1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Mağusa’nın incisi MAGEM
Mağusa’nın incisi MAGEM

Mağusa’nın incisi MAGEM

Mağusa’nın incisi MAGEM

A+A-

 


Serkan SOYALAN

Gazimağusa’nın incisidir MAGEM. 2007 yılında büyük umutlarla kurulan Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) önüne koymuş hedeflere adım adım ulaşmaya devam ediyor.
1600’ü aşkın genç üyeyle 46 farklı dalda faaliyetlerini sürdüren MAGEM, tüm salon sporlarında da faaliyetlerine devam ediyor.
Bizler de bu sayımızda MAGEM Başkanı Cansu Canalp ile Mağusa Gençlik Merkezi’ni konuştuk.

 

MAGEM kurulduğu günden itibaren büyümeye devam ediyor. Bu yolculuğu bizlere anlatır mısınız?
2007 yılında Lalezar binasında faaliyetlerine başlayan MAGEM, 1 toplantı odası, 1 bilardo salonunun yer aldığı binası ile faaliyetlerine başladı. Gençlerin yoğun ilgisi ile büyüyen ve gelişen MAGEM, daha geniş bir faaliyet alanına ihtiyaç duymaya başlamıştı. Gazimağusa Belediyesi gençlerin bu yoğun ilgisini karşılamak amacıyla şu an kullandığımız tesisimizi hizmetimize sundu. 2010 yılında şu an sahip olduğumuz tam donanımlı tesisimizde faaliyet alanlarımızı genişletebilecek imkân bularak büyümeye başladık. Ardından Gazimağusa Belediyesi’nin yine bizlere sağladığı kapalı spor salonu ile tüm salon sporlarında da liglerde başarıyla adımızı duyurmaya başladık. 

46 DAL, 1600 ÜYE

Şu anda kaç üye ve kaç dalda faaliyet gösteriyorsunuz?
Şu an 46 farklı dalda faaliyet göstermekteyiz. Farklı dallarda MAGEM çatısı altında faaliyet gösteren 1600’ü aşkın genç üyeliğine sahibiz.

Gençlik Merkezi’nin başkanı olarak kişisel anlamda MAGEM çatısı altında sizin vizyonunuz nedir?
2007 yılından itibaren MAGEM’de yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım. 2010 yılından sonra genel sekreter olarak yönetim kurulunda görev almamın ardından bu yıl başkanlık görevini üstlenmiş bulunmaktayım. Psikolojik Danışman olarak boş zamanlarını verimli geçiren gençlerin zararlı alaşkanlıklara yönelme riskinin daha düşük olduğunu söyleyebilirim. Gençler kendilerini ifade edebilecekleri alanlarda faaliyet gösterdikçe öz güven sahibi bireyler olarak topluma kazandırılabilirler. Bu hedefle MAGEM’deki çalışmalarımızı da sürdürmekte ve gençleri kendilerine uygun alanlara yönlendirmeyi hedeflemekteyim.

MAĞUSA BELEDİYESİ YANIMIZDA

Peki bu çalışmaları yaparken, yaşadığınız güçlükler var mı?
MAGEM’de büyük bir gönüllü ekip vardır. Bu ekibi destekleyen, her zorluk yaşandığında da yardımda bulunan Gazimağusa Belediyesi vardır. Gazimağusa Belediyesi gençlere her solukta destek olmakta ve düzgün ortamda yetişmelerine önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu bağlamda biz gençlere her koşulda destek olan Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Böylesi güçlü bir ekiple ve destekçimizle pek de fazla güçlük yaşıyoruz diyemeyiz.

Buradan okuyucularımıza son olarak neler söylemek istersiniz?
Ben buradan kentimizdeki gençlere seslenmek istiyorum. MAGEM’e Gazimağusa Belediyesi tarafından sunulan donanımlı tesislerimizde istedikleri zaman aktiviteler yapabilirler. MAGEM büyümeye ve gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda faaliyetlerine yön vermeye devam edecektir. Bu misyonla yola devam ederken, ailelerimize de çocuklarının MAGEM’de alkol ve sigaradan uzak bir ortamda sosyalleşme ortamı bulabileceklerini anımsatmak isterim. MAGEM’e gelen gençler daha önce hiç farkına varmadıkları yeteneklerini açığa çıkarabilirler. MAGEM’de büyüyen çocuklardan birçoğu dallarında şampiyonluklar ve büyük başarılar yaşamışlardır. Örneğin MAGEM’de bilardoya başlayan çocuklar günümüzde ülkemizi milli takıma kadar yükselmeyi başardılar. Bunu birçok dalda daha örnek verebilirim.  Öte yandan derginizde bizlere de yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 6518 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 162. Sayısı

Adres Kıbrıs 162. Sayısı