1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Haftanın Genç Yeteneği; Görkem Kofalı
Haftanın Genç Yeteneği; Görkem Kofalı

Haftanın Genç Yeteneği; Görkem Kofalı

Haftanın Genç Yeteneği; Görkem Kofalı

A+A-


Ersin Kaşif

Duyuşlar’ın bu haftaki konuğu Görkem Kofalı. Görkem, “Haftanın Genç Yeteneği”  köşemize ilgi gösterip kendini bizlere tanıttı; “Merhaba. Ben Görkem Kofalı. 14 yaşındayım ve Gönyeli’de oturuyorum. Lefkoşa Türk Lisesi’nde okumaktayım. Küçük yaşlardan itibaren keman’a olan ilgim, beni keman çalmaya yöneltti. Yaklaşık olarak dört seneden beridir keman eğitimi alıyorum. Keman öğrenmeyi ve çalmayı çok seviyorum. Kemanımı okuluma da götürüyor bazı etkinliklerde çalıyorum. Beni en çok gururlandıran ise, Genç Yetenekler Production Keman Orkestraları’na seçilmem oldu. Birçok farklı yerde çok güzel konserler veriyoruz. Orkestra çalışmaları yapıyoruz. İngiltere’nin düzenlediği ABRSM Grade sınavlarında çok başarılı sonuçlar aldığımdan dolayı, çok mutluyum. Bu sene, Grade 4 sınavı için hazırlanıyorum. Kemanda klasik parçalar yanında, Kıbrıs Halk Dansları Müzikleri’ni de çalmayı çok seviyorum. Bu arada “Feslikan” adlı parçamızı da çok beğeniyorum. Dinlediğim müzik türleri arasında en çok pop müziğini seviyorum. Yabancı şarkıları da severek dinlerim. Uygun olursa Kıbrıs’ta yapılan festival ve konserlere gidiyorum. En son Gripin grubunu izledim. Müziği hobi olarak sürdürmeyi düşünüyorum ve bütün arkadaşlarıma öneriyorum.

**************
LILA DOWNS, SADECE BİR SAAT UZAĞIMIZDA!

O ne muhteşem ses öyle. Dinlerken kendinizden geçiriyor, uçuruyor adeta. Evet,Lila Downs’dan bahsediyorum. Kasım ayının yirmisinde bizlerin coğrafyasında olacak, yani bizlere ve buralardaki sevenlerine çok yakın olacak. Tam bir saat onbeş dakika uzağımızda olacak. Ne dersiniz, bu büyük fırsatı kaçırmayacaksınız değil mi?  Latin Caz şarkılarıyla başladığı kariyerini Meksika uygarlıklarının geleneksel şarkılarıyla zenginleştiren, unutulmaz “Frida”  filminin Oscar adayı şarkısı Burn it Blue ile hafızalara kazınan Meksikalı Diva Lila Downs, 20 Kasım'da İş Sanat'ta! Diye tanıtımını yapıyor EMI Music. Ve ekliyor;
Latin Grammy ödülü aldığı albümü Una Sangre, Tortilla Soup filminde de kullanılan meşhur Perhaps Perhaps Perhaps yorumu, son stüdyo albümü Shake Away’de yer alan İngilizce şarkıları, canlı performanslarında söylediği Fransızca şarkılar ile Lila Downs, dinleyenlerini her defasında büyülemeyi başarıyor! "Shake Down" için Santana'nın ünlü şarkısı Black Magic Womanda sesi ve gitarıyla eşlik eden Raul Midon, 2009 yılında kaybettiğimiz Arjantinli Diva Mercedes Sosa ve ünlü İspanyol flamenko grubu Chambao'nun solisti La Mari gibi isimlerle yaptığı düetlerle de büyük ilgi gören Lila Downs; kariyerinin en güzel şarkılarını, Meksika'nın köklerini ve geleneğini 20 Kasım'da İş Sanat'a getiriyor! Bence Latin Caz sevenler hemen uçak biletlerini alsınlar. İşte sizlere kolay yollar; Bilet satın almak için;
http://www.issanat.com.tr/tr/etkinlik/konser/20131120/lila-downs/
iTunes'dan indirmek için;
https://itunes.apple.com/tr/album/very-best-alma-lila-downs/id319205921?uo=4
Spotify üzerinden dinlemek için;
http://open.spotify.com/album/0r6ShgNigoYdy5FFJzSCYa
Deezer üzerinden dinlemek için;
http://www.deezer.com/tr/artist/1525

**********

MÜZİK  HABER;
CANDAN TEZEL ÖYLE BİR ŞARKI İLE GELİYOR Kİ

Uzun yıllar grup müziği yapan ve başarılı işlere imza atmış olan CANDAN TEZEL, müzik hayatına solo albüm ile devam ediyor. Prodüktörlüğünü tamamen kendisinin üstlendiği ve grup soundu dışına çıkan çalışmaların da yer aldığı bir solo albüm hazırlayan CANDAN TEZEL, yeni albümünün çıkış şarkısı olan BİR ŞARKI ile dinleyicisinin karşısına çıkıyor.
CANDAN TEZEL’in “HİKAYELER”  adını verdiği ilk solo albümü, EMI Müzik Türkiye etiketi ile Kasım ayı içerisinde müzik marketlerdeki yerini alacak!
BİR ŞARKI önce tek bir hikayeye, sonra HİKAYELERe dönüşecek! (Kaynak EMI Music)
http://www.facebook.com/candantezelofficial
http://www.twitter.com/CandanTezel

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 131. Sayısı

Adres Kıbrıs 131. Sayısı