1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Haftanın Genç Yeteneği; Kardem Özdiken
Haftanın Genç Yeteneği; Kardem Özdiken

Haftanın Genç Yeteneği; Kardem Özdiken

Haftanın Genç Yeteneği; Kardem Özdiken

A+A-

Ersin Kaşif


Genç Yetenekler köşemize olan ilgi artarken, yetenekli ve dalında başarılı gençlerimizi siz okuyucularımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu hafta bizlerle olan genç yeteneğimiz; Kardem Özdiken. Gelin gerisini kendisinden  dinleyelim; “Merhaba, ben Kardem Özdiken. 15 yaşındayım. Demirhan’da ikamet etmekteyim. Eğitimime Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde 9. sınıf olarak devam etmekteyim. Müziği ve keman çalmayı çok seviyorum. Keman çalmaya, ilkokul 1. sınıftan itibaren özel dersler alarak başladım. Şimdi ise bir müzik okulundayım ve çok mutluyum. Birçok konsere çıktım. GençYetenekler Production Keman Orkestrası’nda çalıyorum. Genç Yetenekler Production organizelerine seçilip katılmak bence bir ayrıcalık. Her konserimizin çok kalabalık geçmesi gurur veriyor. 2013 yılında orkestra olarak Türkiye’de de konserlere çıktık. Orkestramızı çok seviyeli buldular. Bu beni ve grubumu çok mutlu etti. Nasıl ki bir insan yemek yemeden yaşayamaz, keman da benim için böyle bir duygu uyandırıyor. Hergün mutlaka keman çalışıyorum. Bu benim yaşam tarzım oldu diyebilirim. En fazla dinlediğim müzik türü; Klasik Batı Müziğidir. Bu türden büyük huzur duyuyorum. Ünlü keman virtüözü Itzhak Perlman’ın yorumlarını dinlemeyi çok seviyorum. İlerde onun gibi ünlü bir kemancı olabilmek en büyük arzum. Üniversite için keman performans bölümünü seçmeyi istiyorum, bunun  için de şimdiden hazırlıklarımı keman hocamla birlikte yapıyoruz. Okulumu bitirmeden bir keman resitali ile sahneye çıkmak ilk hedeflerimden biridir.

----------------------------------------------------


Yepyeni  Kanadalı Bir Süperstar “IMA”

Dünya basınının “Dalida kadar güzel, şarkıları Pink Martini ve Monica Molina kadar sıcak” olarak bahsettiği Kanada’nın yepyeni süperstarı IMA, farklı dillerde söylediği şarkılarıyla ve  gerçekleştirdiği konserlerle hayranlarının karşısına çıkıyor. Türkiye’de de 25 Şubat'ta Cemal Reşit Rey'de (İstanbul) ve 27 Şubat'ta M.E.B Şura Salonu (Ankara)’da Türk müzikseverlerin karşısına çıkacak. Umarız ki kendisini Kuzey Kıbrıs’ta da görme ve dinleme fırsatı bulabiliriz ama iyi tanıyanlar hemen uçak biletlerini kesmeleri lazım, çünkü zaman çok kısa. 2007 yılında yayımladığı albümü Smile ile bir yıldan daha uzun bir süre en çok satan albümler listesinde kalan, seslendirdiği Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca şarkılar ile Kanada’nın yepyeni süperstarlarından biri haline gelen IMA, hayatı ve aşkı kutlayan bir albüm olarak tarif edilen albümü A La Vida! ile Türk müzikseverlere ilk kez merhaba demişti. Bir caz şarkıcısını canlandırdığı ve rating rekorları kıran “Quebec TV” televizyon dizisi Casino ile yakaladığı başarının ardından yayımladığı ve dünyaca ünlü unutulmaz şarkıları yeniden yorumladığı Smile albümü dünyayla birlikte Türkiye’de de çok büyük bir ilgi gördü.

Celine Dion, Bryan Adams, Shania Twain, Alanis Morissette gibi onlarca büyük sesi dünyaya kazandıran Kanada’nın yepyeni süperstarı IMA, tıpkı Akdeniz’in efsanevi şarkıcısı Dalida’nın söylediği gibi farklı dillerdeki şarkıları güzelliği ve sımsıcak sesi ile bizlere sunuyor. Nat King Cole’un sesiyle meşhur olan efsanevi Charlie Chaplin bestesi Smile, unutulmaz Doris Day şarkısı Que Sera Sera, Mercedes Sosa ile özdeşleşen Gracias a la vida, bir Bruce Springsteen klasiği Fire ve tüm zamanların unutulmaz aşk şarkılarını Smile albümünde bir araya getiren IMA’yı mutlaka dinlemelisiniz! (Kaynak: EMI Music).

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 147. Sayısı

Adres Kıbrıs 147. Sayısı