1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Lapta’da Motor Şenliği, Görneç’te El Makarnası Festivali…
Lapta’da Motor Şenliği, Görneç’te El Makarnası Festivali…

Lapta’da Motor Şenliği, Görneç’te El Makarnası Festivali…

Lapta’da Motor Şenliği, Görneç’te El Makarnası Festivali…

A+A-


Ali Yüksek
 

    Lapta Belediyesi’nin her yıl rutin olarak düzenlediği organizasyonlara geçen yıl ilave edilen ve bu yıl 2. kez gerçekleşen motosiklet şenliği, motorcuların Güzelyalı bölgesinde toplanması ile başlamış, Alsancak ve Lapta kasabalarının içinden konvoy şeklinde geçilerek atılan tur sonucunda Sempati Hotel’in havuz başında motorların park edilmesiyle başka bir boyuta geçerek devam etti.

    Lapta Belediyesi’nin Sempati Hotel işbirliği ile gerçekleştirdiği bu organizasyona “Özgür Demirat şövalyeleri” olarak verdiğimiz destekten dolayı Lapta Belediyesi tarafından bir plaketle ödüllendirilmemiz, üyelerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı.

    Canlı müzik eşliğinde yenilen yemek ve yapılan sohbetin ardından aynı güne denk gelmesi nedeniyle Görneç köyünde gerçekleşen başka bir etkinliğe katılmak üzere yol hazırlıklarına başladık.

    Bu yıl 2.’si gerçekleşen Görneç (Eko gün) El makarnası festivaline katılmak üzere toparlanıp yola koyulduk. Grubumuza yeni katılan arkadaşlarımızın günün sonunda beğenisini dile getirdiği gezimizin ilk durağında, Görneç muhtarlığı önünde demiratlarımızı park ederek nefis köy ayranı ile yorgunluğumuzu atmaya çalıştık.

   Daha sonra festivali dolaşarak el makarnası yiyebileceğimiz uygun bir yer aramaya başladık. Köy muhtarı ve festival organizatörü Nevzat Akçagil’in tavsiyesi üzerine nefis el makarnası yiyebileceğimiz bir yer bulup makarna siparişlerimizi beklemeye başladık…            

Makarnanın pişme süresi içerisinde sohbetimiz devam ederken gözlemlediğimiz kadarıyla son zamanlarda bu tür organizasyonlara katılımın izdiham yaratacak şekilde yoğun olması gözlerden kaçmadı.

    Köy muhtarlığının hazırladığı ve günün 2. Plaket özel ödülünü Muhtar Nevzat Akçagil’den alan K.Kıbrıs’ın en yaşlı ninesi ünvanına sahip 106 yaşındaki Melek Oylum’u ziyaret etmek üzere yola koyulduk. Bir rehber eşliğinde aradığımız Melek Oylum’un evini, etrafında kızları ve torunları toplanmış halde, koyu bir sohbetin içinde bulduk. Klasik Türk misafirperverliği ile karşılandığımız ortamda Melek nineye daha nice uzun yıllar dileyerek birkaç fotoğraf çekip, köyün terası sayılan Oylum Restaurant’a çıktık.

    Akşam kahvelerimizi nefis bir atmosferde yudumlayıp evlerimizin yolunu tutarken hoş bir seda ile bir geziyi daha sağ salim geride bırakmanın mutluluğunu bir kez daha tatmış olduk... Faklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,

Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 161. Sayısı

Adres Kıbrıs 161. Sayısı