1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Masa tenisçilerin İstanbul randevusu
Masa tenisçilerin İstanbul randevusu

Masa tenisçilerin İstanbul randevusu

Masa tenisçilerin İstanbul randevusu

A+A-

 


Necmi Belge
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun organize ettiği ve altı Türk Cumhuriyetleri erkek ve bayan milli takımları arasındaki Uuslarararası Masa Tenisi Dostluk Turnuvası 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Bayrampaşa Spor Salonunda yer aldı.
20 Temmuz 1974 Harekatı’ndan tam 39 yıl sonra Masa Tenisi Milli takımı bir uluslararası turnuvada yer aldı.
Dostluk Turnuvasının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’inden KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğulları, Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı, Masa Tenisi Federasyonu yönetim kurulu üyesi Güner Burgul ile diğer Türk Cumhuriyetleri Masa Tenisi Federasyonu başkanları izledi.

DİĞER ÜLKELERLE TEMAS

Turnuva sonunda, KKTC MOK Başkanı Serdar Savim ile heyeti diğer Türk Cumhuriyetleri Masa Tenisi Federasyon başkanları ile önemli ve yararlı ama gizli görüşmeler yaptı. Bu konunda açıklama yapmaktan kaçınan KKTC MOK Başkanı Serdar Savim sadece, Türk Cumhuriyetleri ile daha sık temas yapma konusunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.
KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ile Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu’nun davetlisi olarak Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği adına izlediğim bu turnuvada dostluk ve heyecan üst düzeydeydi.
Kosova, Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan ile Tacikistan’ın 60’ı aşkın sporcu ile katıldığı bu turnuvanın amacını Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Türk Cumhuriyetleri sporcularının dostluk ve kardeşlik içerisinde kaynaşması olarak açıkladı.
Nitekim, 24 Ekim günü başlayan ve 27 Ekim Pazar günü sona eren turnuvanın yanı sıra bu altı ülkenin milli takımlarının ortak kamp yapmaları bu kenetlenmenin ve kaynaşmanın göstergesiydi.

KUZEY KIBRIS ÜÇÜNCÜ

Turnuva sonunda, Kuzey Kıbrıs Büyük Erkek Masa Milli takımı altı ülke arasında üçüncülük elde ederken antrenörler Cemal Aktunç ve Bekir Bekiroğlulları  yönetiminde sporcular Sertaç Savim, Bekir Bekiroğulları, Hasan Bekiroğlulları ile Güzey Aknar  dikkatleri üzerine çekerken, bayan milli takımımızdan Fetine Seltüzel, Sunay Tufan, Havva Yeşilleme ile Cemile Özcan takdir topladı.
Turnuvanın ardından, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun konuğu olarak Fenerbahçe Uluslararası Sport Ülker Arena’da Fenerbaçe-Metz (Fransa) arasındaki Avrupa Masa Tenisi Şampiyonlar Ligi karşılamasını da izlemenin keyfini yaşadık.
Bu karşılaşmayı çok sayıda Fenerbahçeli taraftar ile birlikte Kuzey Kıbrıs kafilesi bir heyecanla izlerken, Fenerbahçeli taraftarlarla birlikte tezahüratlara katılması görülmeye değerdi.
Fenerbahçe-Metz arasındaki karşılaşmaya Türkiye Masa Milli takımı ile Londra Olimpiyatlarında yer alan Melek Hu, Ching Cheng ve Elizabeth Sammara üçlüsüyle yer aldı.
Maçta, ilk seti Melek Hu kaybederken, ikinci seti Ching Cheng, üçüncü seti ise Elizabetha Sammara önde tamamladı ve Fenerbahçe setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü sette, Melek Hu rakibine kaybedince, maçta durum 2-2’ye geldi.
Son sette, nefesler adeta tutuldu. Bu sette, Ching Cheng tekrar sahneye çıktı. Rakibini bir kez daha mağlup eden Cheng galibiyetin mimarı oldu.

FENERBAHÇE’NİN SEVİNCİNE ORTAK OLDULAR

Maçtan sonra sevinçten adeta çılgına dönen Fenerbahçelilerin sevincine Kıbrıs Türk Masa Tenisi kafilesinin de katılması görülmeye değerken, Fenerbahçeli sporcuların kafilemize gösterdiği ilgi gözlerimizi yaşarttı.
KKTC MOK öncülüğünde, Masa Tenisi Milli takımının 39 yıl sonra yaptığı bu uluslararası temastan sonra, 28 Ekim Pazartesi akşamı Onur Air ile Kuzey Kıbrıs’a dönerken, tüm kafilede Kuzey Kıbrıs’ı uluslararası arenada temsil etmenin gururu yaşanıyordu.

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 131. Sayısı

Adres Kıbrıs 131. Sayısı