1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Huzurlu bir yaşam için ‘yoga’ deyin…”
“Huzurlu bir yaşam için ‘yoga’ deyin…”

“Huzurlu bir yaşam için ‘yoga’ deyin…”

“Huzurlu bir yaşam için ‘yoga’ deyin…”

A+A-

Irmak Behzatoğlu… Stresli bir iş yaşamından biranda vazgeçerek kendisini yeni bir yaşam biçimine adayan genç bir yoga eğitmeni… ‘Arshiya Yoga Life’ merkezinde huzurlu bir yaşam seçmek isteyenler için hizmet veriyor.   

 

Didem MENTEŞ

Yoga… Bedeni, zihni ve duyguları dengeleyen bir yaşam stili… Ruhsal ve fiziksel sorunların çözümü için birebir… Binlerce yıl öncesinde Hindistan'da doğan yoga, son dönemde her yaştan, her kesimden insana hitap ediyor. Gündelik sorunların dayanılmaz bir hale geldiği anlarda beyni ve vücudu rahatlatacak çareler arayan birçok kişi ‘yoga’yı tercih ediyor. Son yıllarda Kuzey Kıbrıs’ta da büyük rağbet gören ‘yoga’ ilmi başarılı isimler tarafından uygulanıyor. Bu isimlerden biri de Hindistan’da eğitimini görmüş Irmak Behzatoğlu…

YOGA YAŞAM BİÇİMİ OLDU…

2009 yılında önce hobi olarak başlayan yoga kısa zamanda tutku haline dönüşür Irmak Behzatoğlu’nda… Yoga, hayatındaki büyük transformasyonu başlatan şey olur ve devamında özel sektördeki işini bırakarak yogaya yönelir. Yoga’yı bir yaşam stiline dönüştürebilmek ve yoga eğitmenlik sertifikasını alabilmek için yoganın doğduğu yer olan Hindistan’ın yollarını tutar. Dünyanın en seçkin yoga okullarından olan Sivanan’da ‘Yoga Vedanta Dhanwantari Ashram’ında yaşayıp yoga felsefesini, hayat tarzını tamamıyla deneyimleme şansına sahip olur. Yoğun eğitim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra eğitmenliğe hak kazanan Behzatoğlu Kıbrıs’a dönüş yapar. Halen kendi merkezinde yoga eğitmenliğine ve yoga yaşam stilinin pozitif yönlerini etrafına yaymaya ve insanlarla paylaşmaya devam etmektedir.

‘ARSHİYA YOGA LİFE’

Başarılı bir eğitimin ardından bir buçuk yıl önce Hamitköy’de ‘Arshiya Yoga Life’ isimli merkezi hizmete koyar Irmak Behzatoğlu… Arshiya Yoga Life merkezinde, yoga, hayat tarzını keşfedebilecek farklı yoga stillerini  her seviyeye uygun olarak yapabilecek merkez özelliğini taşıyor.
Arshiya Yoga Life, huzurlu ve otantik havasıyla insanları günlük streslerinden arındırıp, rahatlatabilecek bir atmosfere sahip…
Gündelik sorunların dayanılmaz bir hale geldiği anlarda beyni ve vücudu rahatlatacak çareler arayan birçok kişi, Arshiya Yoga Life tercih ediyor.

VİNYASA FLOW YOGA:

Irmak Behzatoğlu, ‘Arshiya Yoga Life’ merkezinde uygulanan yoga çeşitlerinden 4 tanesine dikkat çekiyor. Vinyasa Flow Yoga, “Asanaların yani yoga duruşlarının nefesle koordine bir şekilde, özel bir sırayla birbiri ardına sıralanması ve birbirine bağlanarak bütünü oluşturması anlamına gelir. Nefes ve hareketin birlikteliği, belli bir akış söz konusudur. Pozlar, her nefes alışla bir poz, her nefes verişle bir poz şeklinde birbirine bağlanarak bir seriyi oluşturur. Gücünüzü ve esnekliğinizi artırıcı aynı anda rahatlatıcı bir sınıftır”

HATHA YOGA

“Ha-Tha Yoga, Güneş ve Ay anlamına gelir. Buradan da anlaşılabileceği üzerine, Hatha Yoga zıtların birliği üzerine yoğunlaşır. Birlikte yazıldığında ise "güçlü" anlamını taşır. Beden ve zihin birliğini sağlamayı amaçlayan bu sistem, en çok tanınan yoga biçimidir. Hatha Yoga üç ana bölümden oluşur. Bunlar Asanalar (Duruşlar), Pranayama (Nefes egzersizleri) ve Savasana (Gevşeme)’dir. Enerji akımını güçlendirir. Düzenli olarak uygulama yapmak hem stresle mücadeleyi hızlandırır hem de genel sağlık açısından son derece yararlıdır. Stres ve gerilim vücuttan atılır. Her seviyeye uygundur…”

MORNİNG FLOW YOGA

“Morning Flow Yoga ise gününüze başlamanın en güzel yolu! Morning flow Yoga size güne daha dengeli, dinamik bir vücut ve ruhla başlamanızı sağlayacak. Her seviyeye uygundur...”

PRE-NATAL YOGA

Hamileler için ise Pre-Natal Yoga… Anne adayını anneliğe ve huzurlu bir doğuma hazırlıyor. Hamilelikte bedensel ve ruhsal sıkıntılara çözüm üretiyor. Yoga'da duruş, nefes alma ve konsantrasyon üzerine kurulu bir teknikle, hamilelik sürecinin bedensel ve ruhsal olarak en iyi şekilde geçmesi hedefleniyor. Yoga, hamilelik başlangıcından itibaren düzenli olarak yapıldığında kilo alımını en aza indiriyor ve beslenme alışkanlığının düzenlenmesine yardımcı oluyor. Değişen ağırlık merkezi ve geçici postur bozuklukları ile oluşan sırt ve bel ağrıları azaltılır. Doğuma hazırlık için kalçalar açılır; leğen kemiği esnetilir. Ödemler, kramplar en aza indirgenir. Mutlu anne, mutlu bebek…”

KAMP DÜZENLENDİ

Öte yandan Irmak Behzatoğlu birçok etkinlik düzenlediklerini ifade ediyor. Bunlardan biri de doğayla iç içe geçen yoga ve meditasyon günleri oluyor. ‘Yoga’ öncülüğünde kurulan Arshiya Yoga Life bir süre önce Figen Bilge Plates’in ortaklığıyla Türkiye’nin deneyimli eğitimcileri Barış İşcan ve Elif İşcan’la birlikte Girne’de yoga kampı düzenledi. Sabah öğlen ve akşam olmak üzere günde üç kez yoga yapılan kampta, şehrin gürültüsünden uzak doğayla iç içe huzurlu saatler geçirildi.
Üç gün boyunca devam eden ve yoğun ilgi gören kampta her derste yeni konu işlenirken, hem yoga hareketleri hem de meditasyonlar yapıldı.

Bu haber toplam 4863 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 132. Sayısı

Adres Kıbrıs 132. Sayısı