1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Mönü yelpazesi geniş bir yol mekânı LA CANNET RESTAURANT
Mönü yelpazesi geniş bir yol mekânı LA CANNET RESTAURANT

Mönü yelpazesi geniş bir yol mekânı LA CANNET RESTAURANT

Mönü yelpazesi geniş bir yol mekânı LA CANNET RESTAURANT

A+A-

 

Zekai Altan

 

Ülkede ne kadar deniz ürünü restorantı vardır. Sayıları parmak kadar az. Ancak deniz ürünü satan mekân sayısı da oldukça çok. Donmuş balık satan da deniz ürünü restorant olarak anlatılıyor. Deniz ürünü servis eden mekanlar genelde deniz kenarı mekanlardır. Kıbrıs Ada ülkesi olmsına rağmen deniz ürünü servis eden mekanların azlığını bırakın, evlerde bile deniz ürünleri değil balık bile çok az yenen bir besindir. Ada ülkesinde bu olmaması gerekir. Yaygın olması gerekir. Kentlerde deniz ürünü servis eden mekânlar da çok fazla değildir. Bugün Mağusa’dan Karpaz’a kadar giderken çok restorant hizmet vermektedir. Mağusa içerisinde take away, döner, mezeli servis veren mekânlar ile başlarsınız ve ana yol üzerinde daha çok fırın kebabı ve ızgara türü mönüler ile karşılaşırsınız. Buraya kadar deniz ürünü mekanı yok. İskele Boğaz’ına gelirken deniz ürünü mekânların sayısı biraz artıyor. Birkaç tane. Bunların da kalitesi kendi içlerinde tartışılır. Deniz ürünleri mönüsünü tam anlamı ile uygulayan bir mekân yoktur. Deniz ürünleri mönüsünde acılı ezmeden tutun da kısıra ve fasulyeye kadar mezeler ile birlikte servis edilir. Bu da sırf deniz ürünü mekânı olmaz. Deniz ürünü sunan bir mekân olur. Dipkarpaz’a kadar giderken de sulu fırın kebabı ve ızgara türü mönüleri tadarsınız. Bunlar da kolay yapılanlardır. Birkaç mekânda da deniz ürünü mönüler tadılabilir. Bunlar da normal balık ve standart ızgara veya yağda yapılanlar. Kıbrıs mutfağına özgü deniz ürünü hiç bulamazsınız. Örneğin saura mezesi veya ahtabot pastırması. Tümü yok oldu. Bulamazsınız. Çünkü demografik yapı farklı. Damak tadı da. Bir çipura balığı ızgara tatma şansınız vardır. Heryerde olduğu gibi. Kaldı ki biz çipura derken diğerleri de çupra der. Bir fark. Mekanların deniz kenarı olmaları nedeni ile bu tür standart mönüler servis edilir. . Olması gereken de budur. Mönülerde tüm deniz ürünleri olmasa da mevcutlar sunulmaktadır. Frozen yani donmuş olarak servis edilen yengeç bacağı ne kadar taze bir ürün olarak düşünülebilir. Ülkemiz Ada ancak ne yazık ki günlük taze balık yeterli değildir. Mağusa’dan Karpaz’a gelirken İskele kavşağı üzerinde yeni açılan bir mekan. La Cannet.

LA CANNET
La Cannet tam olarak İskele – Karpaz çemberinin olduğu yerde. Dikkatinizi çeken bir konumda. Ön cephesi ahşap. Geniş bir araç park alanı vardır. İç mekan oldukça geniş. Geniş bir salon ve üç ayrı bölümde yemek salonu. Bar ve mutfak alanı açık. Hazırlanan mönüleri görebilrsiniz. Temiz bir mekan. Standart. Ahşap masalar. Mekanın yapısına uygun. La Cannet’e girerken rahatlarsınız. Ortamı ve atmosferi sıkıcı değil. Karşılama kuralına göre.

MÖNÜ VE LEZZET
Mönü kartı kaliteli baskı. Oldukça geniş bir mönü yelpazesi vardır. Yol üzeri mekân olduğu için her misafir profiline hizmet etmesi açısından çok olumlu. Bu mönüde birçok tadı damak tadınıza göre bulabilirsiniz. Daha çok Türk mutfağı ağırlıklı. Adana kebap, Akçaaba köfte, sarma beyti, çupra ve levrek balık, çöp şiş ve tavuk çeşitleri. Ayrıca sıcak ve soğuk mezeler. Yemeğe eşim ve misafirimiz Alman uyruklu Ursula ve eşi ile gittik. Onlar da test yapma şansını buldu. Mönüden seçtiklerimize gelince, ben sarma beyti, eşim çipura balık ve misafirler de et şiş siparişi verdi. Verilen siparişlerin yanında salata ile birlikte üç meze standart servis edilir. Bunların dışında sipariş vereceğiniz diğer mezeler de a la carte olarak servis edilir ve extra ücret ödersiniz. Vediğimiz siparişler hızlı bir biçimde güleryüzlü personel tarafından yapıldı. Servis süresince de hem bizimle hem de restorantta yemek yiyen diğer misafirler ile de ilgilenildi. İskenderi beğendim. Sosu da güzel hazırlandı. Çipura balık da kıvamında ızgaralandı. A la carte olarak da uskumru ve midye füme, humus, ezme ve balık şişi de tadımlık olarak servis ettik. Damak tadı güzel. İyi bir servis ve ilgi. Yolunuz düşerse La Cannet restorantta bir öğle veya akşam yemeği alabilirsiniz. Mönüsü çok geniş bir yelpazeye sahip. Farklı damak tadlarını burada bulabilirsiniz. Öneririm. Fiyatları mönüsüne göre değişir. Hafta sonu kahvaltı servisi de verilmektedir.

MÖNÜ
ADANA KEBAP: 16 TL
ET ŞİŞ: 22 TL
AKÇAÇABA KÖFTE: 20 TL
SARMA BEYTİ: 20 TL
FULL KARIŞIK: 30 TL
ÇUPRA BALIK: 25 TL
LEVREK: 25 TL
TAVUK KARIŞIK: 20 TL
KARİDES: 25 TL
KALAMAR: 25 TL
SICAK MEZELER:  5 TL
SOĞUK MEZELER: 3 TL

İÇECEKLER
MEŞRUBAT: 3 TL
BİRA: 7 TL
ŞARAP ŞİŞE: 30-60 TL
BARDAK ŞARAP: 8 TL
RAKI 70 CL: 55 TL
RAKI 35 CL: 35 TL
RAKI BARDAK: 7 TL


TEL: 330 10 11 – 330 10 12 – 0542 850 19 03
ADRES: GAZİMAĞUSA –KARPAZ ANAYOLU ZİRAAT BANKASI YANI-İSKELE
SERVİS SAATLERİ: 09.30-24.00
KAPASİTE:
İÇ ALAN 120

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 131. Sayısı

Adres Kıbrıs 131. Sayısı