1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Motosiklette Önce Güvenlik...
Motosiklette Önce Güvenlik...

Motosiklette Önce Güvenlik...

Motosiklette Önce Güvenlik...

A+A-


Ali Yüksek

Yıllar öncesine göre bugünü kıyaslayacak olursak, teknoloji almış başını gidiyor. Hatta bazen öyle hızlı gelişir ki yetişmekte bile zorlanırız.
Motosiklet teknolojisi de hız dünyasının en çok değişkenlerinden biri olarak karşımıza çıkar ve bazen bunu ancak sanal ortamlardan takip edebiliriz.
Özellikle aerodinamik yapısı ve risk faktörü açısından ele alındığında güvenlik ekipmanlarının kullanılması olmazsa olmazlarından kabul edilir motosiklet dünyasında…
Başta kask olmak üzere koruyucu elbise, dizlik, dirseklik ve özellikle de bot türü çizme gibi giysiler zamanın akışı içerisinde tecrübe ile sabit birçok deneyimlerden geçmiş ve teknoloji yardımı ile son derece gerekli malzemeler halinde kullanılmaya başlanmıştır..
Yolların ve otomobillerin aşırı derecede çoğalması ve ikitekerli araçların adeta araya sıkışarak fark edilmemesi beklenmedik kazalara sebep olurken, fark edilmeyi sağlayan değişik renklerde fosforlu yelek türü ekipmanların kullanılması da kaçınılmaz hale gelmiştir… Fast food türü paket taşıyıcılarının yaz/kış 24 saat yollarda olduğunu düşünürsek gece parlayan reflektörlü yağmurluk türü hafif giysilerin kullanılması, hatta kanunen mecburi olması ayrıca düşünülebilir.
Kısaca motosiklette güvenlik adına geliştirilmiş her türlü malzemenin gerekliliği tartışmasız kabul edilmelidir. Bir zamanlar otuz veya kırk beygir (HP) olan ve hızı 140 km.’yi geçmeyen motosikletlerin bugün üçyüz kilometre sınırını aştığını ve bunu maddi imkanı olan herkesin kullanabileceği gerçeğini kabul edersek, olası bir kazada hayatta kalabilmek ya da kazayı en az zararla atlatmak mümkün olabilir.
O yüzden koruyucu ekipmanların kullanılması bazen çok zor gibi görünse de hayatımızı bu tür malzemelere borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Sağlıklı ve kazasız sürüşler dileğiyle…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 144. Sayısı

Adres Kıbrıs 144. Sayısı