1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Motosiklet Sanatla Buluştu…
Motosiklet Sanatla Buluştu…

Motosiklet Sanatla Buluştu…

Motosiklet Sanatla Buluştu…

A+A-


Jawa Ali


Motosiklet ile Sanat’ın buluşması anlamında bir yıldır üzerinde çalıştığım resim sergimi Girne “Bikers Club”da müzikli ve eğlenceli bir ortamda, coşkulu bir biçimde açarak kutladık.
Bu kez konu sanat da olsa olayın içinde her zaman olduğu gibi yine motosiklet var. Grup olarak çıktığımız gezilerde çektiğim resimlerden esinlenerek yağlıboya ile tablolara taşıdığım ve bir anlamda ölümsüzleşip tablolarda yaşayacak olan resimler, sergi ziyaretçileri tarafından oldukça ilgi gördü.
Motosiklet tutkusunu sanat ile buluşturma fikrinden yola çıkarak son bir yıl içinde 20 adet yağlıboya ile resmettiğim tabloların 2’si hariç 18’i Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerine ait manzaralarından oluşmaktadır. Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar genellikle her bölgeye ait resimlerden oluşan ve “Motorlu sanatsal çalışmalar” adı altında sergilediğim resimlerin motosiklet gibi faklı bir konuda olması, motorsever yol dostlarımızı da oldukça memnun etmiştir.
Aynı gün, dünyada bir milyon üyesi olan ‘Cyprus Hog’ (Harley owners group) gubunun da kuruluş kutlaması Serhat Akpınar tarafından kesilen güzel bir pasta ile kutlandı.
Kıbrıs’ta ‘motosiklet temalı resim sergisi’ ile ‘Cyprus Hog’ gibi iki ilk’in yaşandığı aynı gün, ‘Tattoed Band’müzik grubu sanatcısı Erin Elizel güzel sesiyle katılımcıları coşturdu. Serginin açılışına, Serhat Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Erdal, Türkay Akpınar,  Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ve birçok motorsever ziyaretçi katıldı.
Sergi açılışına ilgi duyan basınımızın yanı sıra ingiliz gazetecilerin katılımı da gözlerden kaçmadı.
Sergi, 20-25 Nisan tarihleri arasında Lefkoşa NCM Honda Motors’da, 6-11 Mayıs tarihleri arasında Lefkoşa (A.K.M.) Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.
Motorlu sanatsal çalışmalarımın bundan sonra da devam edeceğini belirtir, kazasız, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 102. Sayısı

Adres Kıbrıs 102. Sayısı