1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Limasol Sosyal Sorumluluk Okullarda
Limasol Sosyal Sorumluluk Okullarda

Limasol Sosyal Sorumluluk Okullarda

Limasol Sosyal Sorumluluk Okullarda

A+A-

Üç yıl gibi bir sürede 25 bin çocuğu tiyatro ile buluşturan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu ayrıca gönüllü sanatçılarla birlikte sınıf ortamında “yaratıcı okuma” çalışmaları yürütüyor. Okuma, drama, müzik, karikatür, şiir, resim, mekan algısı gibi konularda çocuklarla birebir yaratıcı ve interaktif çalışmalar yapılıyor. Projenin bir diğer ayağında da atölye çalışmaları yürütülüyor. Öğretmenleri ve aileleri da içeren projede uzmanlarla öğretmenlerin bir araya gelmesi de sağlanıyor.

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın bir yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu’nun çalışması Eğitim Bakanlığından sürekli olumlu yorumlar alırken, LSS Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler ve proje danışmanı -iletişim uzmanı İpek Halim sıkça çalışma yaptıkları okulların müdürlerinden de bilgiler alıyor ve projenin çocuklar üzerinde nasıl bir etki yaptığını inceliyorlar.

İşte bu çalışmalara katılmış İskele ve Girne bölgesindeki okulların müdür - müdür muavinlerinin yorumları:

İSKELE BÖLGESİ OKULLARI

Şht. İlker Karter İlkokulu müdürü  Coşkun Akyerli  LSS’nin çalışmalarıyla ilgili soruları şöyle cevapladı:

Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu okulunuza kaç kez gelmiştir?
Limasol Sosyal Sorumluluk okulumuza 3 kez gelmiştir. Yaratıcı okuma çalışmaları düzenlemişler ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun çocuk oyunları ile okulumuz öğrencilerini buluşturmuşlardır.

LSS’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yapılan etkinliklerin tümü öğrencilerin ilgilerini çekmiştir. Yaratıcı okuma çalışması sayesinde hayata bakış açıları değişen çocuklarımız daha olumlu davranışlarda bulunmaya başladılar. Birbirlerine daha hoş görülü ve empati kurdukları gözlendi.
Yapılacak diğer çalışmalarda da okulumuzun dahil edilmesini temenni ediyoruz ve böylesi sosyal sorumluluk projelerinin devam etmesini diliyoruz.
İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezi’ninde de merkezin müdürü Nermin Çakırlı sorulara söyle cevap verdi:

Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu okulunuza kaç kez gelmiştir?
LSS merkezimize 3 kez gelmiştir. Çocuklara yaşlarına uygun kitap ve kalem armağan etmişlerdir. Özellikle okulumuza dondurma arabasını getirtmeleri çocuklarımız için paha biçilmezdi.

LSS’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz Yuvam Anakuçağı müdürü ve çalışanları olarak, LSS kurumunun danışmanı Sn. İpek Halim’in enerjisine ve çocuklarımızla olan diyaloğuna hayran kaldık. Bu çalışmalarda çocuklar eğlenirken yeni bilgiler edinmişlerdir. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz. Kurum olarak da bizler LSS için her türlü katkıyı koymaya hazırız.

İskele Maarif Anaokulu’ndan sorumlu Oya Öztürk de LSS’nin çalışmalarını şöyle değerlendirdi:
LSS’nin tüm çalışmaları öğretmenler ve öğrenciler tarafından çok beğenilmiştir. Özellikle yaratıcı okuma çalışmalarının devamını talep ediyoruz.

GİRNE BÖLGESİ OKULLARI

23 Nisan İlkokulu’ndan müdür Osman Fırat,  müdür muavini Ahmet Özçaylı ve okulun öğretmenlerinden;  Kumru Kiremitçioğlu, Sibel Karahanlı, Ayşen Münürsoy, Hazen Sınar, Seden İneci ve Çiğdem Yüksek de LSS çalışmalarına katılmışlarladır. Öğretmenler LSS çalışmalarını şöyle değerlendirdiler:
1. LSS, Kıbrıs Sanat Okulu ile gerçekleştirdiği çalışmalarda çocuklarımıza müzik aletlerini tanıtmışlar ve öğrencilerimize klasik müzik hakkında temel bilgiler aktarmışlardır.
2. Lefkoşa Türk Belediye Tiyatrosu'nun yalan üzerine kurgulanan "Canını En Çok Ne Yakar" konulu tiyatro oyununu sergilemişler ve her çalışma sonrasında öğrencilere armağanlar dağıtmışlardır.

LSS’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Etkinlikler sonrasında öğrencilerimizin müziğe, müzik aletine ve klasik müzik sanatçılarına olan ilgi ve merağı artmıştır. Müzik etkinliklerine, koroya ve müzik aleti çalma yoğunluğu da artmıştır. Tiyatroya olan ilgi de yoğunlaşmıştır.
Ayrıca, öğrenciler arasındaki arkadaşlık bağları güçlenmiş. Çocukların birbirleri ile olan iletişimi gelişmiştir. Çalışmalarından dolayı Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumunu tebrik ederiz.

ESENTEPE İLKOKULU

Esentepe İlkokulu müdürü Mehmet Karaali çalışmaları şöyle değerlendiriyor;
LSS okulumuza 3 kez gelmiştir. Ayşen Dağlı ve Hatice Tezcan ile okuma ve drama çalışmaları yapmışlardır. Ayrıca müzik eğitiminde bulunmuşlar ve Dr. Fatoş Giritli ile Zehra Şonya eşliğinde okulumuz öğrencileri ile Girne Kalesinde yaratıcı drama ve heykel çalışmaları yapmışlardır.

LSS’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu çalışmalarda çocuklar aktif olarak eğitimin içerisine çekildiğinden çok etkili olmaktadır. Ayrıca çocuklar etkinlikleri eğlenceli bulduğundan arzulu ve severek etkinliğe katılmaktadır. Bu da onların gerek sosyal gerekse bilimsel olarak gelişimine büyük katkılar koymaktadır.
Özellikle Girne Kalesi’nde yapılan etkinliğin çok ilginç ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. Bu etkinliğe şahsen katılmadığım halde, öğrencilerimizle yapmış olduğum değerlendirme ve sohbetlerde çok mutlu olduklarını ve olumlu yönde etkilendiklerini gözlemledim.
Limasol Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçiren ve özellikle bizim okulumuzu bu proje içerisine alan yetkililere teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerken, projelerin devamını da büyük bir arzuyla bekliyorum.

KARŞIYAKA MERKEZ İLKOKULU

Karşıyaka Merkez İlkokulu Müdürü Suat Nailer çalışmaları şöyle değerlendiriyor;
Bu çalışmalarla birlikte öğrencilerde değişikliklerin olduğuna inanıyoruz. Sosyal etkinliklere  ilgilerinin arttığını, katılımcı cesaretlerinin geliştiğini gözlemledik.  Etkinlikten doğan mutlulukları ise çok belirgin. Her fırsatta söylüyorlar.

Bu güzel etkinliğin öğrenciler kadar öğretmene de ışık tuttuğuna inanırım. Keşke süreklilik kazandırılabilse...  Sizleri yeniden okulumuza davet etmek isteriz. Satrançla ilgili çalışmalara da okulumuz olarak destek vermeye hazırız.


MÜDÜRLERDEN TAM NOT

3 yıldır 20 den fazla sanatçının ve uzmanın gönüllü olarak destek verdiği Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumunun çalışmaları ilgili okulların müdürlerinden tam not aldı. LSS, yönetim kurulu başkanı Hüseyin Kemaler da tüm bu çalışmaların yanı sıra 2015 yılında geleneksel sokak oyunlarını da çalışmaları arasına eklediklerini söyledi.  Yoğun ve titiz çalışmalarına devam edeceklerinin altını da çizen Kemaler, müdürlerden gelen olumlu cevaplardan dolayı  da memnuniyetlerini bildirdi.


 

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 210. Sayısı

Adres Kıbrıs 210. Sayısı