1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İsmet futbolu seçti
İsmet futbolu seçti

İsmet futbolu seçti

İsmet futbolu seçti

A+A-

Ailesine ve kendine bir gelecek arıyor…

 

Çağın Plevne


8. sınıfta okuyor ve 1996 doğumlu… Hatay’da 4 yaşında Kıbrıs’a gelmiş. Atletizim de yapmış ama hem öğretmeninin yönlendirmesi hem de futbolu ilerideki yaşamı için daha garanti gördüğünden futbolu devam ettirmiş. İsmet Düzce daha çocuk yaşta ama hayalleri var ve onları gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor.

Bize kendini tanıtır mısın?
Ben İsmet Düzce, 1996 Hatay doğumluyum. 2000 yılında adaya geldim. İlkokulu 23 Nisan İlkokulu’nda okudum. Ortaokulun ise ilk iki yılını Oğuz Veli Ortaokulu’nda okuduktan sonra dönemin başında Anafatalar Lisesi’ne geldim. Şu an Anafartalar Lisesi 8. sınıf yani orta üçüncü sınıfta öğrenimime devam ediyorum. Futbola ilkokul 5. sınıfta yani yaklaşık 3 yıl önce 23 Nisan İlkokulunun okul takımında başladım. Daha sonra okulumuzun Beden Eğitimi Öğretmeni Cenker Kaya futbolumu beğendi ve beni Türk Ocağı Spor Kulübüne tavsiye etti. Türk Ocağı yıldız takımında bir sene oynadıktan sonra Akdeniz Spor Birliği futbol takımına başladım. 3 yıl Akdeniz Spor Birliği’nde oynadıktan sonra tekrar Cenker Kaya’nın antrenörlük yaptığı Türk Ocağı genç takımının başına geçtim. O günden bugüne kadar Türk Ocağı’nın minik yıldız ve genç takımlarında oynadıktan sonra bu yıl A takıma kadar yükseldim.

Peki neden futbol?
Aslında futbol ile birlikte çeşitli atletizim dallarında da yarıştım ancak futbolu diğer sporlardan daha çok sevdiğim ve bana daha uygun olduğu için futbol oynamayı tercih ettim. Kendi yeteneğimi daha iyi ortaya çıkaracağıma inandığım için futbol oynamayı seçerek bu yolda kendimi geliştirmeyi hedefledim. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de futbolda kişilerin kendini daha fazla geliştirebileceği ve bir yerlere gelebileceği için atletizm yapmayı değil de futbolu seçtim. İnsanların futbola kulüplerine daha fazla önem verdiği için futbolda ilerlemeye ve ilerde hedeflediğim yerlere gelmek için futbol oynamaya devam edeceğim.

Yakaladığın başarılar?
Futbol oynamaya başladıktan sonra daha fazla okullararası turnuvalarda başarılarım oldu. İlk olarak 2007 yılında ilkokularda atletizmde yüksek atlama rekorum kırdım. Hemen ardından 2008 yılında 23 Nisan İlkokulu okul futbol takımıyla ilkokullar arası futbol turnuvasında hiç yenilmeden finale çıktık finalde berabere kalarak uzatmalarda Şht. Hasan Cafer İlkokuluna şampiyonluğu kaptırdık. Kulüp bazında elde ettiğim tek başarı ise Türk Ocağı’nda Fergün Denizcilik turnuvasında Çetinkaya ile final oynadık. Bu maçı da 2-1 kaybederek şampiyonluğu kaybettik. Daha sonra Oğuz Veli Ortaokulu ortaokullar arası futbol turnuvasında final oynadık ve Çanakkale Ortaokuluna kaybettik. Son olarak da ki bu bana göre elde ettiğim en güzel başarıdır;  Türk Ocağı genç takımında oynarken A takım ile antrenmanlara çıkmaya başladım ve bu sezon ligin son iki maçında A takımda ilk 11 oynamaya başladım.

Futbolda idolün diyebileceğin kişiler var mı?
Futbolda idolüm diyebileceğim kişi dayımdır. Gençliğinde çok iyi bir futbolcuydu güzel başarılar yaşadı. Kendimi dayıma çok benzetiyorum, umarım ilerde onun gibi başarılı bir futbolcu olmayı başarırım. Onun dışında günümüz dünya futbolunda Manchester United takımında oynayan Patrice Evra’yı hem mevki olarak hem de saha içindeki davranışlarıyla kendime örnek alıyorum.


Hedeflerin nelerdir?
Öncelikli hedefim Ortaokul ve Liseyi başarılı bir şekilde bitirmek. Üniversiteye gitmeyi şu anda hiç düşünmedim çünkü futbolda gelebileceğim en iyi yere gelmek için elimden geleni deneyeceğim.  Daha sonra Türkiye’ye giderek Mersin’de yapılan futbol seçmelerine katılmak istiyorum. Orda başarılı olursam Mersin İdman Yurdu altyapısnda futbol hayatımı devam ettirerek profesyonel futbolcu olmayı hedefliyorum. Profesyonel futbolcu olmayı başarırsam kendime ait bir iş kurarak hem işi hem de futbolu bir arada götürmek istiyorum.

Son olarak neler söylemek istersin?
Son olarak şunları söylemek istiyorum; İlk önce profesyonel bir takımda futbolcu olmak ve ailemi ve kendimi geçindireceğim şekilde para kazanmayı istiyorum. En fazla istediğim şeylerden biri de farklı şehirlerden veya ülkelerden insanların gelip Kıbrıs’taki futbola önem vermelerini ve burdaki yetenekleri de keşfetmelerini bekliyorum.

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 107. Sayısı

Adres Kıbrıs 107. Sayısı