1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kıbrıslı Rock Grubu T’s İle Yeniden Rock
Kıbrıslı Rock Grubu  T’s  İle Yeniden Rock

Kıbrıslı Rock Grubu T’s İle Yeniden Rock

Kıbrıslı Rock Grubu T’s İle Yeniden Rock

A+A-


Ersin Kaşif

16 Mayıs Cuma akşamı, Lefkoşa Surlariçi’nde 1984 Bahçe Bar” da
Rock müziğine olan tutkum, dünyaca ünlü Rock gruplarına sayfamda yer veriyor olmam, takipçilerin de yoğun ilgisi benim için çok değerli. Yine değerli müzisyen dostlarımın yaptıkları Rock müziğiyle sayfamda yer alabilmesi de ayrı bir mutluluk. Elbette ki yaptıkları kaliteli müzikle tanıdığım bu dostlarımın yeniden sahne alacak olması da çok önemli. Öncelikle biraz geçmişe dönüp, grupla ilgili bilgileri sizlerle paylaşayım; T’s grubu 2009 yılında Tuğra İsmail, Tolga İsmail, Oytun Ersan ve Uğur Güçlü’nün bir araya gelmesiyle kurulmuş. İlk olarak Tolga İsmail’in solo projesi olarak başlayan T’s , daha sonra bir grup projesi haline çevrilmiş. Grup, 2010 yılında KKTC de yapılan ilk İngilizce sözlü Rock albümüne imza atmış. “Untold Secrets’’ isimli albümün söz yazarlığını Tuğra ismail, besteciliğini ise yine Tuğra İsmail ve Tolga İsmail yapmışlar. Albüm, alternatif rock’ tan, klasik rock  ve progressive  rock’ a kadar geniş bir yelpazeye sahip. Grup, 2010 yılında verdiği albüm tanıtım konserinde çok geniş bir kitleye hitap etmiştir. Daha sonra grup elemanlarının sırayla vatani görevini yerine getirmek için askere gitmesi sebebiyle T’s çalışma ve konserlerine uzun bir süre ara vermek zorunda kaldı. T’s sahnelerden uzak kaldığı bu dönemde, yaşanılan zorluklara rağmen yine besteler üretmeye ve kayıtlar yapmaya devam etmiştir. Gördüğüm kadarıyla grup yeniden doğuyor ve sahne diyecek. Hatta ikinci almüm kayıtları da sona ermiş ve tanıtım aşamasına gelmiş durumda. Grup, ilk albümlerinin yanısıra 19 yeni beste üretmiş ve bunları kaydetmiş durumdadır. Tüm grup üyelerinin askerlik görevlerinin bitmesiyle, grup tekrar sahnelere dönmüş ve konserler vermeye başlamıştır demiştim. Şu an grup ‘’T’s Undercover Project’’ adı altında ingilizce rock müziğinin klasikleşmiş eserleri ve T’s in kendi bestelerinden oluşan geniş bir repertuarla 16 Mayıs Cuma akşamı Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan 1984 Bahçe Bar’da sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Grup,  vokal ve gitarda Tuğra İsmail, solo gitar Tolga İsmail, bas gitar Oytun Ersan ve bateride Uğur Güçlü’den oluşuyor.

Yeni Bir Organize Şirketi;
Modal İnterchange Organization and Management

Genç girişimcilerin kurdukları organize şirketine de, sayfamda yer vermek istiyorum. Yaptıkları girişimin çok zorluklar içerdiğini bilerek başarılı olmalarını gönülden diliyorum. Umut ve Olcayto yapmak istedikleriyle igili kısaca bilgiker verdiler; “ Bizler Umut Öksüz ve Olcayto Faik Öktem olarak Kıbrıs adası’nda gündemi takip eden,  fikir ve yaptırımlarımızı standart seviyede hayata geçirmek isteyen 2 genç girişimciyiz. Bu bağlamda kalıcı değişim anlamına gelen Modal İnterchange Organization and Management şirketini kurma kararı aldık. Amacımız ise, özelde Kıbrıs sanatçılarını, genelde ise Kıbrıs’taki organizasyon, kültür ve buna bağlı yapabileceğimiz destek oluşumlarını itina ile tüm halkımıza, dünya standartlarına uygun bir şekilde vizyon ve misyonumuz ile geniş bir kitleye yaymaktır. İlk olarak ise, 16 Mayıs 2014 Cuma günü Kıbrıslı müzisyenlerden oluşan T’S adlı müzik grubunun konserini organize ediyoruz. Bu konserde anlatmak istediğimiz; Yerli müzisyenlerimizin dünya müziğini adadaki zorluklara rağmen takip edip,  belli bir özgün bakış açısı ile dinleyiciye sunduğunu göstermektir.”

COLA SONG’UN VİDEOSU YAYINDA!

Amerika’nın en büyük yapım şirketlerinden biri olan Atlantic Records’un sanatçıları arasında yer alan Romanyalı sanatçı Inna, anlaşma sonrası Cola Song isimli singleı’nı yayımladı! Şarkıya çekilen videonun ilk gösterimi, Inna’nın rekor kıran Youtube kanalından gerçekleşti. İzlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=Yz2658gzOuM
Cola Song Kolombiyalı raggaeton rapçi Jbalvin’in sesi eşliğinde, TJR ve Axident tarafından Los Angeles’ta kaydedildi. Şarkının yardımcı sözyazarları arasında Florida ve Pittbull ile de çalışan Breyan Isaac ve Westlife, Natasha Bedingfield, Gavin DeGraw ile çalışan Andrew Frampton yer alıyor. INNA, Türk hayranlarına büyük sürpriz hazırladı. Yeni albümünün hazırlığı içerisinde olan sanatçı İstanbul ve İzmir konserlerinin yanı sıra yaz boyunca sıklıkla Antalyada konser vereceğinin duyurusunu yaptı! (EMI MUSİC)
Deezer : http://www.deezer.com/artist/288252
Spotify : https://open.spotify.com/artist/2w9zwq3AktTeYYMuhMjju8
iTunes : https://itunes.apple.com/tr/album/cola-song-feat.-j-balvin-single/id852303198?uo=4

Bu haber toplam 2417 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 158. Sayısı

Adres Kıbrıs 158. Sayısı