1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kemal Taşçı
Kemal Taşçı

Kemal Taşçı

Kemal Taşçı

A+A-

 

Burhan Gürkan

Yenidüzen Gazetesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Yılın Spor Ödülleri’nde 2013 yılının başarılı isimleri önceki hafta belirlendi. Toplam 5 kategoride 25 adayın yer aldığı ve okuyucuların gönderdikleri kuponlar sonucunda belirlenen birinciler arasında Yılın Sporcusu Koop Spor basketbolcusu Kemal Taşçı oldu.

KISA SÜRELİ TÜRKİYE MACERASI VE OYNADIĞI TAKIMLAR
Uzun yıllar basketbolun içerisinde olan Taşçı, lise öğrenimi esnasında 1999 yılında Türkiye’de Efes Pilsen’e transfer oldu. İki aylık Efes macerasının ardından yeniden adaya dönen Taşçı sırası ile Kaner alt yapı ve A takımında, Yakın Doğu Üniversitesi, Gönyeli Oşan’da forma giydi. Son olarak Koop Spor’da forma giyen 29 yaşındaki Kemal Taşçı, Gönyeli’de oynadığı dönem büyük erkekler liginde En Değerli Basketbolcu seçildi. Geçtiğimiz 2012-2013 sezonunda Koop Spor ile şampiyonluk başarısı elde eden Taşçı, bu yıl da Basketbol Federasyon Kupası’nı kazandı.

DİŞ HEKİMİ VE BASKETBOLCU
Salonlarda parke zemin üzerinde görmeye alıştığımız Kemal Taşçı aynı zamanda diş hekimliği yapıyor. 6 yıldır bu mesleği sürdüren Taşçı gündüzleri hekimlik, genellikle akşamları takımı ile basketbol maçlarına çıkıyor. Dördüncü sezonunu geçirdiği Koop Spor ile geçtiğimiz hafta içerisinde Büyük Erkekler Play-Off yarı final mücadelesinde MapFree takımını eleyerek lig finaline ilk yükselen takım olduklarını belirten Taşçı, takım olarak hedefin bu yıl da lig şampiyonluğu olduğunu belirtti.

“YILIN SPORCUSU ÖDÜLÜ ONUR VERİCİ”
Geleneksel Yenidüzen Yılın Spor Ödülleri’nde Yılın Sporcusu kategorisinde en çok oyu alarak birinci olan Kemal Taşçı bu ödülü almaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Ödülü “Onur verici” olarak nitelendiren Taşçı “Yenidüzen Yılın Spor Ödülleri’nde bana oy veren herkese teşekkür ederim. Ödül almaktan çok aday gösterilmek de güzeldi ancak birinci olmak benim için özel” açıklamalarını yaptı.

GENÇ BASKETBOLCULARA MESAJ
Taşçı son olarak basketbola gönül veren genç sporculara da mesaj verdi. “Başarılı olabilmek için disiplin gerek” diyen Taşçı, “Genç basketbolcular herşeyden önce çalışmayı çok sevecekler. Oynadıkları oyundan zevk alacaklar. Bunlara disiplini de eklediğimiz zaman başarı arkasından gelecektir” diye konuşarak sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 3698 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 157. Sayısı

Adres Kıbrıs 157. Sayısı