1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hellim Restorant
Hellim Restorant

Hellim Restorant

Hellim Restorant

A+A-

Küçük mekanda lezzet rüzgarı

Zekai Altan

Karpaz Yarımadası gelişime açık bir yarımada. İhtiyacı da var. Ancak Karpaz’ı tanıyan, bilen ve vizyonu ile bu gelişimi sağlayacak bir irade ile gerçekleşir. Ne yazık ki bugüne kadar bu olmadı ve olacağı da yok. Bafra bu alanda atılan bir adım. Devasa yatırımlar ile. Bu yatırımlara da ihtiyaç vardır. Ancak bu da bir turzm master planı yani turizm gelişim planı ile olur. Bu yatırımların diğer bir halkası da yan tesislerdir. Ve en önemlisi de kırsal alan kalkınması anlamında olan agro-eco turizm yatırımları olmalıdır. Mass turizm yani kitle turizmine paralel agro-eco turizm modeli arasında network oluşturulup tüm bölgenin kalkınmasının sağlanacağı bir strateji ile gerçekleşir. Bugün Bafra Turizm Yatırım alanında iki işletme hizmete açıldı. Bu işletmeler ile birlikte yan tesisler doğdu. Az sayıda olsa bile bu gelişmenin göstergesi. Özellikle yiyecek içecek alanında. Restorant veya büfe. Farklı lezzetler sunan mekanlar. Bunlardan bir tanesi de Hellim Restorant veya Kebap.

Hellim restorant
Hellim restorant Bafra Turizm Yatırım alanına giderken Artemis Hotel Çemberinden hemen önce yol üzerinde bir küçük mekan. Hemen göze batar. Betonarme bir yapı. Önünde araç park yeri. Hellim Restorant yazısını görürsünüz. Mekan küçük. Yanında da küçük bir market. Dış alanında oturma grupları. Yol üzeri mekanda kısa süreli bile olsa oturup nefes alma veya mola verme olanağınız vardır. Sade bir mekan. Mutfak iç alanda. İşletmeciler Erol bey ve eşi Ebru hanım. Erol bey işi bilen biri. Turizm kökenli bir profesyonel. İyi tanırım. Eşi ise oldukça sempatik. Sevecen. İşine bağlı olduğunu işini sevdiğini çok rahat fark edebilirsiniz. Arı gibi çalışıyor. Restoranta gelen misafirlerin memnuniyetinden mutfağa giren malzemenin kalitesinin en iyi olmasına kadar titiz bir çalışma içerisinde. Restoranta gelen kıymayı ve eti koruma yöntemine kadar yaptığı işlemleri gördüm. Titiz bir çalışma. Ve diğer taraftan da usta. Mustafa usta. Oldukça yetenekli. Küçük mutfakta üniformalı  çalışıyor. Mutfak küçük olmasına rağmen temiz ve hijyenik. Mutfağı çok rahat görebilirsiniz. Çalışmaları da.

Mönü ve lezzet
Mönüsü masa üstü. Fotoğraflı. Bu küçük mekanda lezzet rüzgarı eser. Beklemediğiniz bir lezzet rüzgarı. Ben şahsen beklemezdim. Erol bey dostumu, eşini ve Mustafa ustayı tebrik ederim. Küçük mönüyü inceledikten sonra dikkatimi çeken bir ana yemek hatta ara sıcak olarak da servis edilebilecek bir meze veya ana yemek kebap. Hellim köftesi veya kebabı da denilebilir. Dikkatimi çeken bu lezzetin siparişini verdik. Ancak giriş olarak da fındık lahmacun. Mönü siparişini şöyle verdik. Giriş fındık lahmacun, tadımlık olarak karışık pide, hellim ızgara, ana yemek olarak et şiş. Ve turşu. Lahmacunlar pek fındık gibi olmadı. Biraz orta boy gibi. Mustafa usta torpil yapar gibi oldu. Lahmacunlar çok lezzetli. Yağsız ve kıymanın da hakkı verildi. Malzemesini çok iyi kullandı. Hani böyle elde yerken bol yağı akan lahmacunlara hiç benzemez. Elde yedim. Çok rahat ve tadını alarak. İçerisine ekşi sıkılarak ve maydanoz konularak yendiği zaman tadı çok güzel. Marul yaprağı içerisinde servis edilen hellim köftesi. Yanında da salatası. Rendelenmiş hellim içerisine ilave edilen kıyma ile kızartıldı. Hellim çok iyi kullanıldı. Kıbrıs mutfağında bir yaratıcılık diyebilirim. Esasında buna karşı değilim. Kıbrıs mutfağında bir yenilik olduğu, anlatıldığı sürece bir zenginlik olarak mönülere girer. Bunu da Hellim restorant gerçekleştirdi. Et şiş ise farklı bir lezzet. Aynı garnitürlerle servis edildi. Salata ve kızartılmış domates ile biber. Et çok yumuşak. Zeytinyağında biberle terbiye edildiği belli. Adeta et ağzınızda eriyor gibi. Yanında da birkaç tane yağcık tadını daha da artırdı. Nefis bir tat. Gerçekten çok yumuşak ve damak tadı. Terbiye edilmesinden ızgaralanmasına kadar. Pide tadı ise farklı. Ancak bu pideden çok pizzaya benzer. Yani eleştiri olarak değil. O kadar güzel hazırlanıp fırınlandığını anlatmak isterim. Bu mönüyü tadım olarak yedim. Çok nefis. Her zaman yazdığım gibi. Mekanların dış görünüşlerine bakmayın. Yanılırsınız. Özellikle yol üzeri mekanlar için geçerli. Çünkü yol üzeri oldukları sürece sanki alternatifleri yokmuş imajını verirler. Bu mekanlara dikkat edin. Çünkü bu mekanlar bu avantajları ile arz talep ilişkisinin hep var olduğuna inanıp gerekli özeni gösterme durumunda olmazlar. Mekanların hijyenik durumu, servisleri, konukseverlikleri ve mönü düzeni ile lezzetlerini tadın veya bilgi aldıktan sonra tadın. Dış görünüş ve konumlarına fazla kanmayın. Veya gidip tadın ve kararınızı verin. Hellim restoranta gidebilirsiniz. Hijyenine ve lezzetine güvenebilirsiniz. Ben taddım ve gerçekten de lezzetli. Öneririm.


Mönüden seçmeler
Kıymalı pide (salata, söğüş ve turşu ile) 12.00TL
Sebzeli pide (salata, söğüş ve turşu ile) 12.00TL
Full karışık (salata, söğüş ve turşu ile) 15.00TL
Hellimli sucuklu (salata, söğüş ve turşu ile) 12.00TL
Kuşbaşı kaşarlı (salata, söğüş ve turşu ile) 18.00TL
Et şiş: 15,00 TL
Ciğer şiş: 15.00 TL
Adana kebap: 15.00 TL
Şeftali kebap: 18.00 TL
Hellim köfte: 18.00 TL

İçecekler:
Meşrubat: 2.50 TL
Ayran: 2.00 TL
Şalgam: 2.00 TL
Bira: 5.00 TL


TEL: 0533 857 28 30
ADRES: Bafra Turizm Bölgesi, İskele
KAPASİTE: Dış alan 30 kişi
SERVİS SAATLERİ: 08.00-01.00
KAPALI GÜNLER: Her gün açık
E-MAİL: erolmerdoğlu@gmail.com

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 108. Sayısı

Adres Kıbrıs 108. Sayısı