1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kuzey Kıbrıs’tan Boğaz’a
Kuzey Kıbrıs’tan Boğaz’a

Kuzey Kıbrıs’tan Boğaz’a

Kuzey Kıbrıs’tan Boğaz’a

A+A-

Hasan - Mirza kardeşler  7 Temmuz’da İstanbul Boğazı’nda gerçekleşecek ve bu yıl 25’incisi düzenlenecek “İki Kıta Bir Yarış” isimli yarışa katılıyor. Kanlıca’dan başlayacak yarış Kuruçeşme’de tamamlanacak ve yüzücüler altı buçuk kilometre mesafede kulaç atacak

Necmi Belge

Kuzey Kıbrıs’ta yüzme sporuna gönül veren sayılı kişilerden olan Hasan - Mirza İlker kardeşler, Kıbrıs’taki yüzme müsabaklarını aşmalarının ardından, 7 Temmuz 2013 Pazar günü İstanbul’da, bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan “İki Kıta Bir Yarış” müsabakalarında Kuzey Kıbrıs’ı temsil edecekler.
Konu ile ilgili olarak, Adres dergisine konuşan Hasan - Mirza İlker kardeşlerden Hasan İlker, ağabeyi Mirza’nın ikinci kez katılacağını, kendisinin ise ilk kez katılacağı bu yarışı bitirmeyi hedeflediklerini ve bunun kendileri için büyük bir deneyim olacağını ifade etti.

Kanlıca’dan Kuruçeşme’ye yüzecekler
İstanbul’un Asya kıtası tarafında bulunan Kanlıca’dan başlayacak ve Avrupa yakasındaki Kuruçeşme’de sona erecek bu yarışa katılmanın heyecanını daha şimdiden hissetiklerini belirten İlker kardeşlerin küçüğü Hasan ne yazık ki, bu konuda devletten ve bağlı olduğu kulüpten hiçbir katkı görmediklerini ileri sürdü.
Yarış parkuru ve geçmişi hakkında da bilgi veren Hasan İlker, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Boğaziçi kıtalararası yüzme yarışı 25’inci kez yapıldığını dile getirirken, 24 yıldır İstanbul Boğazı’nda iki köprü altında, akıntılı olan Boğaz’da yunus balıklarının yüzücülere eşlik ettiğini söyledi.
Birçok Avrupa ülkesi vatandaşı katılımcıların yer aldığı yarışta parkur Kanlıca Vapur İskelesi’nden başlayarak Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulacağını ifade eden genç yüzücü, 6 buçuk kilometre uzunluğundaki parkurdaki yarışın “İki Kıta Bir Yarış” adı ile bilindiğini anımsattı.

Hayali gerçek oluyor
Hasan İlker, 5 yıldır bu yarışta yarışmak için hayal kuruduğunu, geçen yıl kardeşi Mirza İlker bu yarışa hiçbir maddi ve manevi katkı almadan katıldığını ve başarılı olduğunun altını çizdi.
Ağabeyi Mirza’nın bu başarısının kendisinin hırsını daha da kabarttığını ileri süren Hasan İlker, bu sene 25’inci yılı yapılacak olan Boğaziçi yarışına kardeşi ile birlikte hiçbir destek almadan katılacaklarını üzülerek ifade etti.
Hasan İlker bu konuda, devletten ve kulübünden de destek beklediğini ancak, yaptıkları girişimlerde, bu makamların duyarsız kaldıklarını iddia etti.

Haftada 5 gün çalışıyor
2 yıldan beridir, haftada en az 5 gün düzenli bir antrenman programı uyguladığını dile getiren Hasan, beslenme ve vitamin konularında düzenli doktor kontrolü altında bulunduğunu belirtti. Yine iki yıldır gece hayatının olmadığı anlatan Hasan, sadece bu yarışa odaklandıklarını ifade etti.
Birçok açık deniz ile havuz ve yüzme yarışlarında deneyim kazandığını dile getiren Hasan İlker, bu denli zor bir yarışa katılmak ve bitirmenin kendisi için çok farklı bir deneyim olacağını vurguladı.
İlk kez dünya yüzücülerinin de olduğu bir yarışta, çıkış alma heyecanını yaşadığını ifade eden Hasan, bu denli uzun ve zor bir yarışı bitirmenin en büyük hedefi olduğunu belirtti.
Bu yarışa kendisini motive eden ve hayallerini gerçekleştirmesini sağlayan kardeşi Mirza’nın çok büyük desteği olduğunu dile getiren Hasan, hazırlık döneminde gece gündüz kendisine  her türlü  büyük destek veren Doktor Bülent Dizdarlı’ya teşekkür ettiğini söyledi.

Yetkililere destek mesajı
Bu arada, Devlet yetkililerine ise küçük bir çağrısı olacağını ifade eden genç yüzücü, yüzme sporuna hak ettiği değeri vermelerini rica ettiğini dile getirdi.
Bilindiği gibi, Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu’nun elektrik borcundan dolayı hizmet veremediğini anımsatan Hasan İlker, tüm yüzme sporunu ve yüzücülere bu konuda yapılacak en büyük iyiliğin havuzu tekrardan hizmete açmak olacağının altını çizdi.
Hasan İlker, ülkemizde yüzmenin halk tarafından serinlemek amacıyla yapıldığı zannedilse de, başarılı olmak için çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.
KKTC vatandaşı yüzücülerin her zaman çalışmaya devam edip, ambargolar altındaki KKTC’yi temsil etmeye devam edeceklerinin altını çizen Hasan İlker ne yazık ki, ülkemizde sadece parası olanın spor yapabileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 4178 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 113. Sayısı

Adres Kıbrıs 113. Sayısı