1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İpi 23 Nisan göğüsledi
İpi 23 Nisan göğüsledi

İpi 23 Nisan göğüsledi

İpi 23 Nisan göğüsledi

A+A-

Burhan Gürkan

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından organize edilen 2013 – 2014 öğretim yılı İlkokullu Küçükler Futbol Şampiyonası geride bıraktığımız hafta içi tamamlandı. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Çağlayan İlkokulu’nun erken veda ettiği şampiyonada Kurtuluş İlkokulu ve 9 Eylül İlkokulu favori gösterilirken, turnuva sonunda şampiyonluğu 23 Nisan İlkokulu elde etti.

ÇEYREK FİNAL MÜCADELESİ

2013 yılı içerisinde başlayan şampiyonada oynanan karşılaşmalarla birlikte çeyrek final grupları Ocak ayının ilk haftasında belli oldu ve müsabakalar büyük çekişmeye sahne oldu. A Grubu’nda 23 Nisan İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Alasya İlkokulu ve Karakol İlkokulu, B Grubu’nda 9 Eylül İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Levent İlkokulu ve Mehmetçik İlkokulu yer aldı.  Çeyrek final gruplarında ilk iki sırayı alan ekiplerin yarı finale yükseldiği maçlar sonunda 23 Nisan İlkokulu elde ettiği 2 galibiyet ve 1 beraberlikle grubunu ilk sırada tamamladı. Lider 23 Nisan B grubu ikincisi Esentepe İlkokulu ile eşleşirken, diğer yarı final eşleşmesinde şampiyonanın iki mutlak favorisi 9 Eylül İlkokulu ile Kurtuluş İlkokulu eşleşti.

FİNALLERE VELİLER İLGİ GÖSTERDİ

İlkokullu Küçükler Futbol Şampiyonası’nda yarı final maçları geçtiğimiz Çarşamba günü sentetik zemine sahip Yusuf Kaptan Sahası’nda oynandı. 23 Nisan İlkokulu rakibi Esentepe İlkokulu’nu her iki devrede bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu. Günün diğer yarı final maçında Kurtuluş İlkokulu rakibi 9 Eylül İlkokulu’nu 3-0’la geçerek finalde 23 Nisan’ın rakibi olmayı başardı.
Bir gün sonra üçüncülük maçında yarı final mağlubu iki ekip karşılaştı. Küçük futbolcuların velilerinin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmada bulduğu tek golle rakibi Esentepe İlkokulu’nu mağlup eden 9 Eylül İlkokulu şampiyona üçüncüsü oldu.
Final karşılaşması büyük çekişmeye sahne oldu. Maçta 2-0’lık üstünlük yakalayan 23 Nisan’a karşılık oyunun son bölümlerinde Kurtuluş İlkokulu turnuvanın en iyi gollerinden bir tanesini kaydetme başarısı gösterirken bu gol onlar için yeterli olmadı ve şampiyonluk Girne’ye, 23 Nisan İlkokulu’na 2-1’lik skorla gitti.

ANTALYA’YA GİDECEKLER

Maçtan sonra küçük futbolcuların sevinçleri kadar antrenörlerinin sevinçleri de maçı izlemeye gelen velilerle güzel görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.
İlkokullu Küçükler Futbol Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayan 23 Nisan İlkokulu, Antalya’da Danone’nin sponsorluğunda gerçekleşecek olan Türkiye İlkokullarası Futbol Şampiyonası’na yer alma hakkı da elde etmiş oldu.

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 142. Sayısı

Adres Kıbrıs 142. Sayısı