1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Mağusa MAGEM’de Klasik Rock
Mağusa MAGEM’de Klasik Rock

Mağusa MAGEM’de Klasik Rock

Mağusa MAGEM’de Klasik Rock

A+A-


Ersin Kaşif

Geçtiğimiz hafta, çok güzel dans ve müzik dolu bir akşam geçirdiğimizi söyleyebilirim. Mağusa’nın gençlik örgütü “MAGEM” tarafından organize edilen, çok güzel bir organizenin konuğuyduk. Genç Yetenekler Production bünyesindeki, Genç Yetenekler Klasik Rock Orkestrası, Lefkoşa  (YDÜ AKKM) konserinin ardından, Mağusa’ya doğru yol aldık. Orkestramız yanında, Hazal Sokollu’nun eğitmen ve koreografilerini yaptığı,  Golden Step Dance Studio’nun dansçılarıyla birlikte çıktığımız ikinci programımız Mağusa’da gerçekleşti. Mağusa Magem organizatörlerinin her ayrıntıyı düşünmeleri ise, etkinliğin hiç sorunsuz geçmesini sağladı diyebilirim. Mağusa’nın sanat etkinliklerindeki tecrübesi, hemen hendini belli ediyordu. Ulaşımdan tutun da, sahne ve profesyonel ses sistemi, ikram ve Magem binasının elverişli binası bizleri daha da motive etti tabii. Sahne çevresinde kurulan standlar, duyuru ve ikram standları hazırlandı.

VE KONSER…

Saat 19;30’u gösterirken ilk olarak bizler, yani Genç Yetenekler Klasik Rock Orkestrası 17 kişilik kadrosuyla sahne aldık. Vivaldi G Major Koncerto, Brahms Macar Dansı no;5, ünlü Meksika eserlerinden Tico,Tico, ve Rodrigez’in La Cumparsita adlı eserleri yanında, piyanistimiz Deniz Amcazade’nin solo piyano performanslarıyla programımızı tamamladık. Kuzey Kıbrıs’ın tek Klasik Rock Orkestrası olmanın gururuyla böyle bir organizede olmamız ve yaptığımız müziği Mağusalı müzikseverlerle paylaşmamız bizler için çok önemliydi.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Mağusa Kültür Derneği Dreams Dans Grubu, Magem Kangoo Jumps, Magem Fotoğrafçılık Klübü’nün sergisi, Melodi Müzik Eğitim Merkesi’nin performansının ardından, Hazal Sokullu’nun koreogafisini yaptığı Golden Step Dance Studio sahne aldı. Özellikle Golden Step dansçılarının sahne performansı, etkinliğin sonlarına doğru heyecanın da yükselmesine etken oldu. Ateş dansları ise çok yoğun alkış aldı. Mağusa’nın Sakarya bölgesindeki tesisleri 26 Nisan Cumartesi akşamı gençlerin yaptığı müzik ve danslarla şenlendi. Bu güzel gençlik organizesinin profesyonelce hazırlanarak sunulması izleyenlerde de takdir ve alkış aldı tabii. Lefkoşa’dan etkinliğe katılan Genç Yetenekler Production ve Golden Step Dance Studio olarak bizlerden de Mağusa’ya ve MAGEM’e teşekkürler...

Bu haber toplam 2086 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 157. Sayısı

Adres Kıbrıs 157. Sayısı