1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hotel Çağrı
Hotel Çağrı

Hotel Çağrı

Hotel Çağrı

A+A-

 

Zekai Altan


İSTANBUL’DA CON KAHVE İÇTİK


Yurt dışında seyahatlerde en önemli ihtiyaçlar yeme içme ve konaklamadır. Çok lüks olmayan temiz ve konforlu bir yerde konaklamak. Ekonomik ve ucuz olması da ayrı bir avantaj sağlar. Güzel ve lezzetli bir kahvaltı yapmak. Bunlar ekonomik işletmelerdir. Bunlar önemlidir. Lezzet ve konfor bir arada olur. Ve rahat edersiniz. Farklı amaçlı seyahatlerde bunlara dikkat edilmeli. Özellikle konaklama olarak kullanacağınız mekanı yalnızca sabah kahvaltısında ve akşam yatmak için kullanırsınız. Zamanınızın önemli bölümü ya sağlık ya da seyahat veya iş amaçlı geçmektedir. Yurt dışı seyahatlerde buna dikkat edin. Son İstanbul seyahatimde kaldı ki bu aralar sık gitmeye başladık Cerrahpaşa  Hastahanesine yakın bir otelde kaldık. Burası Kıbrıslıların da uğrak yeri. Otel Çağrı.

OTEL ÇAĞRI

Otel Çağrı Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin tam karşısında. Küçük bir otel. Temiz ve hijyenik. Odaları konforlu. Çok rahat. Sevimli bir otel. Restorant mekanı küçük ve huzurlu. Sabah kahvaltısı önemli. Burada sabah kahvaltısında küçük açık büfe. Tabii ki bu kahvaltıda özel köy ürünleri yoktur. Reçeller ve tereyağlar ile peynirler küçük poşetlerde. Beyaz peynir, haşlanmış (gaynanmış) yumurta, salam ve sarı peynir de ayrıca büfede sunuluyor. Kahvaltıda kızarmış yumurta veya omlet de sipariş vererek kahvaltınızı zenginleştirerek kahvaltı keyfini yaşayabilirisiniz. Burada kendinizi evinizde hissedersinz. Çay veya neskahveniz de sıcak içecekler. Kızarmış ekmeğinizle İstanbul’un sokak arası mekanında bu güzel kahvaltıyı tadabilirisiniz. Doğrusu seyahat kültüründe dikkat edilmesi gereken bir konu olduğu için hem lezzet hem de konaklama olarak bilgilendirmek istedim. Ben burada çok bulunduğum için bu seyahat ayrıntısını belirtmek istedim. Çağrı Otel hem kahvaltı lezzeti, hem konukseverlik hem de temiz bir konaklama işletmesi olarak uygun. Kaldı ki Kıbrıslıların uğrak yeri. Hatta kahvaltıdan sonra da Con kahvesini içtik. Kıbrıs kahvelerini de burada her zaman bulup içebilirsiniz. İstanbul’da önereceğim bir mekan. Fiyatları da makul. Yatak kahvaltı kişi başına 50.00 TL. İstanbul’a giderseniz bu mekana uğrayın. Konaklayın ve güzel bir kahvaltı ve damak tadında İstanbul’un tadını çıkarın. B&B olarak bilinen bu tesisler hakkında da kısa bir bilgilendirme yapalım dilerseniz.

BED AND BREAKFAST VEYA B&B NEDİR?

Özellikle batılı ülkelerde konaklama seçeneklerini araştırırken karşınıza bolca çıkan ucuz otel kategorilerinden biri de Bed and Breakfast ya da kısaca B&B. Geleneksel olarak bu sınıfa giren "oteller" aslında 10'dan daha az odası olan ve bu odaları sadece kahvaltı ve oda konaklaması dahil şekilde pazarlayan özel mülkler. Ama sadece oda ve kahvaltı sunan küçük otellerde odalarını bu isim altında pazarlayabiliyorlar.
Avrupa'da özellikle Londra, Paris ve Barselona gibi önemli turist kentlerinde Bed and Breakfast'nin çekiciliği sadece otellere göre ucuz fiyatlarından gelmiyor. Bu şehirlerde B&B hizmeti veren evler genelde oldukça güzel tarihi yapılarda hizmet veriyorlar ve şehrin göbeğinde o şehrin havasını soluyarak yaşıyorsunuz.
B&B müşterileri (misafirleri) ise genelde iyi eğitimli çiftler. Aydın insanlar. Bu tür konaklama özellikle Alman, İngiliz, Kanadalı, Fransız ve Avustralya'lı turistler arasında… Yalnız belirttiğimiz gibi B&B sadece tam zamanlı ve full zamanlı oda kiralayan özel mülklerce değil sadece kahvaltı dahil çalışan otel, motel ve pansiyonlarca da kullanılan bir isim. Bu müesseselerde genelde ev sahibi kahvaltıyı hazırlayan ve odaları temizleyen kişi.

TEL: 0212 530 63 63-0212 530 45 28 -0539 896 23 97
ADRES: KOCAMUSTAFAPAŞA CADDESİ NO. 114 CERRAHPAŞA/İSTANBUL

KONAKLAMALI KAHVALTI: AÇIK BÜFE
KİŞİ BAŞINA 50,00 TL

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 152. Sayısı

Adres Kıbrıs 152. Sayısı