1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İki kez KKTC Ralli Şampiyonluğu yaşamış bir isim Nevzat Pusat Sançar
İki kez KKTC Ralli Şampiyonluğu yaşamış bir isim Nevzat Pusat Sançar

İki kez KKTC Ralli Şampiyonluğu yaşamış bir isim Nevzat Pusat Sançar

İki kez KKTC Ralli Şampiyonluğu yaşamış bir isim Nevzat Pusat Sançar

A+A-

 

 

 2000 yılından bu yana ülkemizde ralliye gönül vermiş bir isim olan Nevzat Pusat Sançar, 2010 ve 2012 sezonlarında KKTC Ralli Şampiyonluklarına imzasını attı

Çağın Özılgaz


2012 KKTC Ralli Şampiyonasını, Mitsubishi Evo VIII aracıyla Şampiyon olarak tamamlayan Nevzat Pusat Sançar ile KKTC Motorsporları, rekabetler ve şampiyonluğu hakkında keyifli bir söyleşi yaptık.
Öncelikle sizlere kısaca Nevzat Pusat Sançar’ı tanıtayım.
Nevzat Pusat Sançar, 14 Aralık 1977 Lefkoşa doğumlu, ticaretle uğraşmakta, 2000 yılından beri mücadelede ettiği Ralli sporunda, 2010 ve 2012 sezonları olmak üzere iki kez KKTC Ralli Şampiyonu oldu. Söyleşimize geçmeden öncen bundan sonraki ralli yaşamlarında da Nevzat Pusat Sançar’a ve co-pilotu Gökhan Sançar’a başarılar diliyorum.

Sançar: Yollarda tehlikeli sürüş yerine zevk ve adrenalin

Çağın Özılgaz: Öncelikle, 2012 sezonunu KKTC Ralli Şampiyonu olarak tamamladınız. Bir sezon değerlendirmesi alabilir miyiz?

Nevzat P.Sançar: Mobil 1 ekibi olarak çok keyifli ve başarılı bir sezona imza attık. Biz sezonu birinci tamamlarken, takım arkadaşımız da üçüncü tamamladı.

Ç.Ö. : Sezonun son rallisinde mekanik bir arıza veya kaza yapmadığınız takdirde şampiyonluğunuzu ilan edecektiniz. Fakat takım arkadaşınız ve aynı zamanda şampiyonadaki rakibiniz İbrahim Damdelen, vatani görevini yapmakta olduğu için yarışa kayıt yaptıramayınca şampiyonluğunuzu yarış başlamadan ilan etmiş oldunuz. O an ne hissettiniz?

N.P.S.: Takım arkadaşımızın ralliye katılamadığından dolayı buruk bir yarış geçirdik. O andan itibaren bizim için formaliteye dönen yarışın keyfini çıkararak birinci olduk. Tabii yarışın ardından kural hatasıyla diskalifiye edildik ama şampiyonluğumuza mani olmadığı için o günü unutup önümüze bakıyoruz.

Unutulmayan ralli

Ç.Ö.: İkinci şampiyonluğunuzu kazandığınız 2012 sezonunda unutamadığınız yarış hangisiydi?

N.P.S.: Kesinlikle İskele rallisi. İlk iki yarıştan maksimum puanı çıkartıp sezonun 3’üncü yarışı olan İskele’ye gitmiştik. İlk etap olan seyirci özel etabında kendi hatamla lastik patlattık ve 28 saniye farkla 8’inci sıraya düştük. İkinci güne mekanik ekibimin olağan üstü çabası sonucu, düz gitmeyi beceren bir araçla başladık. 3 etap en iyi zamanı yaparak 3’üncü sıraya kadar çıktık. Rallinin bitimine 2 etap kala rakibimiz etap içerisinde mekanik arıza yaşayarak gerilere düştü, artık yarış takım arkadaşımla benim aramda geçmeye başladı. Etap içerisinde mekanik arıza yaşayan rakibimizin arkasına takılarak zaman kaybettik ama yine de 1.5 saniye farkla yarışı kazanmayı başardık. O yarış hem takım olarak 1-2 yaptığımız bir yarıştı, hem de kendi ekibim olarak büyük mücadele gösterdiğimiz bir yarış olduğu için unutamayacağım bir yarış oldu.

Ç.Ö.: KKTC’de ralliye olan ilgiden bahsedelim biraz da... Ralli, medyadan ve seyirciden beklenen ilgiyi görüyor mu sizce?

N.P.S Geçtiğimiz son bir kaç senede ralliye olan ilginin biraz azaldığını gözlemledim. Özellikle geçen sene hem görsel, hem de yazılı medyada yeteri kadar yer bulamadık. Bu sebeple biz ve bizim gibi rallicilerin sponsor sıkıntısı artmaktadır.

Ç.Ö. Yurtdışında yarışma isteğiniz veya böyle bir düşünceniz var mı?

N.P.S: Evet, bu yıl rum kesiminde bir kaç ralliye katılmayı planlamaktayız. Yeterli maddi desteği bulabilirsek bir yarışta da kendimizi Türkiye’de denemek isteriz.

Yeni sezona hazırlık

Ç.Ö.: 2013 sezonunda da Mitsubishi Lancer Evo VIII aracınızla yarışacaksınız. Aracınızın hazırlanma sürecinden bahseder misiniz?

N.P.S: Aracımızın bütün parçaları sökülüp gerekli parçalar yenileriyle değiştirilip tüm parçalar elden geçirildi. Aracımızın kasasına ve şasisine gerekli takviyeler yapıldı. Motorumuz tamamen yenilendi. 2013 sezonunda daha iyi, daha sağlam bir araçla hedefimiz 3’üncü şampiyonluk.

Ç.Ö.: Bilindiği üzere, KKTOK olağan genel kurulu yapıldı sene başında. Hasan Macila başkanlığında yeni bir yönetimle yola devam edildi. Yeni yönetimden beklentileriniz neler?

N.P.S: Öncelikle Hasan Macila ve ekibine 2013 ve 2014 sezonlarındaki çalışmalarında başarılar dilerim. Şu ana kadar olan çalışmalarını takdir ediyorum. Beklentilerime gelince, çok uzun ralliler maddi imkansızlıklar içerisinde sanırım bir çok rallicinin istemeyeceği bir durumdur. Her sene söylediğim gibi ezberlediğimiz etaplar da değil de yeni etaplarda yarışmayı umuyorum ve son olarak kaybettiğimiz seyirci için çalışmalar yapılır ve etapları tekrar doldurabilirsek çok sevinirim. 

Ç.Ö.: Son olarak motorsporları ve özellikle ralli severlere hız ve sürüş konusunda ne önerilerde bulunmak istersiniz?

N.P.S: Ülkemizde motorsporu çeşitleri her geçen gün artmaktadır. Hız tutkunu arkadaşların içlerindeki hız tutkusunu atmak için birçok seçeneği vardır. Temennim, gençlerin yollarda tehlike saçmak yerine, kendilerine göre bir branşta bu zevki ve adrenalini yaşamalarıdır.

Bu haber toplam 1682 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 95. Sayısı

Adres Kıbrıs 95. Sayısı