1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Mehmetçik 3. Eko Gün ve Gönendere gezisi…
Mehmetçik 3. Eko Gün ve Gönendere gezisi…

Mehmetçik 3. Eko Gün ve Gönendere gezisi…

Mehmetçik 3. Eko Gün ve Gönendere gezisi…

A+A-

Ali Yüksek

Bu kez, 27 Nisan 2014 Pazar günü Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel Mehmetçik 3. Eko Gün ve Gönendere Kültür Sanat şenliğine  katılmak üzere Erülkü marketin kafeteryasında kahve sohbeti ile toplanmaya başladık.
İki farklı etkinliğin aynı güne denk gelmesi dolayısıyla önce Mehmetçik Festivaline, sonra da Gönendere Kültür Sanat Şenliğine katılmaya karar verdik.
Tabii bu arada, geçen yıl beklenmedik bir kaza sonucu uzun süre tedavi gören kazazede arkadaşımız İsmet Ralf’ı ziyaret etmek için Mağusa’dan geçmeye ve daha sonra diğer etkinliklere gitmeyi uygun bulduk.
Mağusalı motorcu arkadaşlarımızın, bizi Mağusa girişindeki çemberde  karşılaması ayrıca çok anlamlı ve görülmeye değerdi.
Yavaş da olsa iyileşme sürecine girmiş kazazede arkadaşımız İsmet Ralf’ın annesinin limonata ve zeytinli poğaça ikramını,  yaklaşık bir saat süren bir sohbet ile noktalayıp Mehmetçik’in yolunu tuttuk.
Bir hayli ilgi gören geleneksel Mehmetçik 3. Eko Gün Festivaline katılan tüm motorcu gruplara, etkinliği düzenleyen Türk Kadınlar Birliği tarafından katılımcı belgesi takdim edildi.
Mehmetçik’te yediğimiz öğlen yemeği ardından kahvelerimizi yudumlamak üzere Geleneksel Kültür Sanat Şenliğine katılmak üzere Gönendere’nin yolunu tuttuk. Gönendere’deki tarihi eski sinemada bir süre izleyici olarak dinlediğimiz müzikten sonra etrafı dolaşıp motorlarımızı bıraktığımız yerde toplanarak günün yorgunluğunu çıkarmaya çalıştık.
Önümüzdeki hafta, davetli olduğumuz ve Büyükkonuk köyünde organize edilen iki festivale de gitmeyi planlayarak evlerimizin yolunu tuttuk.
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 157. Sayısı

Adres Kıbrıs 157. Sayısı