1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. KÖRFEZ RESTORANT OCAK BAŞI
KÖRFEZ RESTORANT OCAK BAŞI

KÖRFEZ RESTORANT OCAK BAŞI

Ocak Başı ayrı bir mekan. Restorantın tüm mefruşatı ocak başı konseptine göre düzenlenerek dizayn edildi. Çok hoş bir görünüm

A+A-

Zekai Altan

Restorantların mönüsü tek mönü mü, farklı mönüler kullanılır mı? Restorantların mönüleri karma mönü olabilir. Et ve deniz ürünleri yanında pide çeşitleri de sunulabilir. Maliyeti yüksek olur. Tanıtımda da sorun yaratabilir. Böyle mönüler genelde büyük mekanlarda uygulanır. Bu tür mönülerin doğru yönde uygulanması farklı mekanların kullanılması halinde daha düşük maliyet ve hedef kitleye daha rahat ulaşılabilir. Tanıtımı ise hedef kitleye göre yapılır. Büyük otellerde dikkat ederseniz gerek deniz ürünleri olsun, gerek et mönüleri veya pide çeşitleri olsun mekanlar ayrı olarak kullanılır. Bu mekanlara hedef kitleler gider. Burada çalışan personel de sunulan mönüye gore eğitilir ve bu alanda daha profesyonel hizmet verir. Özellikle ahçılar. İşin ehli olan işin ustası olan ahçılar  sunulan mönüye göre daha profesyonelce mönüler hazırlayıp sunarlar. Maliyetleri de stokları da bu mönülere göre daha iyi planlanır. Bu tür mönüleri ayrı ayrı sunan mekanların sayısı oldukça azdır. Genelde tek mönü veya değişik mönülerden farklı tatları sunan mekanlar da vardır. Bugün İskele Boğazı‘nda hizmet veren Körfez Restoran Ocak başı ayrı bir konseptte ocak başı mönüleri sunan  mekanlardan biridir.

AYGÜN  İLE OCAK BAŞI TUFANI

Körfez Ocak Başı İskele Boğazı‘nda. Deniz kenarında. Aynı alanda farklı konseptte deniz ürünleri mekanı vardır. Ocak Başı ayrı bir mekan. Restorantın tüm mefruşatı ocak başı konseptine göre düzenlenerek dizayn edildi. Çok hoş bir görünüm. Sıcak bir ortam. Masaların ortasına konan mangalllar özel yakacak ile yanıyor ve ocak-mangalların üzerinde de ayrı ızgara demirleri. Emniyeti de düşünülerek tasarlandı. Özellikle kış mevsimnde daha farklı bir ortam yaratılmış olur. Bu ortamdan da keyf almamak mümkün değil. Hele hele bir de yağmur yağarsa etrafı cam olan mekanda bir taraftan yağmuru diğer taraftan ısıyı diğer taraftan da yudumlayacağınız şarap- rakı ile birlikte lezzetlerin tadını sohbetiniz ile bütünleştirirsiniz. Bu keyfe diyecek birşey yok. Hijyenik bir ortam. Personel de bu alanda eğitilmiş. İşini biliyor.

MÖNÜ VE LEZZET

Körfez Ocak Başı Restoranta aile dostlarımız Ursula ile birlikte gittik. Bir akşam yemeği. Mönü seçimi yok. Genelde ocak başında yenilebilecek olan et ürünleri. Siparişi verdik. Önce soğuk mezeler servis edildi. Sonra da bunları takiben ızgara olacak hellim, yeşil uzun biber, domates, mantar, kuru soğan, patates ve pastırma. Şişlere dizili olarak servis edildi. Pişirme bize kaldı. Yani pişirmeyi zevkinize göre siz yaparsınız. Soğuk mezelerden sonra sebzelerin ızgarasına başladık. Kömürde kızaran ve istediğimiz kıvamda ızgaralanan sebzelerin tadını alarak yemeye başladık. Arkasından da etlerimiz geldi. Şeftali, pirzola, ciğer, et ve tavuk şiş ile köfte. Tabii hellimciği ve pideyi de ızgaraladık. Benim favorim şeftali kebabı, pastırma ve ciğer. Bunlara bayılırım. Porsiyonu da tazeliği de ideal. Tadına doyamadım. Tika basa yedik ve doyduk. Finali bile tadamadık. Bu mönü ve konseptin yaratıcısı Aygün. Bravo Aygün. Lezzetlerin ustası da Aygün. Aygün’ü tebrik etmeden geçemeyeceğim. Kendi emeği ile ve yaratıcılığı ile bu mekana ve lezzetlere hayat katıyor. Çok güzel bir konsept yarattı. Adeta Ocak Başı tufanı. Servise Aygün ve personeli yardımcı oldu. Konukseverlik çok güzel. Güleryüzlü. Aygün bu işi çok iyi öğrendi ve en önemlisi severek sunduğu lezzetlere sevgisini katıyor. İşte bu kadar. Bu başarılı genç ahçı ve işletmeciler motive oldukları sürece yaratıcılıkları bir o kadar daha artacaktır. Yolunuz İskele Boğazı’na düşerse mutlaka uğrayın ve Aygün’ün bu güzel ortamda Ocak Başı mönüsünde sunduğu  lezzetleri tadın ve konukseverliği yaşayın... Bravo Aygün.

 

TEL: 0533 839 99 19
ADRES: İSKELE BOĞAZI- BOĞAZ HOTEL

Bu haber toplam 3568 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 316 Sayısı

Adres Kıbrıs 316 Sayısı