1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Liselerin kralı Namık Kemal Lisesi
Liselerin kralı Namık Kemal Lisesi

Liselerin kralı Namık Kemal Lisesi

Liselerin kralı Namık Kemal Lisesi

A+A-

 

Eren Şişik

Liseli Gençler Futbol Şampiyonası her yıl büyük ilgi ile takip edilen okul sporlarından. Bu yıl gerçekleşen final maçları sonunda şampiyonluk Mağusa bölgesine, Namık Kemal Lisesi’ne gitti. Yarı final maçları Gönyeli Stadı’nda oynanırken, üçüncülük ve final maçları yenilenen zemini ile Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynandı. Tribünleri dolduran öğrenciler keyifli maçlar seyrettiler.

Dört bölgeden takımlar yarı finalde
Liseli Gençler Futbol Şampiyonası’nda yarı finalinde dört bölgeden takım yer aldı. Lefkoşa’dan Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Güzelyurt’tan Güzelyurt Meslek Lisesi, Girne’den Anafartalar Lisesi ve Mağusa’dan Namık Kemal Lisesi öğrenim döneminde oynadıklar maçlar sonunda son dört takım olmayı başardılar. Gönyeli Stadı’nda oynanan yarı final karşılaşmalarında rakibi Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni 2-0’lık skorla mağlup eden Namık Kemal Lisesi ilk finalist oldu. Diğer yarı final karşılaşmasında rakibi Anafartalar Lisesi’ni 2-1’lik sonuçla mağlup eden Güzelyurt Meslek Lisesi finalde Namık Kemal Lisesi ile karşılaşmaya hak kazandı.

Üçüncü Anafartalar Lisesi
Yapılan tadilat çalışmaları sonunda sentetik zemine kavuşturulan Değirmenlik Sadık Cemil Stadı, Liseli Gençler Futbol Şampiyonası üçüncülük ve final karşılaşmalarına ev sahipliği yaptı. Yarı finalde mağlup olan ekiplerin karşılaştığı üçüncülük maçında rakibi Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni 3-0’lık skorla mağlup eden Anafartalar Lisesi şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı.

NKL’den farkla gelen şampiyonluk
Bu karşılaşmanın ardından final maçını izleyenler birbirinden güzel gollere tanıklık etti. Yarı final galipleri Namık Kemal Lisesi ile Güzelyurt Meslek Lisesi’nin mücadelesinde 7 gol kaydedilirken sahadan şampiyonlukla ayrılan ekip 6-1’lik skorla Namık Kemal Lisesi oldu. Mağusa ekibine şampiyonluğu getiren golleri Can Özbilen (3), Berk Türsan, İbrahim Cavit ve Arif Uysal kaydetti. İki takımın centilmenlik çerçevesinde maç sonunda aldıkları kupalarla birlikte poz vermeleri final maçının en güzel görüntüsü olarak akıllarda kaldı.

Bu haber toplam 2207 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 150. Sayısı

Adres Kıbrıs 150. Sayısı