1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İkizlerin velesbit sevdası
İkizlerin velesbit sevdası

İkizlerin velesbit sevdası

İkizlerin velesbit sevdası

A+A-

Hüseyin KIRAL

Okan ve Celal Erülkü, bir dakika arayla 1999 yılında dünyaya gözlerini açan ikiz kardeşler.
13 -14 yaşındaki ikiz kardeşler Celal ve Oktay Erülkü, kendi söylemleri ise VELESBİT (Bisiklet) sürme sevdalısı.
Bir buçuk yıl (18 ay) önce, Yakın Doğu Koleji bisiklet takımında, deyim yerinde ise profesyonel olarak sürmeye başladıkları bisikletten hiç ama hiç inmek istemiyorlar.
Her gün için kendilerine fırsat yaratıp bindikleri bisikletleri ile kilometrelerce yol kat ediyorlar.
Yetenekli ikiz kardeşler bir bucuk yıl önce başladıkları bisiklet sporunda beş ay gibi kısa bir süre sonra ilgili federasyon tarafından milli takıma seçilerek ilk dış temaslarını da yaptılar.
Konya’da geleneksel olarak düzenlenen ‘RUMİ ÇOCUK OYUNLARI’ festivalinde yıldızlar kategorisinde başarılar yakaladıklarının altını çizdiler.

Ülkemizde birçok başarı yakaladılar
Ülkemizde de kısa dönemde katıldıkları bir çok yarışta şampiyonluklar yaşayan ikiz kardeşler, geçtiğimiz yıl katıldıkları ve kendileri için en uzun mesafe olarak değerlendirdikleri ‘İskele Festivali’ bisiklet yarışında farklı kategorilerde şampiyon olmaları gönül verdikleri bisiklet sporunda hedeflerinin büyümesine neden oldu.
Hedeflerinin ise uzun yol bisikletçisi olup, “bir gün dünyanın tanıdığı bisikletçiler olarak, Fransa turuna, Avusturya ve olimpiyatlarda pedal çevirmek istiyoruz” dedi.

Daha çok yarış istiyorlar
Okan ve Celal Erülkü ikiz kardeşler, ülkede yapılan yarışların, özellikle uzun yol yarışlarının az olduğunu, daha çok organizasyon yapılarak kendilerini geliştirmek istediklerini söylediler. İkiz kardeşler, dağ bisikleti heyecanını da yaşamak istediklerini ancak önümüzdeki aylarda Alanya’da geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması’na okulları nedeni ile katılamayacaklarının da üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 130. Sayısı

Adres Kıbrıs 130. Sayısı