1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kalite ve markayı ürünle buluşturan logo; ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’
Kalite ve markayı ürünle buluşturan logo; ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’

Kalite ve markayı ürünle buluşturan logo; ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’

Kalite ve markayı ürünle buluşturan logo; ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) yaptığı bir proje çerçevesinde ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’ logosu geliştirdi. ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’ logosunu, belirlenen standart ve kalitede üretim yapan Oda üyesi firmalar, ürün etiketlerinde kullanılabilecek.

Bunun yanı sıra Oda, logoyu kullanma hakkını elde eden firmalarına da çeşitli avantajlar sunuyor. Ayrıca bu bilgilere, www.kuzeykibrisurunu.org adresinden de ulaşılabilir.

KUZEY KIBRIS ÜRÜNÜ LOGOSU NEDİR?

‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’ logosu, yerel sanayi ürünlerini temsil eden şemsiye bir markadır.   KTSO'ya üye firmalar, belirlenen kriter ve standartlara uygunluk şartıyla, ürünleri için ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’ logosunu kullanım hakkına sahip olabilir.

KULLANIM ŞARTLARI NELERDİR?

Aşağıda belirtilen tüm koşulları sağlayan firma ve ürünler, KTSO logo komitesi tarafından değerlendirmeye alınacaktır.
Genel koşullar:
Güncel şirket onay belgesi, Şirketin/ürünlerin logo ve kurumsal kimlik dosyası, Kurumsal e-mail ve web sayfası, Kapasite raporu, ISO 9001 ve ürünlerin en az %30 katma değer veya %40 yerel girdi ile üretilmesi şartı.
Sektöre Özel Belgeler:
Gıda sektörü: ISO 22000, İnşaat ürünleri imalatı sektörü: CE veya TSE, Madencilik ve taş ocakçılığı sektörleri: CE, ISO 14001 ve OHSAS 18001, Beton ve beton ürünleri sektörü:  EN 206, ISO 14001 ve OHSAS 18001.

NASIL BAŞVURULUR?

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na üye firmalar, başvuru formunu, katılım için gerekli belgeler ile birlikte Sanayi Odası’na ulaştırarak başvuruda bulunabilir. Başvurular, Oda tarafından değerlendirmeye alınır ve 1 hafta içerisinde firma ve ürün uygunluğu kararı firmaya bildirilir. Başvurunun onaylanmasının ardından, imzalanacak sözleşmeyle logo kullanım hakkı firmaya devredilir.

KTSO’NUN SAĞLAYACAĞI AVANTAJLAR NELERDİR?

‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’ logosunu kullanacak üyelere Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın sağlayacağı avantajlar aşağıdaki gibidir;
Markalaşma, ambalaj, imaj, kurumsallaşma vb. konularda kuruma ve ihtiyaca yönelik, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından açılacak olan eğitimlerden uygun fiyata yararlanma, KTSO ile anlaşmalı uzman danışman havuzundan daha düşük ücretlerle faydalanma, Logo almaya hak kazanan firmaların medyada daha fazla yer alma fırsatı, turizm - sanayici işbirliğini artıracak çalışmalar içerisinde yer alma, Kuzey Kıbrıs Ürünü web sayfasında ve sosyal medyada ücretsiz yer alma, projenin hazırlayacağı bilgilendirme kampanyalarında görünür olma.

‘KUZEY KIBRIS ÜRÜNÜ’ LOGOSUNU KULLANMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Logo, ürünlerin marka değerine katkı sağlayarak, olumlu imaj yaratacaktır. Logolu ürünler, belirlenen kriterlere göre seçileceği için, ürün ve firmanın olumlu imajı tüketiciye yansıtılacaktır. Logolu ürünler, rafta tüketici tarafından ithal ürünlerden kolaylıkla ayırt edilebilecektir. Tüketicinin gözünde yerli ürün markalarının bilinirliği ve tercih edilirliği artacaktır. Genel olarak halkın yerel ürün bilincinin artırılmasına katkı sağlanacaktır.

Bu haber toplam 8917 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 140. Sayısı

Adres Kıbrıs 140. Sayısı