1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ledra Art
Ledra Art

Ledra Art

Ledra Art

A+A-

Ülkemiz kültür sanatına uluslararası bir açılım kazandıran, bir avuç girişimci müzisyenin özverili çabalarıyla hayat bulan Ledra Art Müzik & Güzel Sanatlar Merkezi yetkilileriyle konuştuk

Ledra Art’ın altında yatan fikir nedir?

Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Stüdyosu, Kuzey Kıbrıs’ta çağdaş, nitelikli, profesyonel ve şeffaf bir müzik ve sanat eğitimi ihtiyacını gidermek için kurulmuş bir merkezdir.  KKTC Eğitim Bakanlığı’na bağlı yasal bir özel eğitim kurumudur.  Gerek devlet okullarında gerekse özel müzik derslerinde yeterince  karşılanamayan çağdaş müzik ve sanat eğitimi kriterlerini halkımıza sunmak amacıyla Ledraart’ı oluşturduk.  Kısa zamanda hedeflerimizin bir çoğuna ulaştığımız açıkça görülmekle beraber yeni projeler ve etkinlikler için çalışmalarımız devam etmektedir. 

Kaç senedir faaliyet gösteriyor? Öğretmen kadrosu kimlerdir?

3 yıldan beri etkinliklerimiz devam etmektedir.  Eğitmen kadromuz 25-35 yaş arası, müzik ve müzik öğretmenliği lisans, yüksek lisans dereceleri sahibi, çalgılarında ustalaşmış Kıbrıslı Türk  uzman müzik eğitimcileridir. Bunun yanında çeşitli üniversite ve müzik kurumlarında görev yapmakta olup eğitmenlerimize ve Ledraart’ın genel müzik ve sanat etkinliklerinde fikirlerine başvurduğumuz danışmanlarımız da bizler için önemlidir.  Eğitmenlerimizle ilgili ayrıntılı bilgileri, www.ledraart.com adresli sitemizde bulabilirsiniz. 

DERSLER, ÜCRETLER

Hangi dersler veriliyor? Ücretleri nedir?

Ledraart’ta bireysel olarak gerçekleştirilen çalgı dersleri ve toplu dersler verilmektedir.  Çalgı dersleri 30, 45, 60 saat süreyle eğitmen ve öğrenci bire bir olarak yapılmaktadır.  Klasik müziğe yönelik piyano, keman, gitar, flüt, ses; caz müziğe yönelik piyano, ses, gitar, saksafon, klarinet, davul; pop müziğe yönelik gitar, elektrogitar, bas gitar, piyano, davul, flüt, keman, ukulele, mandolin; rock müziğe yönelik gitar, klavye, ses, bas gitar, elektrogitar, davul; halk müziğine yönelik bağlama vb. dersleri verilmektedir. Yarım saatlik çalgı dersl ücreti kdv dahil aylık (4 ders) 210 TL’dir. 
Bunun yanında müzik teorisi, resim, grafik tasarım vb dersler isteğe göre grup veya bireysel olarak yapılabilmektedir. Şu anda 3-6 yaş için Orff-Schulwerk sınıfımız, Müzik Terapi seanslarımız, Kerim Belet Fotoğrafçılık sınıfı, Ülviye Karabaşak Resim sınıfı, Zerrin Akdenizli Yaratıcı Drama sınıfı gibi toplu müzik ve sanat etkinliklerimiz sürmektedir.  Bu yıl deneyimli koro eğitimcisi Fatoş Özçelik Günhanlar danışmanlığında ve Saadet Çaluda eğitmenliğinde bir çocuk ve gençlik korosu kurulması söz konusudur. Çocuk koromuz için seçmeler Eylül ayının ikinci yarısında gerçekleştirilecektir. Daha sonra Ekim ve Kasım ayının ilk haftalarında da bu koroya çocuk ve gençlerimiz tarafından başvuru kabul edeceğiz.  Toplu derslerimizin ücretleri aylık 80 ile 180 TL arası değişmektedir.  Ayrıntılı ve günce bilgi için sitemizi ziyaret edilebilir.
Bunların yanında Ledraart, Şubat ve Temmuz aylarında yeterli ilgi olduğu taktirde uzman eğitimcilerle müzik kampları düzenlemektedir.  Önümüzdeki dönemde yurt dışındaki müzik ve sanat kamplarına öğrenci götürebilmek için çalışmalarımız sürmektedir. 

ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR

Müzik ve Sanat dersleri dışında ne gibi faaliyetleriniz var?

Müzik ve sanat dersleri dışında Ledraart’ta yılda 2-3 kez bölgesel ve uluslararası klasik müzik ve jazz müzik atölyeleri düzenlenmektedir.  Sergiler, anma etkinlikleri, mimarlık ve sinema ile ilgili toplantı ve söyleşiler de bölge ve binamızın yapısı ve tarihi önemi nedeniyle katılımcıların severek toplandıkları etkinliklerdir. 

Kurumsal hizmetleriniz var mı? Nelerdir?

Ülkemizdeki öncü ve önemli şirketlerin müşterileri ve çalışanlarına yönelik müzik ve sanata dair etkinlik ve eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz.

Ledra Art’ın binası Osman Örek Evi başka ne tür etkinliklere ev sahipliği yapıyor?

Osman Örek Evi, Mimar A.V.Behaettin’in tasarladığı, modern mimarinin Lefkoşa ile bütünleştiği bir Köşklüçiftlik klasiğidir.  Bu bağlamda eşsiz yapısıyla gerek müziksel etkinliklere, gerek sanatsal sergilere gerekse kültürel buluşmalara, kurumsal toplantılara ve sunumlara ev sahipliğini en iyi biçimde gerçekleştirmektedir. 

Uluslararası bağlantılarınız nelerdir? Ne gibi uluslararası etkinlikler yapıyorsunuz?

İstanbul’daki Orff Merkezi kurucu ve eğitmenleriyle işbirliğimiz yanında ABD Lincoln Center Jazz müzisyenleri, ABD Apple Hill Klasik Müzik topluluk ve eğitmenleri ile konserler ve müzik eğitim etkinliklerimize yer yıl düzenli olarak devam etmekteyiz. Boston’daki müzik eğitimcileriyle ‘Cyprus-
Boston Music Exchange’ adı altında, buradaki keman çalan çocuklarla Boston’dakileri kaynaştırmak amacıyla bir proje yürütmekteyiz.  Yılda 2 defa Dünya çapında önemli Orff eğitimcilerini adamızda misafir edip ülkemizdeki müzik eğitimcilerinin tümünün dünyadaki yeni bilgileri ustalarından almalarını sağlayan organizasyonlar gerçekleştiriyoruz.

SERTİFİKALAR

Müzik ve Sanat dersi alan kişiler sertifika alabiliyor mu?

Müzik ve sanat dersi alan kişiler belli bir düzeye eriştikleri durumda sertifika alabiliyor.  Bu sertifikalar öncelikle KKTC Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı ‘Katlım Belgesi’ olabilir.  Bunun yanında uluslararası sertifikalara profesyonel ve deneyimli bir kadroyla öğrencilerimizi hazırlıyoruz.

Ne tür sertifika sınavlarına hazırlıyorsunuz?

Öncelikle akademik değeri de bulunan ABRSM Klasik müzik sınavları ve ROCKSCHOOL sınavlarına öğrenci hazırlıyoruz.  Bu sınavlarla ilgili oldukça başarılı sonuçlar almış öğrencilerimiz var.  Bunun yanında ART GCE vb sınavlara ve üniversitelerin ve güzel sanatlar liselerinin yetenek sınavlarına da hazırlık kurslarımız bulunmaktadır.  

Ledra Art sosyal sorumluluk çalışmaları yapıyor mu? Ne tür çalışmalar yapıyor?

Ledraart Kanser Hastaları Derneği, SOS, Kimsesizler yurdu, yaşlı bakım evleri gibi kurumlarla yılın belli zamanlarında ortak çalışmalar yürütmekte ve etkinliklerle bu kurumlara yardımcı olmaktadır. 

Hizmetlerinizi takip etmek isteyenler ne yapmalı?

Websitemizden aylık bültenimize kaydolabilirler ve sitemizden online promosyonlarımızı takip edebilirler. Buna ilaveten 229 25 25 veya 0533 865 69 33 numaralı telefondan ulaşabilirler. Ledra Art haftanın 6 günü Pazartesi- Cuma 14:00 – 19:00’a, Cumartesi 9.30 – 18:00’e kadar ziyaret etmek isteyenler için müsaittir.

Bu haber toplam 4929 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 126. Sayısı

Adres Kıbrıs 126. Sayısı