1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Mali Kökenli Bir Fransız
Mali Kökenli Bir Fransız

Mali Kökenli Bir Fransız

Hangi müzik türünden olursa olsun Fransızca şarkılar her zaman ilgi odağı olmayı başarıyor. Stromae, Zaz, Indila... O kadar çok isim var ki Fransızca şarkılarıyla tüm dünyaya adını duyuran... İşte bu isimlerden biri de Aya Nakamura...

A+A-

Ersin Kaşif

 Aya Nakamura, sahne adıyla tanınan Aya Danioko, Mali kökenli bir Fransız pop şarkıcısı. Nakamura Bamako'da doğdu ancak ailesiyle birlikte Fransa'ya göç etti ve Aulnay-sous-Bois'de büyüdü. Bir griots ailesinden gelen, beş kardeşin en büyüğü. La Courneuve'de moda okuyan ve Fransa’nın yeni yıldızı Aya bu hafta bizlerle.

Aya Danioko (10 Mayıs 1995 doğumlu) olarak bilinen Aya Nakamura, R&B şarkıcısı. Griots bir aileden geliyor, ailesi beş kardeşin en büyüğü olan Aya, ailesiyle birlikte Fransaya göç edip  Aulnay-sous-Bois’te  ikamet ediyorlardı. Bu arada modaya olan aşırı ilgisi onu moda eğitimi almaya itti ve Fransa’nın prestijli moda okullarından  La Courneuve de  moda derslerine devam etti.  Müziğe olan ilgisi de, modadan aşağı değildi. Soyadını  Nakamura alarak, bu isimle tanınmaya başlayacaktı.

Nakamura Karma" ve "J'ai mal" isimleriyle birçok bestesini ve şarkısını internette  yayınlandı. Tabii ki keşfedilmesi de uzun sürmedi. Uzun süredir arkadaşı olan Dembo Camara, yapımcısı ve menajeri oldu. Christopher Ghenda tarafından bestelenen şarkısı "Brise", YouTube'da 13 milyon kez izlendi ve rapçi Fababy "Aşk d'un voyou" ile bir ikili Fransa'da  bir işbirliğiyle  sonuçlandı. İşbirliği bir takım ile ilk albümünü piyasaya çıkardı.  YouTube da  240 milyondan fazla izlenen bir numaralı şarkısı "Djadja" en önemli çıkışlarından biri oldu.

 

Hollanda'dan İsveç'e, İsrail'den Rusya'ya

Aya Nakamura, isminden dolayı çoğu kez japon sanılmış. Aksine Mali doğumlu bir Fransız oluşu ve güzelliğiyle iz bırakmaya başladı. Henüz 24 yaşında ve çok güzel bir çıkış yaparak dünya starı olma yolunda adımlar atmaya başladı.

Afrika soslu 'Djadja' adlı şarkısıyla önce Fransızca konuşulan ülkelerde, yani Fransa, Belçika ve İsviçre'de, sonra ise Hollanda, İsveç, Portekiz, İsrail ve Rusya'da adını duyurmayı başardı Nakamura. Şarkıcının müzik türü için 'Afropop' diyebiliriz. Ancak sadece 'Afropop' da diyemeyiz elbette. Pop, R&B, funk kafaların tatlı birleşimi adeta Nakamura'nın tarzı.

7940298_7c255682-e5f1-11e8-ba0f-a800e78ad3b5-1.jpg

 

Bu haber toplam 6183 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 439 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 439 Sayısı ISSN 2672-7560