1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. NATURLAND CYPRUS
NATURLAND CYPRUS

NATURLAND CYPRUS

NATURLAND CYPRUS

A+A-

 


Zekai Altan


2005-06 yıllarında… Saray Otelde Müdür yardımcılığı görevinde iken Büyükkonuk Belediye Başkanı Raif Mındık ile samimi görüşmeler yaptık. Büyükkonuk köyünde yani eski adı Gomi’de skolio yani okul olarak bilinen binanın restorasyonu ve buraya restorant yapılması için alınan kararda benden yardım istemişti. Ben de gönülden evet dedim ve kolları sıvadık. Uzun bir çalışma sonrası köyden bir genç arkadaşı Serkan Yılmaz’ı hemen yanımda ve diğer şef ahçı arkadaşların yanında eğitime aldık. Diğer taraftan da hızlı bir biçimde restorantı hazırlamaya başladık. Gün geldi ve görkemli bir tören ile hizmete açtık. Büyükkonuk Belediyesinin bir işletmesi olarak. Kolay değil. Bu ülkede hem kurum olacaksınız hem de ekonomik sıkıntılar yaşayacaksınız. Bir de kamunun norm ve kuralları içerisinde döner sermaye yaratacaksınız. Bir de konumunuz denizden uzak olacak. Pazarlamada ayrı bir sorun olarak karşınıza çıkar. Tüm bunlar işletmecilikte ciddi sorunlardır.

BÜYÜKKONUK’TA BİR DOĞA MEKANI

Ve günün sonunda ekonomik krizler siyasal baskılar sonucu elden çıkarıldı. Naturland adı ile yeni bir işletme olarak hizmete açıldı. Özok Grup tarafından… Uzun zamandır buraya gitmemiştim. Biraz da meraktan olacak buraya gittim. Dekorasyonda pek birşey değişmedi. Herşey aynı... İşletme anlayışı farklı. Çevrede ciddi yatırımların yapıldığını gözlemledim. Atlar, beygirler vardı. Burada ciddi bir yatırımın olacağı sinyalini aldım. Bu alan özellikle özel ilgi turizmi anlamında çok ideal bir yer. İklim ve coğrafya olarak. Çok iyi planlanırsa muhteşem bir işletme olur.  Bu alanın yatırıma ihtiyacı vardır. Bilinçli ve proje –hedef yönünde bir anlayış vizyonu ile.  Gelişmeye açık bir alan. İyi ki de kiralandı. Çünkü bu yatırımları Belediyeler yapamaz. En azından atıl durumdan kurtarılan bir yatırım oldu. Belediye de üzerinden bir yükü atmış oldu gibi bakıyorum.

NATURLAND

Büyükkonuk köyünün dışında… Girne’den gelirken Büyükkonuk çemberine gelmeden hemen sağ tarafınızda. Çok geniş bir alana yayılmış bir yatırım. Restorant binası hemen karşınızda. Eski bir yapı. Önceden okul olarak fonksiyonu vardı. Ön bahçesi çok geniş. İç mekan girişi resepsiyon danışma ve yemek salonu. Kare biçiminde. Düzenli. Mutfak ve lavabolar da aynı çatı altında. Restorant girişinde karşılama çok olumlu. İşletmeciliğini yapan Yaşar. Oldukça sempatik ve güleryüzlü. Ve Zafer. Karşılama ve masaya yerleştirmeye kadar ilgi çok güzel. Yardımcı oldu. Mönümüzü süratli alacağımız bildirmiştik. Ve soğuk meze servisi ile başlandı. Mekan temiz ve hijyenik. Tipik Kıbrıs karakteri özelliğini gözlemleyebilirsiniz. İlk servislerimiz çok güzel görünümlü karışık salata. Humus ve yanında kekikli ve zeytintyağı ve sirkeli iştah açıcı. Köy ekmeği ile içerisine batırarak tat alabileceğiniz bir iştah açıcı. Tahın ve kaynanmış maydanozlu patates. Çakızdez. Hızlı bir yemek servisi için yeterli bir mönü. Servis de hızlı olmasına rağmen istediğimiz gibi kuralına göre yapıldı. Tatlar güzel. Ana yemek olarak da karışık ızgara ve köfte. Adana. Burada hem Kıbrıs hem de Türk mutfağını bir arada görebilirisiniz. Kıbrıs mutfağına özgü hamur işleri de servis edilmektedir. Özellikle Havva hanımın yaptığı hamur işlerini tatmanızı öneririm. Kendisini çok iyi tanıyorum. Oldukça becerikli ve başarılı.  Kıbrıs mutfağını çok iyi biliyor. Yaşar ve Zafer ile burada çok iyi ve olumlu bir ekip oluşturulduğunu da söyleyebilirim. Bu işletmecilikte takım yani ekip işi önemli. Evet ana yemek servisi de yapıldı. Karışık ızgarada kızartılmış domates, et ve tavuk şiş, şeftali kebabı ve köfte. Garnitür olarak da kızartılmış patates ile summaklı soğan. Damak tadında. Adana köfte de aynı şekilde. Hava biraz soğuk olduğu için yemeği iç mekanda aldık. Ancak buradaki atmosfer çamların altında yemek almak da bir ayrıcalıktır diyebilirim. Özok Grubun buraya ciddi bir yatırım ile farklı bir soluk kazandıracağını düşünüyorum. Buradaki yatırımın başarısı Büyükkonuk köyüne de yansıyacaktır yani köy halkı da kazanacaktır diye düşünüyorum. Yolunuz bu yöne düşerse buraya uğrayın. Konaklama olanağı da vardır. Özel ahşap evlerle hizmet veriyor. Doğa tatil için ideal. Fiyatları da makul. Fix mönü fiyatı kişi başına 45,00 TL


MÖNÜ
SOĞUK MEZELER
(MEVSİM SALATASI-TAHIN-CACIK-HUMUS-PANCAR-YOĞURT-PATATES SALATASI-ÇAKIZDES)
ARA SICAKLAR (KÖY HELLİMİ IZGARA-PASTIRMA IZGARA-SİGARA BÖREĞİ-BULGUR KÖFTESİ-ÇİPS)
ANA YEMEK
IZGARA ÇEŞİTLERİ VE TATAR BÖREĞİ
KİŞİ BAŞINA 45.00 TL
İÇECEKLER
MEŞRUBATLAR: 4 TL
ŞARAP (ANGORA): 30 TL
RAKI 70 CL ALTIN SERİSİ: 65 TL


TEL: 0533 869 48 68-0533 888 39 27
ADRES: BÜYÜKKONUK-İSKELE
KAPASİTE:
İÇALAN: 50
DIŞ ALAN:100
WWW.OZOKGROUP.COM-
İNFOQNATURLANDCYPRUS.COM

Bu haber toplam 3323 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 144. Sayısı

Adres Kıbrıs 144. Sayısı