLU

   Dönüş yolunda, İskele Boğazı’ndaki bir Restaurant’ta kahve molası ile kısa bir süre duraklama yapıp yolumuza devam ederken, Mesarya köylerinden biri olan Nergisli Köy Şenliğini de ziyaret etmeden geçemedik. Nergisli’deki Avcılar Birliği tarafından organize edilen şenlik, köy meydanında mütevazi bir şekilde kurulmuş standlar ile coşkulu bir müzik eşliğinde icra edildi. Akşama doğru köy halkının el işi nefis tatlıları ile sıcak sohbetlerini geride bırakıp evlerimizin yolunu tuttuk. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 158. Sayısı

Adres Kıbrıs 158. Sayısı