1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Karpaz’a sürdük, Yannagis’de eğlendik
Karpaz’a sürdük, Yannagis’de eğlendik

Karpaz’a sürdük, Yannagis’de eğlendik

Karpaz’a sürdük, Yannagis’de eğlendik

A+A-


Jawa Ali

Her Pazar bir gezi programı çerçevesinde düzenlediğimiz gezilerden birini, 17 Şubat 2013 Pazar günü eğlenceli ve neşeli bir şekilde güzel anılar bırakacak şekilde gerçekleştirdik.
Her hafta farklı bir bölgeye olan ziyaretlerimiz bu kez Karpaz yakınlarındaki Yannagis Restaurant’a kadar uzandı. Her zamanki gibi Tatlısu bölgesinden geçerken Zambak Tatilköyü’nde kahve molamızı verip ortamın tadını çıkarmaya çalıştık. Yannagis Restaurant’ta ise, Karpaz bölgesinin doğal ortamından kaynaklanan yapısına uygun organik yiyeceklerinin yanı sıra nefis fırın kebabını, yemeğe misafir olarak katılan Udi Hüseyin Kırıksaz ile birlikte şarkılar söyleyerek yedik.
Türkay Ilıcak ile karşılıklı ud çalıp neşeli bir gün geçirmemizi sağlayan ve yemeğe eşi ile birlikte katılan Hüseyin Kırıksaz böylesi ortamları çok sevdiğini ve bundan sonra her geziye katılacağını belirtti.
Mevsimin bahar olması ve bölge coğrafyasının da insanı şehir gürültüsünden uzaklaştıracak nitelikte olması bu dönemde bölgeye çok sayıda ziyaretçinin uğramasına olanak sağlıyor.
Ara geziler olarak adlandırdığımız ve her Pazar çıktığımız bu geziler ilerde Kıbrıs’la ilgili bir belgesel olma niteliği de sağlayabilir. O bakımdan demiratlarımızı, genellikle her Pazar farklı bölgelere ve doğal ortamlara sürerken, katılımcılar ile bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyoruz.
Aslında bu geziler, basit gibi görülse de bir bakıma çok önemli bir misyonun tatbikinin bir nevi uygulaması gibidir. Söz konusu bu misyon, motosiklet kültürünü geliştirip yaygınlaştırmak, yollarda agresif hareketlerden kaçınmak, herkesin kask kullanmasını ve düzgün seyir etmesini sağlamak, hız limitlerine uymak vb gibi...
Trafik kazalarının azalmasında son derece önemli bir faktör olduğuna inandığımız bu etkinliklerin tüm motorseverlere açık olduğunu belirtir, herkese kazasız ve sağlıklı sürüşler dileriz…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 95. Sayısı

Adres Kıbrıs 95. Sayısı