1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hamur Restaurant & Bar
Hamur Restaurant & Bar

Hamur Restaurant & Bar

Hamur Restaurant & Bar

A+A-

 

Zekai Altan

Uzun bir aradan sonra Hamur Restoran’a gittik. Mekan aynı. Aynı standart aynı atmosfer. Dış mekana oturduk. Ben hemen içeri girip Ahmet bey ve Hülya hanımı aradım. Karşımda Hülya hanım. “Nasılsınız, naparsınız” diye sorduğumda olaydan haberim olmadığımı anladı. Hülya hanımın gözleri doldu ve bana haberi o an verdi. Ahmet bey aramızdan ayrıldı. “Beni değişmedi ama kendi gitti” dedi ve gözyaşlarını döktü. Hüzün ve gözyaşı dolu bir an. Kucaklaştık. Acıyı paylaşmaya çalıştım. Çok üzüldüm. Etkilendim. Evet, Ahmet bey dostumu kaybettiğimizi şimdi öğrendim. Karpaz’daki KKTC’nin yapısına, doğasına, kuruluşuna, ilkelerine hiç uygun olmayan hatta yakışmayan bir yatırıma girdiğimiz için hayatımızı eşim ile birlikte Karpaz’da esir gibi çalışarak geçirmek zorunda kaldık. Bu nedenle, işte böyle dostlarımız ile ilgili haber ve gelişmleri de geç öğreniyoruz. Ahmet bey, çok iyi bir aile dostumuz. Hamur’un da Hülya hanım ile birlikte kurucusu. Mükemmel bir çift. Tadları ile aşkları ile ve sevgi dolu yaşamları ile bir çift.  Kıbrıs tadlarımızı tattıran ve tanıtan biri. Hamur restoran şimdi emin ellerde. Hülya hanımın ve kızının elinde aynı hizmeti ve standartı ile sürdürülüyor. Ahmet beyin anıları ile birlikte. Hiçbirşey değişmedi. Aramızdan ayrıldı ama O, halen yaşıyor.  Bu haftaki yazımı sevgili Ahmet bey dostumun anısına bana söylediği sözlerle kaleme alıp yorumladığım mekanın yazısını tekrar yayınlıyorum.  Lezzet dolu tadlarla yazıyorum. O, hep aramızda ve yaşıyor.

 

HAMUR RESTAURANT

Hamur restaurant lezzet dünyamıza önceden girdi. Dereboyunda küçük bir mekan olarak hizmete açıldıktan bir süre sonra da şu anda hizmet verdiği Lidra Palas giriş kapısının bulunduğu yol üzerinde hizmetini sürdürmektedir. Mekanı değişti ancak lezzeti değişmedi. Bir de işletmeci Ahmet beyin yaptığı espri gibi. Birkaç kez Hamuru ziyaret eden müşteri Ahmet beye ‘yahu Ahmet bey yemeklerindeki lezzetin aynı, standart da’ dedikten sonra da Ahmet bey ‘eee, hanımı değişmedik, onun için lezzetimiz de standartımız da aynıdır’ cevabını verdi. Evet önemli olan aynı lezzet ve standartı yakalamaktır. Hamur restaurant ve bar yerini değişti ama lezzetini değiştirmedi. Hamur işi eziyetli bir iştir. Emek ister. Kıbrıs mutfağında en zor hazırlanan yiyeceklerden biridir.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü listesi basit ve kuralına göre hazırlandı. Mönü listesinde yalnızca eski tatları görebilirsiniz. Unutulmuş tatları. Bu mönü listesini gördüğünüzde hemen aklınıza anneniz veya neneniz gelir. Onları anımsarsınız. Onların yaptıklarını konuşmaya başlarsınız. Hamur restaurant yalnızca eski tatların mekanı değil belki de anılarınızın mekanı olacak bir nitelik taşımaktadır. Burada yalnızca Kıbrıslı Türkler değil, Kıbrıslı Rumlar da aynı lezzeti yaşamakta belki de aynı anıları konuşma nedenini bulmaktadırlar. Hamur restaurant sayesinde. Hamur restaurantın mönüsü benim çok hoşuma gitti. Çünkü burada Kıbrıs hamur işlerinin bir çoğunu tatabilecek bir mekan özelliği taşımaktadır. Birçok mekanda bunları ara sıcak olarak tatabilirken burada ana yemek ve çeşitlendirilmiş olarak seçme olanağına sahipsiniz. Mönü listesi çekici tatlardan oluşturuldu. Hamur restaurantta yemek alma yerine burada yapılanları tatmayı tercih ettik. Mönü listesinde mantılar yoğurtlu ve hellimli. Tavuklu ve mercimekli mantı yeni hazırlanan bir mönü. Pirohu, börekler de hellimli, kıymalı ve norlu. Börekler de soğanlı-hellimli, mantarlı ve ıspanahlı. Tatlı olarak da saç katmeri sade, şekerli ve sini katmeri. Biz hepsinden alabildiğimiz kadar tadımlık almaya çalıştık. Tümü de tamamen Kıbrıs damak tadını veren mönüler. Buraya gitmemek doğru değil. Bu eski tadı tatmak gerekir. Özellikle mercimekli ve tavuklu mantının mutfağımıza girmesi benim için bir yenilik ve yaratıclık olayıdır.  Kıbrıs damak tadındaki mekanlar arasında örnek olacak bir mekan. Burada bu tatları tatabilirsiniz. Doyuncaya kadar. Porsiyonları ve fiyatları da oldukça makul. Kıbrıs konukseverliği içerisinde tatacağınız bu lezzetleri paket servis olarak veya evinize servis olarak da sipariş verebilirsiniz. Bu eskimeyen tatları tatın.

MÖNÜ
MANTI: 15 TL
TAVUKLU YOĞURTLU MANTI: 15 TL
MERCİMEK YOĞURT SOSLU MANTI: 15 TL
NORLU VE ÜZERİ HELLİMLİ PİROHU: 15 TL
BÖREK KIZARTMA VEYA SAÇTA: 15 TL
(HER PORSİYON 10 ADET)
SAÇ KATMERİ: 2 TL
Gözleme: 7.50 TL
(kıymalı-hellimli-mantarlı-ıspanaklı-soğanlı-tavuklu-mercimekli)

MUTFAK: OTANTİK KIBRIS HAMUR İŞLERİ
İÇECEKLER:
MEŞRUBAT:3 TL
BİRA: 6 TL
RAKI BARDAK (YERLİ): 3 TL
ŞARAP ŞİŞE: 20 TL
ŞARAP BARDAK: 7 TL


TEL: 228 00 52 – 227 87 29
ADRES: 46 II SELİM CAD. LEDRA PALACE TRAFİK IŞIKLARI YANI LEFKOŞA
KAPASİTE:
İÇ ALAN: 50
DIŞ ALAN: 80
SERVİS SAATLERİ:
YAZ MEVSİMİNDE: 10.00-22.00
KIŞ MEVSİMİNDE: 10.00-20.00     
KAPALI GÜNLER: PAZAR

Bu haber toplam 17000 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 150. Sayısı

Adres Kıbrıs 150. Sayısı