1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kutay Kırmızı
Kutay Kırmızı

Kutay Kırmızı

Kutay Kırmızı

A+A-

Gülle ve disk atma branşında mücadele eden başarılı bir atlet

Geçtiğimiz hafta İzmir’de düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda disk atmada 49.13 metrelik atışı ile Türkiye üçüncüsü olmayı başaran Kutay Kırmızı, birçok kez rekorlar kırdı. Türkiye’de Mersin Amatör Atletizm Kulübü, Galatasaray ve Ankara Karagücü formaları altında birçok başarıya imza attı

Burhan Gürkan

Kutay Kırmızı, ortaokul yıllarında başlayan atletizm kariyerini 13 yıldır aralıksız sürdürüyor. Bu süre içerisinde yarıştığı branşlar olan gülle ve disk atmada birçok kez rekor kıran, Türkiye’de birçok kez yarışarak kürsüye çıkma başarısı gösteren Kutay Kırmızı ile atletizm üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdik.
Gülle ve disk atma branşında mücadele eden 26 yaşındaki Kutay Kırmızı, son olarak geçtiğimiz haftasonu İzmir’de düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda disk atmada 3’üncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Tabii bu başarısından önce atletizme nasıl başladığını ve Türkiye üçüncülüğüne uzanan 13 yılı anlattı.

İlk yarışında çifte birincilik
Demokrasi Ortaokulu’nda öğrenim gördüğü yıllarda, şimdilerin KKTC Atletizm Federasyonu başkanı Ersin Doğaç’ın tavsiyesi ile okullararası atletizm seçmelerine katılan Kırmızı, ilk yarışında gülle ve disk atmada birincilik elde ederek, atletizm hayatına yapılabilecek en iyi başlangıcı yaptı.
Ortaokul ve lise yıllarında birçok rekor kıran Kutay, zamanla bu rekorların başkaları tarafından kırıldığını, yıldızlar gülle atma rekorunun halen kendisine ait olduğunu söylüyor. “Kırdığın rekorları başkasının kırması nasıl bir duygu?” soruma Kutay “Hem iyi hem de kötü. İyi olan tarafı, alttan gelen isimlerin olduğunu görmek, bu spora gönül veren kişileri görmek güzel. Kendi kırdığınız rekorların başkası tarafından kırılması ise biraz kötü. Ama genel olarak yetişen birilerini görmek güzel” şeklinde cevap veriyor.

Galatasaray’da forma giydi
Küçükler gülle atma rekoru, lisede yıldızlar gülle ve disk atma rekorlarının yanı sıra kulüpler bazında da rekorları kırmayı başaran Kutay, 2004 yılında Mersin Amatör Atletizm Kulübü’ne transfer olarak Türkiye Gençler Ligi’nde yarışma şansı yakalıyor. 2008 yılına kadar bu kulüpte yarışarak, 2009 yılını boş geçirdikten sonra 2010 yılında Galatasaray’a transfer oluyor. Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde ilk üç içerisine girmek isteyen Galatasaray ile karşılıklı anlaşmaya varan Kutay Kırmızı, bir yıl sarı kırmızılı takımın forması altında yarışıyor. “Galatasaraylı olmanın ayrı bir gururu var. O sezon genel klasmanda üçüncü olmuştum. Takım olarak çok az bir puanla sezonu 4’üncü tamamlamıştık” diye konuşuyor.
2011 yılında askerlik görevini sürdürürken Ankara Karagücü adına Türkiye Atletizm Birinci Ligi’nde yarışan Kutay, katıldığı bütün yarışmalarda birinci olduğunu, takım olarak da Süper Lig’e çıktıklarını belirtiyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda disk atmada 49.13 metrelik atışı ile Türkiye üçüncüsü olmayı başaran Kutay, son atış hakkında 10 santimetre ile dördüncü sırada olduğunu, son atış hakkı ile üçüncülüğü elde ettiğini belirtiyor.

Unutamadığı anı
“13 yıllık atletizm hayatında unutamadığın anın var mı” sorumuz üzerine Kutay “Liselerarası atletizm eleme yarışlarında o zaman Doğu Akdeniz Koleji’nde çekiştiğim bir rakibim vardı. İkimiz de çok iyi yarışıyorduk. Elemelerde gülle atmada 14.87 atıp rekor kırmıştı, ben de ikinci olmuştum. İki hafta sonra gerçekleşen atletizm finallerinde 15.45’lik derecemle hem onun rekorunu kırdım, hem de birinci oldum” diye anlatıyor.
Atletizmde yıllar geçtikçe birçok başarılı sporcunun yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Kutay, kendisinin bu sporu sürdürebilmek için çok çaba verdiğini belirtiyor. Sözlerinin sonunda Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür eden başarılı atlet, gerek sağlık gerekse tedavi amaçlı YDÜ’nün kendisine çok katkısı olduğunu, aynı zamanda bugüne kadar kendisine destek veren herkese teşekkür ettiğini belirterek sözlerini sonlandırıyor.

Bu haber toplam 2521 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 110. Sayısı

Adres Kıbrıs 110. Sayısı