1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Körfez Restaurant - Boğaz Hotel
Körfez Restaurant - Boğaz Hotel

Körfez Restaurant - Boğaz Hotel

Körfez Restaurant - Boğaz Hotel

A+A-

 


Zekai Altan

Körfez Restorant İskele Boğazı’nda. Boğaz Otelin bir departmanı. Sahilde. Plajın olduğu yerde yol kenarında. Boğaz’da sıralı özel restoranlar zincirinin diğer bir halkası. Yeni yapılandı. Buradaki değişikliklerden biri. Mekan açık ve havalı. Tüm masa ve sandalyeler bambu takımı. Kaliteli bir malzeme kullanıldı. Bu bölgede özel günler, hafta sonları veya bazen artan turist sayısı ile burası adeta hareketlenir. İnsanlar ve deniz iç içe olur. Buradaki o tipik limanın da ayrı bir güzelliği vardır. Tıpkı bir tablo gibi. Bölgeye ayrı bir renk katar. Zenginlik katar. Hem yabancı hem de yerli turistlerin uğrak yeri.

MÖNÜ VE LEZZET

Bu bölge restoranlarının mönü planlamaları genelde deniz ürünleri üzerine. Bir de spesiyal fırın kebabı. Tüm restoranlarda deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Hem mezelererini hem de ana yemek olarak. Körfez restorantın mönü planlaması da sade. Deniz ürünü, et ve tavuk çeşitlerinden oluşturuldu. Mönü listesi fiyatlandırılmış ve açıklamalı. Burada ya deniz ürünü ya da fırın kebabı yemelisiniz. Fırın kebabı için kurulan küçük ve orta boy fırınlarda tüten o koku ile adeta iştahınız açılır. Bir yemeği bilinçli, hakkını vererek ve severek yaparsanız o yemekte nefis bir lezzet bulursunuz. Parmaklarınızı yalayarak yiyecek gibi. Eşim ile rastgele uğradığım Körfez restorantın yeni mönüsü ve imajı dikkatimi çekti. Ve burada bu mönüyü tatmaya karar verdik. Hatta yanımda fotoğraf makinem bile yoktu. Cep telefonunu kullandım. İlk kez. Fotoğraf çekimi için. Adete bana ilaç gibi geldi. Teknoloji çok hoşuma gitti.

MENÜDE YARATICILIK VE LEZZET

Körfez Restoran’ın mönüsünden serpme meze ve ana yemek olarak da balık ve karışık ızgara siparişi verdik. Girişlerin servisi başladı. Karışık salata, zeytin çakızdez ve sırası ile müthiş lezzetler servis edilmeye başladı. Karides, kalamar, köfte, ahtabot yahni, midye, tavuk özel sosta hazırlanmış. Mantarlı ağrelli, soslu. Farklı bir tat. Sos ile mantarın ağızdaki tadını ağrelli farklılaştırdı. Hellim ızgara değişmez ara sıcak tadı. Domates ile. Pancar sarmısaklı ve zeytinyağında soğan. Humus ve tahın da ayrı tatlar. Mayonezli havuç ezmesi ve kuru naneli haşlanmış patates. Doğrusunu söylemek gerekirse yemeğin keyfini ve tadını aldık. Eşim de ben de çok beğendik. Taze ve lezzetli hazırlanan mönünün ana yemeği de balık ve karışık ızgara. Yaz mevsiminde burada hem denize girme hem nefis bir deniz ürünü mönü tatma şansınız da vardır. Buraya yapılan yatırımlar küçümsenemez. Kadrosu da yenilendi. Yetenekli ahçılar ise hizmet vermeye başladı.

TEL: 371 12 59
ADRES: KÖRFEZ RESTORANT BOĞAZ HOTEL -İSKELE
KAPASİTE:
İÇ ALAN. 200
DIŞ ALAN: 180
SERVİS SAATLERİ: 08.00-24.00

KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK


MÖNÜ
KİŞİ BAŞINA
DENİZ ÜRÜNÜ VEYA ET SET MÖNÜ: 50,00 TL

Bu haber toplam 10714 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 161. Sayısı

Adres Kıbrıs 161. Sayısı